7ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ

 7ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/01/2022       ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  20/01/2022

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 14-01-2022:  ΑΘΗΝΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ 

Συγκέντρωση των προσκυνητών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και πτήση  για ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και  αναχώρηση για τήν Ι.Μ. Του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs όπου και ο τάφοs του Αγίου. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση ,και στην συνέχεια επίσκεψη στην Βασιλική Της Γέννήσεως , δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ : 15 -01-2022 -ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ 

Σήμερα μετα το πρωίνό μαs, θα αναχωρήσουμε για την Αγία Πόλη την ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.Φθάνονταs θα περάσουμε την πύλη του Δαυίδ, και θα προχωρήσουμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον Ζωοδόχο Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την   οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Επιστροφή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η   ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ: 16-01-2022  – ΒΗΘΛΕΕΜ-ΕΡΗΜΟ ΙΟΥΔΑΙΑΣ

Σήμερα θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να τελέσουμε  θεία λειτουργία, στο Άγιο Σπήλαιο τηs Γέννησηs Tου Ιησού Χριστού και να κοινωνήσουμε όσοι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.Μετά το πέραs θα ξεναγηθούμε λεπτομερώs στον Ναό τηs Βασιλικήs,και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο των Αγίων Νηπίων, των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη.Στη συνέχεια αφού πάρουμε το πρωϊνό μαs,θα αναχωρήσουμε για την Ι.Μονή των ποιμένων στο Μπεϊτ-Σαχούρ.Εδώ πρωτοακούστηκε ο αρχαγγελικόs ύμνοs, << Δόξα εν Υψίστοιs Θεώ ..>> , εκείνη τη φοβερή νύχτα των Χριστουγέννων.Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προs την έρημο τηs Ιουδαίαs,με επισκέψειs στην Ι.Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου,( άβατο για γυναίκεs),και την Ι.Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου και το σπήλαιο των τριών μάγων με τον τάφο του Αγίου.Συνεχίζουμε με το Όροs των Ελαιών με επισκέψειs στην Ι.Μονή Μικρήs Γαλιλαίαs, Ι.Μονή  Αναλήψεωs και Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή . Επιστροφή-δείπνο-διανυκτέρευση  

                  

4η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ : 17-01-2022  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, νωρίs αναχώρηση για την Νάμπλουs,όπου η Ι.Μονή Αγίαs Φωτεινήs τηs Σαμαρείτιδοs, και το Φρέαρ του Ιακώβ.Εδώ επίσηs θα προσκυνήσουμε το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυροs Φιλουμένου του νέου του  θαυματουργού. Συνεχίζουμε με ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή τηs Γαλιλαίαs.Επίσκεψη στο Θαβώριον Όροs όπου η Μεταμόρφωση του Κυρίου μαs. Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα στον Γάμο) ,την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας και στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το Αποστολικό αξίωμα,και  την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των  Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών. Το μεσημέρι θα σταματήσουμε για φαγητό στην παραλία της Τιβεριάδας θάλασσας όπου θα γευθούμε το ψάρι του Αποστόλου Πέτρου (προαιρετικά -22- ευρώ). Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ : 18-01-2022- ΙOΡΔΑΝΗΣ-ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ (και συ  Ιορδάνη εστράφηs ειs τα οπίσω ) – ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή τηs Ιεριχούs. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία ( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου Φίλου του Χριστού),ακολουθεί η Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου και το σπήλαιο τηs Παναγίαs Γαλακτοτροφούσαs.Στην συνέχεια, μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί Aγιασμόs απο τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ Θεόφιλο τον Γ‘ συνοδευόμενον απο Επισκόπουs,Iερομονάχουs,μοναχούs,τιs αξιότιμεs τοπικέs αρχέs μετα πλήθουs Oρθοδόξων προσκυνητών, και αμέσωs θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία τηs 9ηs ώραs, του εσπερινού και του Αγιασμού των υδάτων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε  το Σαραντάριο όροs (πειρασμοί του Κυρίου, ανάβαση στο βουνό),και κλείνουμε το σημερινό οδοιπορικό μαs με την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ, όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου.Επιστροφή -δείπνο-διανυκτέρευση.

                     

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ :19-01-2022 – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Σήμερα είναι ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ στην Ιερουσαλήμ.Θα κατευθυνθούμε προs τον Ναό τηs Aναστάσεωs όπου θα αξιωθούμε να παραστούμε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, και στον Μεγάλο Αγιασμό . Μετά το πέραs θα ακολουθήσουμε τον Μακαριώτατο στην έδρα του για καλοσόρισμα και κέρασμα, και αφού έναs -έναs πάρουμε τιs ευλογίεs του, θα  αναχωρήσουμε για να συνεχίσουμε με προσκυνήματα εντόs τηs Αγίαs Πόλεωs Iερουσαλήμ.Επιστροφή , δείπνο , διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ:ΠΕΜΠΤΗ 20-01-22 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ.

Σήμερα θα πάρουμε το πρόγευμά μαs, και αφού επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs με τίs βαλίτσεs μαs,  θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα.Πρώτη μαs επίσκεψη ο  αγρόs του  αίματοs,  όπου  η Ι.Μονή Αγίου Ονουφρίου, και συνεχίζουμε με επίσκεψη στόν λόφο τηs Αγίαs Σιών, όπου το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου, και ο οίκοs του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του ηγαπημένου μαθητή του Κυρίου μαs, όπου εκοιμήθη η Παναγία μαs. Κλείνουμε την  προσκυνηματική μαs αυτή εκδρομή με επαναληπτικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο, και ώρα …..  αναχωρούμε, αποχαιρετώνταs την ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ , για το αεροδρόμιο του  Τέλαβίβ απ’όπου θα πετάξουμε για Αθήνα.

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ-

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021!!!
 • 400 ευρώ προκαταβολή με την εγγραφή σαs και φωτοτυπία διαβατηρίου
 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο πρόγραμμα ενδέχεται να γίνουν αλλαγέs χωρίs να αφαιρεθεί τίποτα.
 • ΤΙΜΗ = 790 ευρώ               ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  =200 ευρώ

                             ΕΞΩΦΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

     •  Αεροπορικά εισητήρια Αθήνα -Τέλ-Αβίβ-Αθήνα .

 • Βίζα Ισραήλ, φόροι αεροδρομίων.

   •  Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

 • (6) διανυκτερεύσεις στήν Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.(6 πρωϊνά, 6 βραδυνά)
 • Έμπειρος συνοδός και ξεναγός του γραφείου.
 • Ασφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs.
 • Aνάβαση στο Θαβώρ με taxi.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με mini bus.
 • Extra ασφάλεια υγείας covid-19.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Γεύμα στην Τιβεριάδα με το ψάρι του Αποστόλου Πέτρου. (20-22 ευρώ περίπου το άτομο προαιρετικά).
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π.
 • Οποιασδήποτε άλλεs μεταφορέs εκτόs προγράμματos.
 • Έξτρα νερά, αναψυκτικά, σάντουιτs και ποτά στο ξενοδοχείο
 • Aνάβαση με τελεφερίκ στο Σαραντάριο όροs.(13-15 ευρώ το άτομο ανάλογα).
 • Tips 20€ κατα άτομο υποχρεωτικά. 
 • ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.
 • Όλοι οι υποψήφιοι προσκυνητές – ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με το αντίστοιχο επίσημο πιστοποιητικό (ισχύουν προυποθέσεις ) . 
 • ΕΓΓΡΑΦΕΣ μέχρι 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021  με προκαταβολή και φωτοτυπία διαβατηρίου.

IEROUSALIM TRAVEL

Παπαναστασίου 41-43, 1os όροφοs-Λάρισα τηλ: 2410.533402 , 2410538345

Απο το 1998, συνεχόμενη  παρουσία στούs Aγίουs Tόπουs.

Οργάνωση… για όλη την Ελλαδα, και το Εξωτερικό.

Ξεναγήσειs

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΈΞΑΤΕ ΤΟ ΓΡΑΦEIO  ΜΑΣ

ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΖΩΗΣ.

ΜΗ.Τ.Ε0725Ε60000057601

Copy Rights : Ierousalim Travel Agency

 

 

Leave a comment