Πρόγραμμα Μαίου 2020

 

7ΗΜΕΡΗ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Αεροπορικώς =απο 12-5-2020 εως 18-5-2020

Δηλώσειs συμμετοχήs ( ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ  350€  + ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ μέχρι 6  ΜΑΡΤΙΟΥ  2020.

Mετά την  9/3/2020   θα υπάρχει επιβάρυνση λόγω διαθεσιμότηταs.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1η ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ : 12-5-2020   ΑΘΗΝΑ -ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση  των  προσκυνητών,  ώρα 05:00 το πρωϊ  στο  Διεθνέs  αεροδρόμιο

<< Eλευθέριοs Βενιζέλοs>>, απ’όπου ώρα 7:30 θα πετάξουμε κατ’ευθείαν για Τέλ-αβίβ, με άφιξη 9:30 περίπου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο μαs και αναχώρηση για την παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs, όπου  η Ι.Μ Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και ο τάφοs του Αγίου.Συνεχίζουμε πρόs την ιστορική Ι.Μονή  του Φρέατοs του Ιακώβ(εδώ ο Χριστόs ζήτησε νερό απο την Σαμαρείτιδα) και εδώ θα προσκυνήσουμε και το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου του Νεομάρτυροs και θαυματουργού. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ι.Μ.Τιμίου Σταυρού, Ι.Μ.Καταμόναs, όροs Eλαιών ,Μικρή Γαλιλαία, Ανάληψη.Συνεχίζουμε προs την Αγία Βηθλεέμ για  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μαs. Δείπνο -διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ: 13-5-2020  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, νωρίs αναχώρηση  με βόρεια κατεύθυνση, για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας. Θα ανεβούμε εις το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια στη Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα δούμε την πόλη της Τιβεριάδας και τα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το αποστολικό αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών. Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.

 

ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ : 14-5-2020 – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ 

Μετά το πρωινό,  επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία Αποκαθήλωση, στον Φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν  η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Επιστροφή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 15-5-2020:  ΒΗΘΑΝΙΑ – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ

 Σήμερα  θα πάρουμε το πρωϊνό μαs και θα αναχώρησουμε για την Ι.Μ Βηθανίαs,

( Πατρίδα του Αγίου Λαζάρου),Μάρθαs και Μαρίαs. Ακολουθεί η Ιερά Μονή των Αγίων Χοτζεβιτών Πατέρων( ανάβαση σε βουνό), Ι.Μ. Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου και το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσε η Παναγία μας, με τον Χριστό και τον μνήστορα Ιωσήφ στην φυγή τους προς την Αίγυπτο. Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί Αγιασμόs απο τον Ιερέα μαs μαs και  συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Συνεχίζοντας  στα βήματα του Χριστού θα ανεβούμε στο Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ : 16-5-2020  ΈΡΗΜΟΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ- ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα  θα αξιωθούμε να τελέσουμε θεία λειτουργία στην Μεγάλη Βασιλική τηs Γέννησηs του Θεανθρώπου με την συμμετοχή του Ιερέωs του γκρούπ μαs. Θα κατεβούμε 13 σκαλιά στο Αγιο Σπήλαιο ,και θα γονατίσουμε να προσκυνήσουμε τον Αγιο τόπο τηs γέννησηs του Χριστού μαs, θα συμψάλλουμε όλοι μαζί  το << Η γέννησή σου Χριστέ  ο Θεόs ημών…>> και θα κοινωνήσουμε των αχράντων μυστυρίων. Μετά το πέραs θα γίνει ξενάγηση εντόs τηs Mεγάληs Bασιλικήs και στούs τάφουs των Αγίων Νηπίων που σφαγιάστηκαν απο τον Ηρώδη.Στην συνέχεια θα πάρουμε το πρόγευμά μαs στο ξενοδοχείο και θα  αναχωρήσουμε για την έρημο τηs Ιουδαίαs.Θα επισκεφθούμε την Ι.Μ.Αγ,Σάββα του Ηγιασμένου( άβατο για γυναίκεs), την Ι.Μ.Αγ.Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου και το σπήλαιο των τριών Μάγων με τον Τάφο του Αγίου,ακολουθούν τα προσκυνήματα, Ι.Μ. Ποιμένων ( εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs ύμνοs <<Δόξα εν Υψίστοιs Θεώ..>>) ,  I.M. Tιμίου Σταυρού, Ι.Μ. Καταμόναs,I.M. Oρεινήs ( πατριδα του Τιμίου Προδρόμου) Οίκοs Ζαχαρία και Ελισάβετ, και θα κλείσουμε το οδοιπορικό τηs ημέραs με το όροs των Ελαιών, με επισκέψειs στην Μικρή Γαλιλαία όπου και ο τόποs προσευχήs τηs Παναγίαs μαs , και στην Ι.Μονή Aνάληψεωs του Κυρίου, απ’ όπου πανοραμικά θα δούμε την Αγία Ιερουσαλήμ.

Επιστροφή,δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ : 17-5-2020 : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Σήμερα μετα το πρωίνό μαs,θα αναχωρήσουμε για την Αγία πόλη.Θα συμπληρώσουμε τα προσκυνήματά μαs, με την Ι.Μ.Αγίου Ονουφρίου στον αγρό του αίματοs(και απελθών ο Ιούδαs ο Ισκαριώτηs απήγξατο), στην Αγία Σιών όπου το υπερώον του Μυστικού Δείπνου, ο τάφοs του προφυτάνακτοs Δαβίδ,και ο οίκοs του Ιωάννου του Θεολόγου. Επιστροφή-Δείπνο-Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ : 18-5-2020:  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΕΛ-ΑΒΙΒ.

Σήμερα πολύ νωρίs,  θα επιβιβασθούμε με τιs αποσκευέs μαs  στο λεωφορείο και θα αναχωρήσουμε  για το αεροδρόμιο  απ’όπου θα πετάξουμε ώρα 05:10 το πρωϊ  γιά Αθήνα με άφιξη περίπου 07: 10.

Απο εκεί  οι ευλογημένοι προσκυνητέs συνεχίζουν για την ΑΦΕΤΗΡΊΑ τουs.

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου και προκαταβολή.

 

ΤΙΜΗ =    ευρώ                 ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  =200€

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο,wi-Fi.
 • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ και μετάβαση με mini bus στον Αγ. Σάββα.
 • (6) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια( αν είναι οικογένειεs- φίλοι κ.λ.π) με πρωινό και βραδινό
 • Ασφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs
 • Έμπειρος συνοδός, και ξεναγόs του γραφείου μαs.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ανάβαση με τελεφερίκ ή ταξί στο Σαραντάριο όρος (12- 14 ευρώ το άτομο).
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π
 • Έξτρα ποτά , αναψυκτικά , σάντουιτs στο ξενοδοχείο αλλά και καθ όλη την διάρκεια του Ταξιδιού μαs
 • Έξτρα μεταφορέs εκτόs προγράμματοs.
 • Η διαφορά σε μονόκλινο δωμάτιο.

 

 ΕΓΓΡΑΦΕΣ:     Μέχρι  6 Μαρτίου.

Σημείωση:  Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη μόνο με προκαταβολή και στην συνέχεια με φωτοτυπία διαβατηρίου.

 

ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟ IEROUSALIM TRAVEL

ΜΗ.ΤΕ: 0725Ε60000057601

Παπαναστασίου 41-43 , 1os όροφοs , Λάρισα

τηλ.2410.533402 , 2410.538345

email =ierousalimtravel@gmail.com

Copy Rights : Ierousalim Travel Agency

 

IEROUSALIM TRAVEL

Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού στους Αγίους Τόπους & στο Όρος Σινα