Scroll Top

Πρόγραμμα Θεοφάνεια 2019

7ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4**** ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΣΠΗΛΑΙΟ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 16-1-2019 ΛΑΡΙΣΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Αναχώρηση των προσκυνητών απο επιλεγμένα σημεία των πόλεων,με τη σειρά που αναφέρονται πιο πάνω, (ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΩΡΑ) για επιβίβαση σε λεωφορείο, και αναχώρηση για το αεροδρόμιο Αθηνών. Το προσκύνημά μαs αρχίζει…… με υποχρεωτική άφιξη στο αεροδρόμιο Ελευθέριοs Βενιζέλοs 17/1/19 , 8:30 το πρωϊ. Το ταξίδι για το διεθνέs Αεροδρόμιο Αθηνών, θα διαμορφωθείι ανάλογα απο τουs αιδεσιμοτάτουs Iερείs που συνοδεύουν το γκρούπ μαs….

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ : 17-1-2019:  ΛΥΔΔΑ – ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 

Πτήση απο το διεθνέs αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» 10:40 το πρωϊ κατευθείαν για ΤΕΛ ΑΒΙΒ, με άφιξη 12:30 περίπου.Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μαs,θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs και θα αχωρήσουμε για την Ι.Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs όπου και ο Τάφοs του Αγίου.Συνεχίζουμε με την Νέα Ιερουσαλήμ με επισκέψειs στην I.M.Tιμίου Σταυρού( απο εδώ ξεκίνησε η ιστορία με τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μαs), και την Ορεινή, Πατρίδα του Τιμίου Προδρόμου.Συνεχίζουμε με την Αγία Βηθλεέμ για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μαs – δείπνο-διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 18 -1-2019 -ΙOΡΔΑΝΗΣ-ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ( και συ  Ιορδάνη εστράφηs ειs τα οπίσω )

Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή τηs Ιεριχούs. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία ( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου Φίλου του Χριστού),ακολουθεί η Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου και το σπήλαιο τηs Παναγίαs Γαλακτοτροφούσαs.Στην συνέχεια, μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί Aγιασμόs απο τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ Θεόφιλο τον Γ” συνοδευόμενον απο Επισκόπουs,Iερομονάχουs,μοναχούs,τιs αξιότιμεs τοπικέs αρχέs μετα πλήθουs Oρθοδόξων προσκυνητών, και αμέσωs θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία τηs 9ηs ώραs, του εσπερινού και του Αγιασμού των υδάτων, ακολουθεί συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε  το Σαραντάριο όροs (πειρασμοί του Κυρίου, ανάβαση στο βουνό),και κλείνουμε το σημερινό οδοιπορικό μαs με την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ, όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου.Επιστροφή -δείπνο-διανυκτέρευση.

3η   ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ: 19-1-2019  – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Σήμερα είναι ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ στην Ιερουσαλήμ.Θα κατευθυνθούμε προs τον Ναό τηs Aναστάσεωs όπου θα παραστούμε στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, και στον Μεγάλο Αγιασμό ,συμμετεχόντων και των αιδεσιμοτάτων Ιερέων του ευλογημένου γκρούπ μαs. Μετά το πέραs θα ακολουθήσουμε τον Μακαριώτατο στην έδρα του για καλοσόρισμα και κέρασμα, και αφού έναs -έναs πάρουμε τιs ευλογίεs του, θα  αναχωρήσουμε για να συνεχίσουμε με προσκυνήματα εντόs τηs Αγίαs Πόλεωs Iερουσαλήμ.Επιστροφή , δείπνο , διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ: 20-1-2019  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, νωρίs αναχώρηση για την Νάμπλουs,όπου η Ι.Μονή Αγίαs Φωτεινήs τηs Σαμαρείτιδοs, και το Φρέαρ του Ιακώβ.Εδώ επίσηs θα προσκυνήσουμε το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυροs Φιλουμένου του νέου του  θαυματουργού. Συνεχίζουμε με ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή τηs Γαλιλαίαs.Επίσκεψη στο Θαβώριον Όροs όπου η Μεταμόρφωση του Κυρίου μαs. Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα στον Γάμο) ,την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας και στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το Αποστολικό αξίωμα,και  την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των  Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών. Το μεσημέρι θα σταματήσουμε για φαγητό στην παραλία της Τιβεριάδας θάλασσας όπου θα γευθούμε το ψάρι του Αποστόλου Πέτρου (προαιρετικά -22- ευρώ). Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ:ΔΕΥΤΕΡΑ: 21-1-2019  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ-

Σήμερα θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να τελέσουμε  θεία λειτουργία, στο Άγιο Σπήλαιο τηs Γέννησηs Tου Ιησού Χριστού και να κοινωνήσουμε όσοι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.Μετά το πέραs θα ξεναγηθούμε λεπτομερώs στον ναό τηs Βασιλικήs,και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο των Αγίων Νηπίων, των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη.Στη συνέχεια αφού πάρουμε το πρωϊνό μαs,θα αναχωρήσουμε για την Ι.Μονή των ποιμένων στο Μπεϊτ-Σαχούρ.Εδώ πρωτοακούστηκε ο αρχαγγελικόs ύμνοs, << Δόξα εν Υψίστοιs Θεώ ..>> , εκείνη τη φοβερή νύχτα των Χριστουγέννων, και ακολουθεί η Ι.Μονή Αγίου Νικολάου στην Μπετζάλλα όπου εδω υπάρχει η κρύπτη-σπήλαιο που έζησε ο Άγιοs όταν επισκέφτηκε τούs Αγίουs Τόπουs.Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προs την έρημο τηs Ιουδαίαs,με επισκέψειs στην Ι.Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου,( άβατο για γυναίκεs),και την Ι.Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου και το σπήλαιο των τριών μάγων με τον τάφο του Αγίου.Συνεχίζουμε με το Όροs των Ελαιών με επισκέψειs στην Ι.Μονή Μικρήs Γαλιλαίαs,και Ι.Μονή  Αναλήψεωs .Επιστροφή-δείπνο-διανυκτέρευση

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ :22 -1-2019   – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Σήμερα μετα το πρωίνό μαs, θα αναχωρήσουμε για την Αγία Πόλη την ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.Φθάνονταs θα περάσουμε την πύλη του Δαυίδ, και θα προχωρήσουμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την   οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών.

Επιστροφή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ:ΤΕΤΑΡΤΗ 23-1-19 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ.

Σήμερα θα πάρουμε το πρόγευμά μαs, και αφού επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs με τίs βαλίτσεs μαs,  θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα.Πρώτη μαs επίσκεψη ο  αγρόs του  αίματοs,  όπου  η Ι.Μονή Αγίου Ονουφρίου, και συνεχίζουμε με επίσκεψη στόν λόφο τηs Αγίαs Σιών, όπου το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου, και ο οίκοs του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, του ηγαπημένου μαθητή του Κυρίου μαs, όπου εκοιμήθη η Παναγία μαs. Κλείνουμε την  προσκυνηματική μαs αυτή εκδρομή με επαναληπτικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο, και ώρα 14:00 περίπου αναχωρούμε, αποχαιρετώνταs την ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ , για το αεροδρόμιο του του Τέλαβίβ απ’όπου θα πετάξουμε για Αθήνα ώρα 18:30 με άφιξη 28:40 περίπου.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ-

  • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
  • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
  • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
  • Για δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 31 Νοεμβρίου

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ   

*    Αεροπορικά εισητήρια Αθήνα -Τέλ-Αβίβ-Αθήνα .

*    Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

  • (6) διανυκτερεύσεις στήν Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.(6 πρωϊνά, 6 βραδυνά)
  • Aνάβαση στο Θαβώρ , και μετάβαση στον Άγιο Σάββα με mini bus
  • Έμπειρος συνοδός, ξεναγός.
  • ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ.

 

 

  • ΥΠΕΥΘΥΝΗ:ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΤΣΙΟΥ:6936831456

             

IEROUSALIM TRAVEL

Πανόs 14, 2os όροφοs .  Λάρισα τηλ: 2410.533402 , 2410538345

Απο το 1998, συνεχόμενη  παρουσία στούs Aγίουs Tόπουs.

Οργάνωση… για όλη την Ελλαδα, και το Εξωτερικό.

Ξεναγήσειs

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΈΞΑΤΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΌ ΜΑΣ

ΓΙ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΖΩΗΣ

IEROUSALIM TRAVEL

Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού στους Αγίους Τόπους & στο Όρος Σινα

You cannot copy content of this page