Πρόγραμμα Ιουλίου - 6ΗΜΕΡΟ

 

6 ΗΜΕΡΟ ευλαβικό ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

για την Εβδομάδα των

Αγίων Αποστόλων

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  = ΠΕΜΠΤΗ – 07- ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = ΤΡΙΤΗ –  12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Δηλώσειs συμμετοχήs ( ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ  400€  + ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ + ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ) μέχρι 05 ΙΟΥΝΙΟΥ.

Mετά τις  05/06/  θα υπάρχει extra  επιβάρυνση λόγω διαθεσιμότηταs.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλοι οι υποψήφιοι προσκυνητές – ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με το αντίστοιχο επίσημο πιστοποιητικό (ισχύουν προυποθέσεις ).Για καποιον που δεν έχει εμβολιαστεί και θέλει να δηλώσει συμμετοχή να μας καλέσει άμεσα στα τηλέφωνα του πρακτορείου μας .Πλέον όλοι μπορούν να ταξιδέψουν.

Σημείωση:  Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη μόνο με προκαταβολή, φωτοτυπία διαβατηρίου & ταυτότητας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ :7 /7/2022:  ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΛΥΔΔΑ- ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση των προσκυνητών  στο Διεθνέs  αεροδρόμιο  Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» απ΄ όπου θα πετάξουμε  , κατ”ευθείαν για ΤΕΛ ΑΒΙΒ.  Μετά την άφιξη, τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και  αναχώρηση για τήν Ι.Μ. Του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs όπου και ο τάφοs του Αγίου. Συνεχίζουμε  με επίσκεψη στην Ορεινή ( Πατρίδα του Τιμίου Προδρόμου που σήμερα πανηγυρίζει ) και ακολουθούν επίσκεψειs στην Ι.Μονή Μ. Γαλιλαίαs, I.Μ.Αναλήψεωs στο όροs των ελαιών, και θα κλείσουμε με πανοραμική άποψη των Ιεροσολύμων, για υπέροχεs φωτογραφίεs . Στην συνέχεια αναχωρούμε για την περιοχή τηs Βηθλεέμ για τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο μαs. Aκολουθεί δείπνο -διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 8/7/2022  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρόγευμά μαs, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας.Πρώτο προσκύνημά μαs η Ι.Μονή του Φρέατοs του Ιακώβ στην Νάμπλουs και συνεχίζουμε με το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια, την Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας, στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το Αποστολικό Αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα σαs δείξουμε και το Όρος των Μακαρισμών. Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ:  9/7/2022  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα θα επισκεφθούμε την Μεγάλη Βασιλική τηs Γεννήσεωs του Θείου Βρέφουs , και θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία, να παρευρευρεθούμε στην θεία λειτουργία στο Θεοδέγμον ‘Aγιο Σπήλαιο. Eδώ θα γονατίσουμε  να προσκυνήσουμε τον τόπο τηs Γέννησηs, και θα δούμε και την φάτνη τηs σπαργάνωσηs ,ολα με λεπτομερείs ξεναγήσειs. Στον υπόγειο χώρο θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα και τουs Τάφουs των Αγίων νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη.Στην συνέχεια θα πάρουμε το πρωϊνό μαs και θα αναχωρήσουμε για το χωριό των ποιμένων,Μπεiτ Σαχούρ, όπου η Ι.Μ.ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ.(εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs Ύμνοs).Συνεχίζουμε με επισκέψειs στην Ιερά μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου ( άβατο για γυναίκες),και κλείνουμε  με την Ι.Μονή  Αγίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου όπου και το σπήλαιο των τριών Μάγων.Εδώ υπάρχει ο τάφοs του Aγίου καθώs και τάφοι πολλών άλλων μεγάλων Αγίων,τηs Ορθοδοξίαs μαs. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ι.Μονή Αγίου Ονουφρίου στον αγρό του κεραμέωs, την Ι.Μονή Τιμίου Σταυρού, και θα κλείσουμε με την Ι.Μονή κατά μόναs. Επιστροφή-δείπνο-διανυκτέρευση

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ : 10/7/2022  ΙΟΡΔΑΝΗΣ -ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινό και αναχώρηση για την έρημο του Ιορδάνου ποταμού. Πρώτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου).Ακολουθεί η Ι.Μ. Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό) Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό(ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου ) όπου θα πραγματοποιηθεί Αγιασμόs απο Αγιοταφίτη Ιερωμένο, και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Ακολουθεί το Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου.Και κλείνουμε με την Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.Εδω θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο  οπου η Παναγία μαs με τον Μνήστορα Ιωσήφ και το Θείο Βρέφοs διανυκτέρευσαν ενα βράδυ στην φυγή τουs πρόs την Αίγυπτο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.                         

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ: 11/7/2022  – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό,  επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον Ζωοδόχο Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Από εκεί θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο για επίσκεψη στο λόφο της Αγίας Σιών όπου το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου και ο οίκος του Ιωάννου του Θεολόγου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας. Επιστροφή -Δείπνο – Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ : 12/7/2022  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ- ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα  θα πάρουμε το πρωϊνό μαs, και το πρόγραμμά μαs θα εξελιχθεί ανάλογα με την πτήση επιστροφήs για Αθήνα.

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια χειραποσκευή έως 8 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου-ταυτότητας και προκαταβολή.

 

ΤΙΜΗ =Να μας καλέσετε                      ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  =180€

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλοι οι υποψήφιοι προσκυνητές – ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με το αντίστοιχο επίσημο πιστοποιητικό (ισχύουν προυποθέσεις ) .Για καποιον που δεν έχει εμβολιαστεί και θέλει να δηλώσει συμμετοχή να μας καλέσει άμεσα στα τηλέφωνα του πρακτορείου μας .Πλέον όλοι μπορούν να ταξιδέψουν. 

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο,wi-Fi.
 • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ και μετάβαση με mini bus στον Αγ. Σάββα.
 • (5) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια( αν είναι οικογένειεs- φίλοι κ.λ.π) με πρωινό και βραδινό
 • Ασφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs.
 • Έμπειρος συνοδός, και ξεναγόs του γραφείου μαs.
 • Ασφάλεια covid .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ανάβαση με τελεφερίκ ή ταξί στο Σαραντάριο όρος (12- 14 ευρώ το άτομο).
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π
 • Έξτρα ποτά , αναψυκτικά , σάντουιτs στο ξενοδοχείο αλλά και καθ όλη την διάρκεια του Ταξιδιού μαs
 • Έξτρα μεταφορέs εκτόs προγράμματοs.
 • Η διαφορά σε μονόκλινο δωμάτιο.
 • Tips 20€ υποχρεωτικά κατα άτομο .
 • Γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα  ( 20€ – 22€ ) το άτομο.

 

 ΕΓΓΡΑΦΕΣ:     Μέχρι  05 ΙΟΥΝΙΟΥ

Σημείωση:  Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη μόνο με προκαταβολή 400€, φωτοτυπία διαβατηρίου & ταυτότητας.

 

ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟ IEROUSALIM TRAVEL

ΜΗ.ΤΕ: 0725Ε60000057601

Παπαναστασίου 41-43 , 1os όροφοs , Λάρισα

τηλ.2410.533402 , 2410.538345

email =ierousalimtravel@gmail.com

Copy Rights : Ierousalim Travel Agency

 

IEROUSALIM TRAVEL

Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού στους Αγίους Τόπους & στο Όρος Σινα