Scroll Top

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ & ΣΤΟ ΣΙΝΑ – 8ΗΜΕΡΟ – ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ – AFRODITI IEROUSALIM TRAVEL

8ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΟΥΣ  ΑΓΙΟΥΣ  ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

————

ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΤΟΥ ΗΓΙΑΣΜΕΝΟΥ

———

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ =ΤΕΤΑΡΤΗ: 11/12/2024 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = ΤΕΤΑΡΤΗ:  18/12/2024

 

Ένα Ταξίδι Ζωήs αρχίζει….

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1η ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ:11-12-2024: ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Συγκέντρωση των προσκυνητών στο  Αερoδρόμιο Αθηνών ώρα ……..με πτήση βραδινή κατ ευθείαν για Τελαβίβ… Eνα ταξίδι  για την Αγία Γή αρχίζει….Άφιξη στο Αεροδρόμιο του ΤLV , έλεγχοs διαβατηρίων, επιβίβαση στο λεωφορείο μαs και αναχώρηση ….

 

2η ΗΜΕΡΑ:ΠΕΜΠΤΗ :12-12-2024 ΑΙΓΥΠΤΟΣ – ΣΙΝΑ 

Μετά την άφιξή μαs, αφού  επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs, θα αναχωρήσουμε με νότια κατεύθυνση, τροχοδρομώνταs παραπλέυρωs τηs Νεκράs θαλάσσηs με υπέροχεs φυσικέs εικόνεs θα φθάσουμε στην τελευταία πόλη του Ισραήλ το Ειλάτ ,στον κόλπο τηs Άκαμπα ,και αφού γίνει ο  έλεγχοs στα σύνορα θα περάσουμε στην Αίγυπτο.  Θα επιβιβασθούμε σε άλλο λεωφορείο και μέσα απο την χρωματιστή έρημο και τα γρανιτένια βουνά θα φθάσουμε πριν το μεσημέρι στούs πρόποδεs του Θεοβάδιστου Όρουs Σινά. Τακτοποίηση στό ξενοδοχείο τηs Μονήs (ξενώνεs), και συμμετοχή στον  εσπερινό απο τουs Σιναϊτεs πατέρεs και τον Σεβασμιώτατο, Πανιερώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ.κ Δαμιανό. Θα ακολουθήσει ξενάγηση απο τουs πατέρεs τηs Μονήs. Θα δούμε την βιβλιοθήκη με σπάνια χειρόγραφα και βυζαντινέs εικόνεs, την Αγία βάτο, το φρέαρ του Ιοθόρ,το κοιμητήριο τηs Ιεράs Μονήs. Δείπνοδιανυκτέρευση, και ανάβαση τη νύχτα στην Αγία κορυφή για όσουs αυτό είναι εφικτό.

 

3η ΗΜΕΡΑ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 13-12-2024:  ΣΙΝΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Σήμερα 05:00 η ώρα το πρωί, θα είμαστε ιδιαίτερα ευλογημένοι που θα βρισκόμαστε σέ μία κατανυκτικότατη  θεία λειτουργία απο τούs Σιναϊτεs πατέρεs, με την αόρατη παρουσία τηs Αγίαs Αικατερίναs τηs Πανσόφου, στο καθολικό τηs Ιεράs Μονήs. Kαι αφού η θεία λειτουργία προχωρήσει,και γίνει ο καθαγιασμόs των Τιμίων δώρων, θα κοινωνήσουμε όσοι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Μετά το πέραs θα προσκυνήσουμε τα Άγια λείψανα και θα πάρουμε ωs ευλογία το δακτυλίδι τηs Αγίαs, θα ακολουθήσει το πρόγευμά μαs, αγορέs ενθυμημάτων και αναχώρηση για επιστροφή στο Ισραήλ. Τακτοποίηση σε  κεντρικό ξενοδοχείο μαs στην Βηθλεέμ , Δείπνο – Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 14-12-2024: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Σήμερα, αφού πάρουμε το πρόγευμά μαs, θα αναχωρήσουμε για την Παλιά  πόλη– την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία Αποκαθήλωση, στον Φρικτό Γολγοθά, στον Ζωοδόχο Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, , Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν, η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο του μαρτυρίου του, δια λιθοβολισμού. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κεκλεισμένη εξ Ανατολών πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Επιστροφή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 15-12-2024 ΒΗΘΑΝΙΑ- ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό νωρίs αναχώρηση για την Ι.Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία ή Λαζαρία ( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου),Ι. Μονή Χοζεβά (ανάβαση στο βουνό ), ακολουθεί η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου και το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσε η Παναγία μαs με τον Χριστό και τον μνήστορα Ιωσήφ στην φυγή τουs πρόs την Αίγυπτο, και στην συνέχεια θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβέs σημείο βάπτισηs Του Κυρίου απο τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών, και ακολουθεί ανάβαση στο Σαραντάριο όροs( πειρασμοί του Κυρίου), για προσκύνημα στο σημείο όπου ο Κύριοs προσευχήθηκε μετά την βάπτιση του. Και κλείνουμε το οδοιπορικό τηs ημέραs με την Ι. Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στόν αύλειο χώρο σώζεται μέχρι σήμερα η συκομορέα του Ζακχαίου.Επιστροφή στο ξενοδοχείο Δείπνο – Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ:ΔΕΥΤΕΡΑ :16-12-2024: ΓΑΛΙΛΑΙΑ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Πολύ νωρίs θα πάρουμε το  πρόγευμά μαs και θα αναχωρήσουμε με βόρεια κατεύθυνση στην ευρύτερη περιοχή τηs Γαλιλαίαs.Το οδοιπορικό μαs σήμερα θα αρχίσει με το προσκύνημα στο Φρέαρ του Ιακώβ

(εαν θα είναι ανοιχτό), όπου η Ιερά Μονή Αγίαs Φωτεινήs τηs Σαμαρείτιδοs, και  θα προσκυνήσουμε το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου του Νεομάρτυροs και θαυματουργού.

Συνεχίζουμε με το  όροs Θαβώρ( μεταμόρφωση του Κυρίου), την Ναζαρέτ ( Ευαγγελισμόs τηs Θεοτόκου)  Κανά ( το πρώτο θαύμα στον Γάμο τηs Κανά) Συνεχίζουμε με  προσκύνημα στην βιβλική Καπερναούμ, δίπλα στην Τιβεριάδα θάλασσα, Ι.Μονή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων. Εδω Ο Χριστόs μαs έκανε τα περισσότερα θαύματα, απ’εδω, απο τα παράλια τηs λίμνηs  Γεννησσαρέτ κάλεσε τούs φτωχούs ψαράδεs στο Αποστολικό Αξίωμα. Απέναντι απο την λίμνη θα δούμε το όροs των Μακαρισμών.Επιστροφή,  δείπνο, διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ : 17/12/24: ΒΗΘΛΕΕΜ- ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα νωρίs θα έχουμε Θεία Λειτουργία στο Θεοδέγμον Σπήλαιο Τηs Γεννήσεωs, ( όσοι θέλουν μπορούν να κοινωνήσουν ) . Εδώ  θα γονατίσουμε να προσκυνήσουμε τον τόπο όπου ακριβώs γεννήθηκε το Θείο Βρέφοs, καθώs και την Φάτνη τηs Σπαργάνωσηs. Στην  συνέχεια, μετά το τέλοs τηs θείαs λειτουργίαs, θα ξεναγηθούμε λεπτομερώs στήν Βασιλική τηs Γεννήσεωs και στο Σπήλαιο των Αγίων Νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη. Ακολουθεί το πρόγευμά μαs στο ξενοδοχείο μαs, και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε με το λεωφορείο μαs, για το χωριό των ποιμένων.Εδώ θα προσκυνήσουμε στον τόπο όπου οι αγραυλούντεs ποιμένεs είδαν τουs Αγγέλουs εκείνη την φοβερή νύχτα των Χριστουγέννων να ανεβοκατεβαίνουν στουs ουρανούs και να ψάλλουν το << Δόξα εν Υψίστοιs Θεώ …>> Συνεχίζουμε πρόs την άνυδρη  έρημο τηs Ιουδαίαs με επισκέψειs στην ιερά Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για γυναίκεs) , στην ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου και το σπήλαιο των τριών Μάγων με τον τάφο του Αγίου. Συνεχίζουμε με την Ι.Μονή Αγ,Ονουφρίου όπου ο Αγρόs του Αίματοs ή Ακελδαμά, και ακολουθεί το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου στην Αγία Σιών Στο οδοιπορικό μαs σειρά έχει η επίσκεψη στην Ορεινή ( οίκοs Ζαχαρία και Ελισαβετ), η Iερά Μονή Τιμίου ΣταυρούΙ.Μονή Μικρήs Γαλιλαίαs και Αναλήψεωs, και κλείνουμε με το Πανόραμα για να θαυμάσουμε την Αγία Ιερουσαλήμ πανοραμικά.  Επιστροφή, δείπνο ,διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 18-12-2024: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα θα πάρουμε το πρόγευμά μαs, και αφού επιβιβασθούμε με τιs αποσκευέs μαs στο λεωφορείο μαs, θα αναχωρήσουμε πρώτα για την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ.  (Λόγω αυτήs τηs εορτήs, ενδέχεται να γίνουν κάποιεs αλλαγέs),  και συνεχίζουμε για την Ιερουσαλήμ για να συμπληρώσουμε τα προσκυνήματά μαs. Νωρίs το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για  επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Λύδδα τηs Παλαιστίνηs, όπου και  ο Τάφοs του Αγίου, και συνεχίζουμε για το Αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ, απ’ όπου θα πετάξουμε κατ’ευθείαν για Αθήνα .

 

                                         ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

 

*ΔΗΛΩΣΕΙΣ  συμμετοχήs μέχρι & 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, εάν θα υπάρχει

διαθεσιμότητα .Μετά η τιμή θα είναι ακριβότερη  πάρα πολύ  λόγω επίναυλου.

* ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ  600 ευρώ κατ άτομο .

*ΤΙΜΗ  τελική πακέτου:  Μόνο στα τηλέφωνα του Γραφείου.

*ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 240 €

*ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ : 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ .

 

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ολοι οι συμμετέχοντεs  στο προσκυνηματικό μαs Oδοιπορικό  οφείλουν να ακολουθούν το πρόγραμμα του Γραφείου,  σύμφωνα με τούs γενικούs όρουs  τηs σύμβασηs  συμμετοχήs. Με την εγγραφή σας αποδέχεστε και τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο www.ierousalimtravel.gr.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

  • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
  • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
  • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 8 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
  • Για δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και 04/10 με φωτοτυπία διαβατηρίου-ταυτότητας και 600 ευρώ προκαταβολή άμεσα .

ΤΙΜΗ :Καλέστε μας !!!!! . Εάν δεν απαντήσουμε λόγο υποχρεώσεων στη Αγία Γη στο email : afroditierousalimtravel@gmail.com

του πρακτορείου μας στείλτε το αίτημά σας ή την απόδειξη  προκαταβολής μαζί με ταυτότητα ή διαβατήριο για να δεσμεύσουμε την θέση σαs.  

Mobile/Viber 📱 για άμεση εγγραφή : +306940544485 .

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ – ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ : στον λογαριασμό του πρακτορείου μας , ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ( NBG ) : 39701272807

         IBAN : GR4401103970000039701272807 ( ΛΙχχχχΣ ΧΑχχχχχχχΣ ΤΟΥ ΛχχχχχΥ ) 

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.
  • Βίζα, φόροι αεροδρομίων & συνόρων Ισραήλ και Αιγύπτου .
  • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ & μετάβαση στον Άγιο Σάββα .
  • (5) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
  • (1) διανυκτέρευση στο Σινά με ημιδιατροφή .
  • Ασφάλεια επαγγελματικής αστικής ευθύνης tour operator .
  • Εισητήριο εισόδου στο Σινά.
  • Έμπειρος ξεναγός και συνοδός του πρακτορείου .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π.
  • Φιλοδωρήματα υποχρεωτικά 35 ευρώ το άτομο.
  • Έξτρα σάντουϊτs – ποτά – αναψυκτικά, καθ’όλη την διάρκεια του Ταξιδιού.
  • Τίποτα εκτόs προγράμματος.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό .
  • Μεταφορές εκτός προγράμματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η σειρά των προσκυνημάτων ενδέχεται να αλλάξει χωρίs να αφαιρεθεί τίποτα.

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ : 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ στον λογαριασμό του πρακτορείου μας , ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ( NBG ) : 39701272807

IBAN : GR4401103970000039701272807 ( ΛΙχχχχΣ ΧΑχχχχχχχΣ ΤΟΥ ΛχχχχχΥ ) .

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:1) 10 ημέρεs πριν το ταξίδι θα δοθούν οδηγίεs για την προετοιμασία των προσκυνητών  και  την  ώρα  αναχώρησηs τηλεφωνικώs . 

26 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ & ΣΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ!!!

 

                                                                                       

 AFRODITI ΙEROUSALIM TRAVEL

+30 2410533402

+30 2410538345

ΜΗ.ΤΕ: 0725Ε60000057601

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 1998

Copy Rights : Afroditi Ierousalim Travel Agency

You cannot copy content of this page