Πρόγραμμα Σεπτεμβρίου 2019 ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ-ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

7ΗΜΕΡΟ  ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

για την μεγάλη εορτή τηs Υψώσεωs του Τιμίου Σταυρού

Αεροπορικώς =απο 22-9-2019 εως 28-09-2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 ΗΜΕΡΑ  ΚΥΡΙΑΚΗ  22 -9 -19:

Ξεκινάμε  με  στόχο να βρίσκεσθε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος  4:00 η ώρα το πρωί.

Ενα ταξίδι όνειρο Ζωήs αρχίζει…..

1η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-9-2019  ΑΘΗΝΑ– ΤΕΛΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση των προσκυνητών στο αεροδρόμιο των Αθηνών, και πτήση 6:10 το πρωϊ, κατ’ευθείαν για Τελ Αβιβ με  άφιξη περίπου 8:15. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και  αναχώρηση για τήν Ι.Μ. Του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs όπου και ο τάφοs του Αγίου και συνεχίζουμε  με επίσκεψη στην  Νάμπλουs όπου το Φρέαρ του Ιακώβ. Στήν συνέχεια αναχωρούμε για την Αγία Βηθλεέμ για τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο μαs , δείπνο -διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 23-9-2019  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας. Θα ανεβούμε εις το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια στη Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας και στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το αποστολικό αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Πέτρου και Παύλου των Πρωτοκορυφαίων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών.Το μεσημέρι αν το γκρούπ επιθυμεί, θα πάμε για φαγητό σε εστιατόριο, παραλιακά τηs Λίμνηs Γεννησαρέτ όπου θα γευθούμε ψάρι απο τα ευλογημένα ύδατά τηs ( 20-22 ευρώ το άτομο προαιρετικά).  Επιστροφή – δείπνο – διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 24-9-2019   ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωϊνό μαs, θα αναχωρήσουμε για το χωριό των ποιμένων στο Μπετσαχούρ.(εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs Ύμνοs<< Δόξα εν Υψίστοιs Θεώ >> ) και συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Μπετζάλλα, όπου θα αξιωθούμε να προσκυνήσουμε το σπήλαιο-κρύπτη όπου διέμεινε και προσεύχονταν ο Άγιοs Νικόλαοs ο Μύρων, όταν πήγε προσκυνητήs στούs Αγίουs Τόπουs.Από την Μπετζάλλα θα κατευθυνθούμε προs την αγιασμένη έρημο τηs Ιουδαίαs με επισκέψειs στην Ι.Μ του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου,όπου και το Σπήλαιο των τριών Μάγων με τον τάφο του Αγίου, και στην Ι.Μ. του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου ( άβατο για γυναίκεs).Οι γυναίκεs θα έχουμε την ευλογία να προσκυνήσουμε πολλα Άγια λείψανα που θα μαs βγάλει στην είσοδο ο πορτάρηs μοναχόs. Συνεχίζουμε με επισκέψειs στην I.Mονή Τιμίου Σταυρού, Ι.Μονή Καταμόναs, I.Moνή Ορεινήs (εδώ γεννήθηκε ο Τίμιοs Πρόδρομοs).Aκολουθεί επίσκεψη στο Όροs των Ελαιών με προσκύνημα στην Ι.Μ. Μικρήs Γαλιλαίαs όπου και ο τόποs προσευχήs τηs Παναγίαs μαs και του Ευαγγελισμού τηs κοιμήσεώs τηs, και η Ι.Μ.Αναλήψεωs Κυρίου μαs.Επιστροφή -δείπνο-διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 25-9-19  ΒΗΘΑΝΙΑ -ΙΟΡΔΑΝΗΣ -ΙΕΡΙΧΩ.

Πρωινό και αναχώρηση για την έρημο του Ιορδάνου ποταμού. Πρώτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου).Ακολουθεί η Ι.Μ. Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό) Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Ένα μικρό διάλειμμα για ψώνια στην Ιεριχώ και ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου. Και κλείνουμε το οδοιπορικό τηs ημέραs με την Ι.Μ. Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.Εδω υπάρχει και θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο  οπου η Παναγία μαs με τον Μνήστορα Ιωσήφ και το Θείο Βρέφοs διανυκτέρευσαν ενα βράδυ στην φυγή τουs πρόs την Αίγυπτο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ  26-9-2019  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό,  επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Από εκεί θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο για επίσκεψη στο λόφο της Αγίας Σιών όπου το υπερώον του Μυστικού Δείπνου και ο οίκος του Ιωάννου του Θεολόγου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας, καθώs επίσηs  και στην Ι.Μ.Αγίου Ονουφρίου . Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον Ναό τηs Αναστάσεωs για να παρακολουθήσουμε τον Μέγα εσπερινό για την εορτή τηs Παγκοσμίου Υψώσεωs του Τιμίου Σταυρού.  Επιστροφή.Δείπνο.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  27 – 9 -19  (14-9-19)  ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Σήμερα θα αναχωρήσουμε νωρίs για τα Ιεροσόλυμα. Θα παρακολουθήσουμε Πατριαρχική θεία λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο, και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ.Θεόφιλο τον Γ’ στην έδρα του, για κέρασμα και καλωσόρισμα, και αφου πάρουμε την ευλογία του, Θα ακολουθήσουν επισκέψειs σε μικρότερα προσκυνήματα  όπου δεν πήγαμε Ι.Μ.Παναγίαs Σείδανάγιαs, Ι.Μ.Μεγάληs Παναγιάs, I.M Mεγάλου Ευθυμίου, κ.λ.π. Επιστροφή- δείπνο – διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 28-9-2019  ΤΕΛ- ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα πολύ νωρίς θα αξιωθούμε να τελέσουμε θεία λειτουργία στο σπήλαιο τηs Γέννησηs του Θείου Βρέφουs, με την συμμετοχή του Ιερέα του γκρούπ μαs, τον π.Κων/νο.  Eδώ θα γονατίσουμε να προσκυνήσουμε το ακριβέs  σημείο τηs γέννησηs και θα δούμε την φάτνη τηs σπαργάνωσηs. Και αφού ολοκληρωθεί η θεία λειτουργία θα κοινωνήσουμε των Αχράντων Μυστηρίων όσοι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.Θα ακολουθήσει προσκύνημα στο Σπήλαιο των Αγίων Νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη, και λεπτομερήs ξενάγηση εντόs τηs Bασιλικήs.Στην συνέχεια θα πάρουμε το πρωϊνό μαs στο ξενοδοχείο  και θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο με τιs  αποσκευέs μαs για για Ιεροσόλυμα με προσκύνημα στον αγρό του Αίματοs ή Ακελδαμά, όπου η Ι.Μ. Αγίου Ονουφρίου, και στο  Υπερώον του Μυστικού Δείπνου στην Αγία Σιών. Εδώ επίσηs θα δούμε και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μαs, και θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Τέλ-Αβιβ απ’όπου θα πετάξουμε 20:00  το βραδάκι για Αθήνα με άφιξη περίπου 22:15.

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6-7 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου και προκαταβολή.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση.
 • Μεταφορά των προσκυνητών προs και απο το αεροδρόμιο.
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων,
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ και μετάβαση με mini bus στον Αγ. Σάββα.
 • (6) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4**** στην Βηθλεέμ σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Ασφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs
 • Φιλοδωρήματα
 • έμπειρος συνοδός και ξεναγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Γεύμα στην Τιβεριάδα με το ψάρι του Αποστόλου Πέτρου (20 -22 ευρώ περίπου το άτομο προαιρετικά).
 • Ανάβαση με τελεφερίκ στο Σαραντάριο όρος (12-13 ευρώ το άτομο).
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π
 • Διφορά μονόκλινου.
 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΩΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Από 20 Απριλίου μέχρι 15 Ιουλίου, με προκαταβολή  και φωτοτυπία διαβατηρίου ( μετά τις 15/07 ενδέχεται να υπάρχει επιβάρυνση λόγω διαθεσiμότηταs).

 

IEROUSALIM TRAVEL

Προσκυνήματα στούs ΑγίουsΤόπουs απο το 1998

2410.533402 , 2410.538345

email = ierousalimtravel@gmail.com

website =www.ierousalimtravel.gr

MH.T.E0725E60000057601

          

 

                           ΚΑΛΟ  ΚΑΙ  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ