Scroll Top

Πρόγραμμα Υπαπαντή 2019

6ΗΜΕΡH  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑTIKH

EΚΔΡΟΜΗ

 ΣΤA IEΡΟΣΟΛΥΜΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ

Αεροπορικώς =απο 10-2-2019 εως 15-2-2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

….. ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 9 -2 -2019: Αφετηρία – Αεροδρόμιο.

Συγκέντρωση  των προσκυνητών σε κεντρικό σημείο ΏΡΑ 23:00, και αναχώρηση για το Διεθνέs Αεροδρόμιο Αθηνών, με μια στάση στο δρόμο, και υποχρεωτική άφιξη 4:00 το πρωί.

Ενα ταξίδι – Όνειρο Ζωήs – αρχίζει…..

1η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ : 10/2/2019  ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση των προσκυνητών ώρα 4:00 τo πρωί  στο αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και πτήση 6:10 το πρωί, κατ”ευθείαν για ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Άφιξη 8:10 περίπου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και  αναχώρηση για τήν Ι.Μ. Του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs όπου και ο τάφοs του Αγίου,και συνεχίζουμε με την ιστορική Ι.Μονή του Φρέατοs του Ιακώβ στην Αρχαία Σαμάρεια.Εδώ θα προσκυνήσουμε και το Σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου του Θαυματουργού. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Αγία Βηθλεέμ, τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο, δείπνο -διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ: 11/2/2019  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας.Πρώτο προσκύνημά μαs το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια, η Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας, στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το Αποστολικό Αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών.(το μεσημέρι γεύμα με το ψάρι τηs Tιβεριάδοs λίμνηs.Προαιρετικά)  Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ : 12/2/2019: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα θα έχουμε θεία λειτουργία, στην Μεγάλη Βασιλική τηs Γέννησηs.

Ιδιαίτερη ευλογία να λειτουργηθούμε και να κοινωνήσουμε σώμα και αίμα Χριστού, στον τόπο ακριβώs όπου Γεννήθηκε ο Χριστόs. Στην συνέχεια θα γονατίσουμε  να προσκυνήσουμε τον τόπο τηs Γέννησηs,και θα δούμε την φάτνη τηs σπαργάνωσηs του θείου βρέφουs,όλα με λεπτομερείs ξεναγήσειs. Στον υπόγειο χώρο θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα και τουs Τάφουs των Αγίων νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη.Στην συνέχεια θα πάρουμε το πρωϊνό μαs και θα αναχωρήσουμε για το χωριό των ποιμένων-Μπεiτ Σαχούρ- όπου η Ι.Μ.ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ,(εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs Ύμνοs)Συνεχίζουμε με επισκέψειs στην Ι.Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, και Ι.Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην έρημο τηs Ιουδαίαs.Ακολουθεί η Ι.Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή( εδω γεννήθηκε ο ΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ).Συνεχίζουμε με επισκέψειs στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού(απο εδω ξεκίνησε η ιστορία του Σταυρού του Κυρίου μαs),Ι.Μονή Καταμόναs,και Όροs Eλαιών, όπου η Ι.Μονή Μικρήs Γαλιλαίαs, και ο τόποs Αναλήψεωs του Κυρίου μαs.

Επιστροφή-δείπνο-διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ: 13/2/2019  ΒΗΘΑΝΙΑ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ -ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινό και αναχώρηση για την έρημο του Ιορδάνου ποταμού. Πρώτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου).Ακολουθεί η Ι.Μ. Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό) Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό(ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου ) όπου θα πραγματοποιηθεί συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Ακολουθεί το Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου.Και κλείνουμε με την Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.Εδω θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο  οπου η Παναγία μαs με τον Μνήστορα Ιωσήφ και το Θείο Βρέφοs διανυκτέρευσαν ενα βράδυ στην φυγή τουs πρόs την Αίγυπτο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ : 14/2/2019  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό,  επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Από εκεί θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο για επίσκεψη στο λόφο της Αγίας Σιών όπου το υπερώον του Μυστικού Δείπνου και ο οίκος του Ιωάννου του Θεολόγου  όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας. Σήμερα το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό στην Ι.Μονή τηs Παναγίαs Σαϊδανάγιαs για την Μεγάλη εορτή τηs Υπαπαντήs. Επιστροφή.Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 15/2/2019  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ- ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα  θα πάρουμε το πρωϊνόμαs στο ξενοδοχείο  και θα έχουμε ελεύθερο πρόγραμμα στην πόλη τηs ΙΕΡΟΥΣΑΛΉΜ.Το απόγευμα, θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο με τα πραγματά μαs και θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Τέλ-Αβιβ, απ¨όπου θα πετάξουμε  19:50  για Aθήνα με άφιξη ώρα 22:10 περίπου, και επιστροφή με το λεωφορείο μαs στην αφετηρία μαs.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 8 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ (μέχρι 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ)με φωτοτυπία διαβατηρίου και 350 ευρώ προκαταβολή.

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ.
 • Μεταφορά των προσκυνητών ΛΑΡΙΣΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΛΑΡΙΣΑ.
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων,
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ανάβαση και μετάβαση με mini bus στο Θαβώρ και στον Αγ. Σάββα.
 • (5) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό. (πλατεία Γέννησηs)
 • Ασφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs.
 • Φιλοδωρήματα και έμπειρος συνοδός, ξεναγός.

 

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ (ΜΕΧΡΙ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ)

ΙEROUSALIM  TRAVEL

Γραφείου θρησκευτικού Τουρισμού

Πανόs 14,

2οs όροφοs

2410.533402, 2410.538345,

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ: Χατζηπρίμου Κατερίνα ( Φιλόπτωχο) ΤΗΛ= 6956203560

Υπεύθυνη κ.Λίτσιου Αφροδίτη-6936831456

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ  

IEROUSALIM TRAVEL-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΡΑΒΕΛ

GROUP & TOURISM-HOLY LAND (απο το 1998)

IEROUSALIM TRAVEL

Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού στους Αγίους Τόπους & στο Όρος Σινα

You cannot copy content of this page