Scroll Top

Πρόγραμμα Χριστουγέννων 2019

7ημερο ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΗΘΛΕΕΜ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 4-1-2019 (ΠΑΡΑΣ)  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 10-1-2019  (ΠΕΜΠΤΗ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

@ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:ΠΕΜΠΤΗ 3-1-19 ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-1-19

Συγκέντρωση των προσκυνητών σε επιλεγμένο σημείο στη Λάρισα ώρα 23:00 το βράδυ,και αναχώρηση για το Διεθνέs Αθηνών.Αφιξη 4:00 το πρωϊ

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-1-2019:  – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση των προσκυνητών ώρα 4:00 στο αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» απ΄ όπου θα πετάξουμε  6:10 για ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Άφιξη 8:10 περίπου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιστινιακή πόλη της Λύδδας όπου στην Ι. Μονή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου.Συνεχίζουμε με επισκέψειs στην Ι.Μονή Τιμίου Σταυρού,Ι.Μονή Καταμόναs,Όροs Ελαιών, όπου η Ι.Μονή Μικρήs Γαλιλαίαs και ο λόφοs τηs Αναλήψεωs, και στη συνέχεια Αναχωρούμε για Βηθλεέμ, τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο –δείπνο- διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ  5-1-2019:  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεσθημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Από εκεί θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο για επίσκεψη στο λόφο της Αγίας Σιών όπου το υπερώον του μυστικού δείπνου και ο οίκος του Ιωάννου του Θεολόγου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας. Επιστροφή στη Βηθλεέμ και ευλαβικό προσκύνημα στην Βασιλική της Γέννησης και στο Άγιο Σπήλαιο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 6-1-2019: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Σήμερα θα πάρουμε το πρωινό μαs άνετα…..και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Βασιλική της Γέννησης όπου θα παρευρεθούμε στην τελετή της προϋπάντησης, θα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια τον εσπερινό και θα πάμε στο ξενοδοχείο για ανάπαυση και προετοιμασία για την Χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία. Μέσα στην νύχτα, ώρα 22:30 θα βρεθούμε σο Ιερό σπήλαιο της Γέννησης και σπαργάνωσης του Θείου Βρέφους, όπου θα ζήσουμε μοναδικές, συγκλονιστικές στιγμές πνευματικής ανάτασης, εκεί όπου 2000 και πλέον χρόνια, η Παναγία μας εκείνη την παγωμένη νύχτα του χειμώνα, γέννησε τον Σωτήρα Χριστό. Και αφού η θεία λειτουργία προχωρήσει θα κοινωνήσουμε τα άχραντα μυστήρια όσοι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Μετά το πέρας 3:30 περίπου τα ξημερώματα επιστροφή στο ξενοδοχείο, και ανάπαυση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 7-1-2019:  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ – ΙΕΡΙΧΩ – ΒΗΘΑΝΙΑ

Πρωινό, και αναχώρηση για την Σαμάρεια (Νάμπλους) όπου η Ιερά Μονή της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, το σκήνωμα του Ιερομάρτυρος Αγίου Φιλουμένου του Αγιοταφίτου και το φρέαρ του Ιακώβ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό) και ακολουθεί η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου όπου και το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσε η Παναγία μας με τον Χριστό και τον μνήστορα Ιωσήφ στην φυγή τους προς την Αίγυπτο. Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός των υδάτων και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Ένα μικρό διάλειμμα για ψώνια στην Ιεριχώ και ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου. Και κλείνουμε το οδοιπορικό της ημέρας με το προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία (πατρίδα του Αγίου Λαζάρου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 8-1-2019:  ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό νωριs αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας. Θα ανεβούμε εις το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια στη Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας και στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το αποστολικό αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Δώδεκα Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών. Το μεσημέρι θα σταματήσουμε για φαγητό στην παραλία της Τιβεριάδας θάλασσας όπου θα γευθούμε το ψάρι του Αποστόλου Πέτρου (προαιρετικά 22 ευρώ περίπου το άτομο). Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ:ΣΑΒΒΑΤΟ  9-1-2019:- ΒΗΘΛΕΕΜ –ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ερημο τηs Ιουδαίαs με προσκυνήματα στην Λαύρα του  Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου(άβατο για γυναίκεs),στην ιερά Μονή Αββά Θεοδοσίου Του Κοινοβιάρχου με το Ιερό σπήλαιο των τριών Μάγων όπου και ο τάφοs του Αγίου, επίσκεψη στην στην Ι.Μ. Ιωάννου Προδρόμου στην Ορεινή( οίκοs Ζαχαρία και Ελισάβετ),Ι.Μονή Αγίου Ονουφρίου όπου ο αγρόs του αίματοs, και κλείνουμε το οδοιπορικό μαs με επαναληπτικά προσκυνήματα στην παλιά πόλη, αγορέs ενθυμημάτων και αποχαιρετώνταs την Αγια Πολη επιστρεφουμε στο Ξενοδοχειο. Δειπνο-διανυκτερευση.

7η ΗΜΕΡΑ:ΚΥΡΙΑΚΗ  10-1-2019 ΒΗΘΛΕΕΜ – ΤΕΛ- ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ             

Θα πάρουμε το πρόγευμά μαs και η μέρα μαs θα αφιερωθεί επαναληπτικά στον Πανάγιο Τάφο και στην Ιρουσαλήμ μέχρι τίs 15:00 το απόγευμα οπότε θα αναχωρήσουμε για το  αεροδρόμιο του ΤΕΛ –ΑΒΙΒ απ΄όπου ώρα 19:50 θα πετάξουμε για Αθήνα με άφιξη 22:10 περίπου.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

  • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
  • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
  • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
  • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.
  • Βίζα, φόροι αεροδρομίων και ασφάλιση Αστικής ευθύνης
  • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ και μετάβαση με mini bus στον Αγ. Σάββα.
  • (4) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
  • (2) διανυκτερεύσειs στην Ιερουσαλήμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωϊνό και βραδυνό.
  • Εμπειρος συνοδός, ξεναγός.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΡΑΒΕΛ – IEROUSALIM TRAVEL

Πανόs 14, 2os όροφοs Tηλ:  2410.533402  και  2410.538345

Ευχαριστούμε που επιλέξατε το

                        Ierousalim Travel 1998-2019

IEROUSALIM TRAVEL

Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού στους Αγίους Τόπους & στο Όρος Σινα

You cannot copy content of this page