7ΗΜΕΡO ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ

7ΗΜΕΡO ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ

Αεροπορικώς =απο 12-2-2021 εως 18-2-2021

Ενα ταξίδι – Όνειρο Ζωήs – αρχίζει…..

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 12 /2/2021  ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση των προσκυνητών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και πτήση κατευθείαν για ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και  αναχώρηση για τήν Ι.Μ. Του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs όπου και ο τάφοs του Αγίου. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ : 13/2/2021  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας.Πρώτο προσκύνημά μαs η Ι.Μ. Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου στην έρημο του Ιορδάνου Ποταμού, όπου και το Σπήλαιο τηs Παναγίαs τηs Γαλακτοτροφούσαs. Συνεχίζουμε βόρεια με το Όροs Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια, η Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας, στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το Αποστολικό Αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών.  Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ: 14/2/2021  ΒΗΘΑΝΙΑ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ -ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινό και αναχώρηση για την έρημο της Ιουδαίας και του Ιορδάνου ποταμού. Πρώτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου).Ακολουθεί η Ι.Μ. Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό) Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό(ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου ) όπου θα πραγματοποιηθεί Αγιασμόs απο τούs Iερείs του γκρούπ, και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Ακολουθεί το Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου, ανάβαση στο βουνό) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ: 15/2/2021 : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΥΠΑΠΑΝΤΗ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε νωρίs, πάλι για την Αγία Πόλη όπου θα παρευρεθούμε στην Θεία λειτουργία που θα γίνει στην Ι.Μονή Παναγίαs Σαϊδανάγιαs που πανηγυρίζει. Εδώ φυλάσσεται η θαυμαργόs Eικόνα τηs Παναγίαs μαs, που ήρθε μόνη τηs απο την Συρία. Μετά το πέραs πιθανόν να έχουμε ραντεβού με τον Μακαριώτατο , ο οποίοs θα μαs υποδεχθεί στην Έδρα του και θα πάρουμε την ευλογία του . Ακολουθεί επίσκεψη στην Αγία Σιών, όπου το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου,ο τάφοs του προφυτάνακτοs Δαβίδ, και ο οίκοs του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μαs.

Στην συνέχεια, θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs για επίσκεψη στην Ιερά Μονή τηs Αγίαs Φωτεινήs τηs Σαμαρείτιδαs στην Σαμάρεια ,όπου το Φρέαρ του Ιακώβ και το άφθαρτο Σκήνωμα του Νεομάρτυροs Αγίου Φιλουμένου του Θαυματουργού.

 Eπιστροφή – Δείπνο -Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ : 16/2/2021  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ, και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον Φρικτό Γολγοθά, στον Ζωοδόχο πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή,  όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών.Επιστροφή.Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ : 17/2/2021: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα πολύ νωρίs, θα αναχωρήσουμε για την Μεγάλη Βασιλική τηs Γέννησηs, όπου στο Αγιο Σπήλαιο τηs Γέννησηs του Θεανθρώπου, θα αξιωθούμε να λειτουργηθούμε και να κοινωνήσουμε τα Άχραντα Μυστήρια, όσοι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.Σ’ Αυτή την κατανυκτηκότατη Θεία Λειτουργία θα συλλειτουργήσουν και οι Ιερείs του γκρούπ μαs. Εδώ θα γονατίσουμε  να προσκυνήσουμε τον τόπο τηs Γέννησηs του Θείου Βρέφουs,και θα δούμε την φάτνη τηs σπαργάνωσηs,όλα με λεπτομερείs ξεναγήσειs. Στον υπόγειο χώρο θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα και τουs Τάφουs των Αγίων νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη.Στην συνέχεια θα πάρουμε το πρόγευμά μαs στο Ξενοδοχείο μαs, και θα αναχωρήσουμε για το χωριό των ποιμένων-Μπεiτ Σαχούρ- όπου η Ι.Μ.ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ,(εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs ύμνοs ). Συνεχίζουμε με επισκέψειs στην Ι.Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, και Ι.Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην έρημο τηs Ιουδαίαs.Ακολουθεί η Ι.Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή( οίκοs Zαχαρία και Ελισάβετ), και η Ι.Μ.Αγίου Ονουφρίου στον αγρό του Αίματοs ή Ακελδαμά.Επιστροφή-δείπνο-διανυκτέρευση.

                                 

7η ΗΜΕΡΑ  ΚΥΡΙΑΚΗ : 18/2/2021  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ- ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα  θα πάρουμε το πρωϊνό μαs στο ξενοδοχείο θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο με τιs αποσκευέs μαs, και θα αναχωρήσουμε για την Nέα Ιερουσαλήμ με επισκέψη πρώτα, στην Ι.Μονή Κατα μόναs όπου ο Τάφοs του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου που Σήμερα πανηγυρίζει. Στην συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο πρόγραμμα στην πόλη τηs ΙΕΡΟΥΣΑΛΉΜ.Το απόγευμα νωρίs , θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Τέλ-Αβίβ όπου θα πετάξουμε για Αθήνα.

…ένα ακόμη ταξίδι Ζωήs έλαβε τέλοs…  Ά ξ ι ο ι   όλοι οι προσκυνητέs…!!!

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 8 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ μέχρι συμπλήρωσηs θέσεων με τελευταία ημέρα στιs 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020  με φωτοτυπία διαβατηρίου και προκαταβολή 400€

ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ =   ευρω                 ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  =200 ευρω

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων,
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ανάβαση με mini bus στο Θαβώρ και μετάβαση στον Αγ. Σάββα.
 • (6) διανυκτερεύσεις στην Βηθλεέμ σε  ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.( θα υπάρχουν και τρίκλινα αν χρειασθεί, για οικογένειεs)
 • Ασφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs.
 • Έμπειρος συνοδός και ξεναγός του Γραφείου.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ

 • Ανάβαση με ταξί στο Σαραντάριο όροs.
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π
 • Μεσημεριανό φαγητό με το ψάρι του Αποστόλου Πέτρου στην Τιβεριάδα Θάλασσα.(22 €το άτομο)

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ  ΜΕΧΡΙ 05 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020!!!!

 

IEROUSALIM TRAVEL

προσκυνήματα στούs Αγίουs Tόπουs απο to 1998

www.ierousalimtravel.gr   2410.533402 , 2410.538345

 

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΜΗ.Τ.Ε0725Ε60000057601

Copy Rights : Ierousalim Travel Agency

 

 

 

Leave a comment