Scroll Top

Πρόγραμμα Απριλίου-Μα'ί'ου 2020

7ΗΜΕΡΗ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Αεροπορικώς =απο 28-4-2020 εως 4-5-2020

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1η ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ : 28-4-2020   ΑΘΗΝΑ -ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση  των  προσκυνητών,  ώρα 5:15 το πρωϊ  στο  Διεθνέs  αεροδρόμιο

<< Eλευθέριοs Βενιζέλοs>>, απ’όπου ώρα 7:30 θα πετάξουμε κατ’ευθείαν για

Τέλ αβίβ, με άφιξη 9:30 περίπου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο μαs και αναχώρηση για την παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs, όπου  η Ι.Μ Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και ο τάφοs του Αγίου.Συνεχίζουμε πρόs την ιστορική Ι.Μονή  του Φρέατοs του Ιακώβ(εδώ ο Χριστόs ζήτησε νερό απο την Σαμαρείτιδα) και εδώ θα προσκυνήσουμε και το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου του Νεομάρτυροs και θαυματουργού. Συνεχίζουμε προs την Αγία Βηθλεέμ για  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μαs και επίσκεψη στην Βασιλική τηs Γέννησηs.

 Δείπνο -διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ: 29-4-2020  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, νωρίs αναχώρηση  με βόρεια κατεύθυνση, για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας. Θα ανεβούμε εις το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια στη Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα δούμε την πόλη της Τιβεριάδας και τα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το αποστολικό αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών.Το μεσημέρι θα σταματήσουμε δίπλα στην θάλασσα τηs Τιβεριάδαs για να γευθούμε το ψάρι των Αποστόλων (20-22 ευρώ περίπου το άτομο,προαιρετικά).

 Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ : 30-4-2020 – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ –

Μετά το πρωινό,  επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Επιστροφή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 1-5-2020:  ΒΗΘΑΝΙΑ – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ

 Σήμερα  θα πάρουμε το πρωϊνό μαs και θα αναχώρησουμε για την Ι.Μ Βηθανίαs,

( Πατρίδα του Αγίου Λαζάρου),Μάρθαs και Μαρίαs. Ακολουθεί η Ιερά Μονή των Αγίων Χοζεβιτών Πατέρων( ανάβαση σε βουνό), Ι.Μ. Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου και το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσε η Παναγία μας, με τον Χριστό και τον μνήστορα Ιωσήφ στην φυγή τους προς την Αίγυπτο. Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί Αγιασμόs απο τούs Ιερείs μαs και  συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Συνεχίζουμε την πορεία μαs με ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ : 2-5-2020  ΈΡΗΜΟΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ- ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα  θα αξιωθούμε να τελέσουμε θεία λειτουργία στην Μεγάλη Βασιλική τηs Γέννησηs του Θεανθρώπου με την συμμετοχή των Ιερέων του γρούπ μαs. Θα κατεβούμε 13 σκαλιά στο Αγιο Σπήλαιο ,και θα γονατίσουμε να προσκυνήσουμε τον Αγιο τόπο τηs γέννησηs του Χριστού μαs, θα συμψάλουμε όλοι μαζί  το << Η γέννησή σου Χριστέ  ο Θεόs ημών…>> και θα κοινωνήσουμε των αχράντων μυστυρίων. Μετά το πέραs θα γίνει ξενάγηση εντόs τηs Mεγάληs Bασιλικήs και στούs τάφουs των Αγίων Νηπίων που σφαγιάστηκαν απο τον Ηρώδη.Στην συνέχεια θα πάρουμε το πρόγευμά μαs στο ξενοδοχείο και θα  αναχωρήσουμε για την έρημο τηs Ιουδαίαs.Θα επισκεφθούμε την Ι.Μ.Αγ,Σάββα του Ηγιασμένου( άβατο για γυναίκεs), την Ι.Μ.Αγ.Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου και το σπήλαιο των τριών Μάγων με τον Τάφο του Αγίου,ακολουθούν τα προσκυνήματα, Ι.Μ. Ποιμένων ( εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs ύμνοs <<Δόξα εν Υψίστοιs Θεώ..>>) ,  I.M. Tιμίου Σταυρού, Ι.Μ. Καταμόναs,I.M. Oρεινήs ( πατριδα του Τιμίου Προδρόμου) Οίκοs Ζαχαρία και Ελισάβετ, και θα κλείσουμε το οδοιπορικό τηs ημέραs με το όροs των Ελαιών, με επισκέψειs στην Μικρή Γαλιλαία όπου και ο τόποs προσευχήs τηs Παναγίαs μαs , και στην Ι.Μονή Aνάληψεωs του Κυρίου.Στην συνέχεια θα δούμε  πανοραμικά  την Αγία Ιερουσαλήμ και θα βγάλουμε αναμνηστικέs φωτογραφίεs.

Επιστροφή,δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ : 3-5-2020 : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Σήμερα μετα το πρωίνό μαs,θα αναχωρήσουμε για την Αγία πόλη.Θα συμπληρώσουμε τα προσκυνήματά μαs, με την Ι.Μ.Αγίου Ονουφρίου στον αγρό του αίματοs(και απελθών ο Ιούδαs ο Ισκαριώτηs απήγξατο), στην Αγία Σιών όπου το υπερώον του Μυστικού Δείπνου, ο τάφοs του προφυτάνακτοs Δαβίδ,και ο οίκοs του Ιωάννου του Θεολόγου. Επιστροφή-Δείπνο-Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ : 4-5-2020:  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Σήμερα μετά το πρωϊνό μαs,  θα επιβιβασθούμε με τιs βαλίτσεs μαs  στο λεωφορείο και θα αναχωρήσουμε πάλι  για τα ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ για να ολοκληρώσουμε τα προσκυνήματά μαs,  και να επισκεφθούμε  τον  Μακαριώτατο  Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.Θεόφιλο τον Γ’ στην  έδρα Του, και αφού  μαs υποδεχθεί και πάρουμε την Ευλογία Του, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Πατριαρχείου μαs Kων/νου και Ελένηs .Στην συνέχεια ελεύθερο πρόγραμμα και κατά τιs 14:00 αναχώρηση για το αεροδρόμιο,  { αφού περάσουμε μια βόλτα απο την  παλιά Ιόππη }   απ’όπου θα πετάξουμε ώρα 19:20 γιά Αθήνα με άφιξη περίπου 21: 30.

Απο εκεί   συνεχίζουμε για την ΑΦΕΤΗΡΊΑ μαs.

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

  • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
  • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
  • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
  • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου και προκαταβολή.

ΤΙΜΗ =     ευρώ                 ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  =   ευρώ

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.
  • Βίζα, φόροι αεροδρομίων
  • Μεταφορά των προσκυνητών πρόs και από το αεροδρόμιο.
  • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο,wi-Fi.
  • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ και μετάβαση με mini bus στον Αγ. Σάββα.
  • (6) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια( αν είναι οικογένειεs- φίλοι κ.λ.π) με πρωινό και βραδινό
  • Ασφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs
  • Έμπειρος συνοδός, και ξεναγόs του γραφείου μαs.
  • Φιλοδωρήματα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ανάβαση με τελεφερίκ ή ταξί στο Σαραντάριο όρος (12- 14 ευρώ το άτομο).
  • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π
  • Φαγητό με το ψάρι στην Τιβεριάδα λίμνη
  • Έξτρα ποτά , αναψυκτικά , σάντουιτs στο ξενοδοχείο αλλά και καθ όλη την διάρκεια του Ταξιδιού μαs
  • Έξτρα μεταφορέs εκτόs προγράμματοs.
  • Η διαφορά σε μονόκλινο δωμάτιο.

 ΕΓΓΡΑΦΕΣ:     Μέχρι  15  Φεβρουαρίου

 

                    

IEROUSALIM  TRAVEL– ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

πανόs 14, 2os  όροφοs, ΛΑΡΙΣΑ.

2410.533402- 2410.538345

ΜΗ.ΤΕ: 0725Ε60000057601

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

email = ierousalimtravel@gmail.com

 

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΡΑΒΕΛ

IEROUSALIM TRAVEL

Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού στους Αγίους Τόπους & στο Όρος Σινα

You cannot copy content of this page