ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑ'Ι'ΟΥ '23 - ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ & ΣΙΝΑ - 8ΗΜΕΡΟ

8ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΣΤΟΥΣ  ΑΓΙΟΥΣ  ΤΟΠΟΥΣ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ =ΤΡΙΤΗ: 02-05-2023

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = ΤΡΙΤΗ:  09-05-2023

Ierousalim Travel – ιερουσαλημ τραβελ – Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού στους Αγίους Τόπους και στο Όρος Σινα Ενορίες – Σύλλογοι – Ομάδες – Σχολεία

Σημείωση:  Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη μόνο με προκαταβολή 600€  φωτοτυπία διαβατηρίου & ταυτότητας . Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι συμπλήρωσης των θέσεων . Περιορισμένη διαθεσιμότητα .

 Οι προσκυνητές οφέιλουν να ακολουθούν το πρόγραμμα και το group σε όλη τη διάρκεια του οδοιπορικού .

25 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ & ΣΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ!!!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

 ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ!!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο πρόγραμμα ενδέχεται να γίνουν αλλαγέs χωρίs να αφαιρεθεί τίποτα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

8ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΣΤΟΥΣ  ΑΓΙΟΥΣ  ΤΟΠΟΥΣ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ =ΤΡΙΤΗ: 02-05-2023

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = ΤΡΙΤΗ:  09-05-2023

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Μέσα στην  Αναστάσιμη  περίοδο , άλλο ένα  Ταξίδι  προs  τούs Aγίουs  Τόπουs αρχίζει , με επίσκεψη  και  στο  Θεοβάδιστο  Όροs  ΣΙΝΑ….μέσα  στην  απέραντη   έρημο  τηs  Γήs Μαδιάμ.

 

 

1η ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ= 02-05-2023: ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Συγκέντρωση των προσκυνητών στο   Αεροδρόμιο << Ελευθέριοs Βενιζέλοs>> ,  ώρα  18:30  με πτήση κατ’ ευθείαν για TLV 21:45 …

Eνα ταξίδι  για την Αγία Γή αρχίζει….Άφιξη στο Αεροδρόμιο του ΤLV , έλεγχοs διαβατηρίων, επιβίβαση στο λεωφορείο μαs και αναχώρηση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ : 03-05-2023 ΑΙΓΥΠΤΟΣ- ΣΙΝΑ 

Μετά την άφιξή μαs, αφού τακτοποιηθούμε θα αναχωρήσουμε με νότια κατεύθυνση, τροχοδρομώνταs παραπλέυρωs τηs Νεκράs θαλάσσηs με υπέροχεs φυσικέs εικόνεs θα φθάσουμε στην τελευταία πόλη του Ισραήλ το Ειλάτ ,στον κόλπο τηs Άκαμπα ,και αφου γίνει ο  έλεγχοs στα σύνορα θα περάσουμε στην Αίγυπτο.Θα επιβιβασθούμε σε λεωφορείο και μέσα απο την χρωματιστή έρημο και τα γρανιτένια βουνά θα φθάσουμε πριν το μεσημέρι στούs πρόποδεs του Θεοβάδιστου Όρουs Σινά.Τακτοποίηση στό ξενοδοχείο τηs Μονήs (ξενώνεs), και συμμετοχή στον  εσπερινό απο τουs Σιναϊτεs πατέρεs και τον Σεβασμιώτατο, Πανιερώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά,Φαράν και Ραϊθώ κ.κ Δαμιανό. Θα ακολουθήσει ξενάγηση απο τουs πατέρεs τηs Μονήs. Θα δούμε την βιβλιοθήκη με σπάνια χειρόγραφα και βυζαντινέs εικόνεs, την Αγία βάτο, το φρέαρ του Ιοθόρ,το κοιμητήριο τηs Ιεράs Μονήs. Δείπνοδιανυκτέρευση, και ανάβαση τη νύχτα στην Αγία κορυφή για όσουs αυτό είναι εφικτό, και αν το επιτρέψει ο Σεβασμιώτατοs Σινά κ.κ. Δαμιανόs.

 

3η ΗΜΕΡΑ : ΠΕΜΠΤΗ  04-05-2023:  ΣΙΝΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Σήμερα 05:00 η ώρα το πρωί, θα είμαστε ιδιαίτερα ευλογημένοι που θα βρισκόμαστε σέ μία κατανυκτικότατη  θεία λειτουργία απο τούs Σιναϊτεs πατέρεs, με την αόρατη παρουσία τηs Αγίαs Αικατερίναs τηs Πανσόφου, στο καθολικό τηs Ιεράs Μονήs. Kαι αφού η θεία λειτουργία προχωρήσει,και γίνει ο καθαγιασμόs των Τιμίων δώρων, θα κοινωνήσουμε όσοι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Μετά το πέραs θα προσκυνήσουμε τα Άγια λείψανα και θα πάρουμε ωs ευλογία το δακτυλίδι τηs Αγίαs, θα ακολουθήσει το πρωϊνό μαs, αγορέs ενθυμημάτων και αναχώρηση για επιστροφή στο Ισραήλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μαs-διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  05-05-2023  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Αφού πάρουμε το πρόγευμά μαs, θα αναχωρήσουμε για την Παλιά  πόλη– την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον Ζωοδόχο Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν, η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Επιστροφή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ  06-05-2023  ΒΗΘΛΕΕΜ- ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα το πρωϊ νωρίs θα επισκεφθούμε το  Άγιο Σπήλαιο τηs Γεννήσεωs Του Xριστού, για να γονατίσουμε να προσκυνήσουμε τον τόπο όπου ακριβώs γεννήθηκε, και στην συνέχεια  θα ξεναγηθούμε λεπτομερώs στήν Βασιλική τηs Γεννήσεωs και στο Σπήλαιο των Αγίων Νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη. Ακολουθεί το πρόγευμά  μαs στο ξενοδοχείο,και μετά αναχώρηση για το χωριό των ποιμένων για προσκύνημα στον τόπο όπου οι αγραυλούντεs ποιμένεs είδαν τουs Αγγέλουs εκείνη την φοβερή νύχτα των Χριστουγέννων να ανεβοκατεβαίνουν στουs ουρανούs και να ψάλλουν το << Δόξα εν υψίστοιs Θεώ …>> και θα συνεχίσουμε πρόs την άνυδρη  έρημο τηs Ιουδαίαs με επισκέψειs στην ιερά Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για γυναίκεs) και στην ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου και το σπήλαιο των τριών Μάγων με τον τάφο του Αγίου.Στο οδοιπορικό μαs σειρά έχει η επίσκεψη στην Ορεινή ( οίκοs Ζαχαρία και Ελισαβετ), η ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, η ιερά Μονή Κατά μόναs (οίκοs Αγ. Συμεών του Θεοδόχου), I.Μονή Μικρήs Γαλιλαίαs, όπου και ο τόποs προσευχήs τηs Παναγίαs μαs. Συνεχίζουμε με την Ι.Μονή Αναλήψεωs, και κλείνουμε με το Πανόραμα για να θαυμάσουμε την Αγία Ιερουσαλήμ απο ψηλά. Επιστροφή, δείπνο ,διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ : 07-05-2023 -ΒΗΘΑΝΙΑ- ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό νωρίs αναχώρηση για την Ι.Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία ή Λαζαρία ( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου),Ι. Μονή Χοζεβά( ανάβαση στο βουνό ), ακολουθεί η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου και το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσε η Παναγία μαs με τον Χριστό και τον μνήστορα Ιωσήφ στην φυγή τουs πρόs την Αίγυπτο, και στην συνέχεια θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό(ακριβέs σημείο βάπτισηs Του Κυρίου απο τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί Αγιασμόs απο τον Ιερέα του Γκρούπ μαs, και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών, και ακολουθεί ανάβαση στο Σαραντάριο όροs( πειρασμοί του Κυρίου), για προσκύνημα στο σημείο όπου ο Κύριοs προσευχήθηκε μετά την βάπτιση του. Και κλείνουμε το οδοιπορικό τηs ημέραs με την Ι. Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στόν αύλειο χώρο σώζεται μέχρι σήμερα η συκομορέα του Ζακχαίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο Δείπνο – Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ : 08-05-2023: ΓΑΛΙΛΑΙΑ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Πολύ νωρίs θα πάρουμε το πρωϊνό μαs και θα αναχωρήσουμε με βόρεια κατεύθυνση στην ευρύτερη περιοχή τηs Γαλιλαίαs.Το οδοιπορικό μαs σήμερα θα αρχίσει με το προσκύνημα στο Φρέαρ του Ιακώβ( εαν θα είναι ανοιχτό) όπου η Ιερά Μονή Αγίαs Φωτεινήs τηs Σαμαρείτιδαs, και το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου του Νεομάρτυροs και θαυματουργού.Συνεχίζουμε με το  όροs Θαβώρ( μεταμόρφωση του Σωτήροs), την Ναζαρέτ( ευαγγελισμόs τηs Θεοτόκου),την Κανά (το πρώτο θαύμα του Κυρίου), την Τιβεριάδα πόλη για προσκύνημα στην Ι.Μονή των 12 Αποστόλων(τρίτη εμφάνιση του Aναστάντοs Xριστού). Συνεχίζουμε με  προσκύνημα στην βιβλική Καπερναούμ ,δίπλα στην Τιβεριάδα θάλασσα, Ι.Μονή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων. Εδω Ο Κύριόs μαs έκανε τα περισσότερα θαύματα, απ’εδω, απο τα παράλια τηs λίμνη Γεννησσαρέτ κάλεσε τούs φτωχούs ψαράδεs στο Αποστολικό Αξίωμα. Απέναντι απο την λίμνη θα δούμε το όροs των Μακαρισμών. Επιστροφή,  δείπνο, διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 09-05-2023: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα θα πάρουμε το πρόγευμά μαs, και αφού επιβιβασθούμε με τιs αποσκευέs μαs στο λεωφορείο μαs, θα αναχωρήσουμε για την Ιερουσαλήμ για να συμπληρώσουμε τα προσκυνήματά μαs.  Tο απόγευμα θα αναχωρήσουμε για  επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Λύδδα τηs Παλαιστίνηs, όπου και  ο Τάφοs του Αγίου, και στην συνέχεια αναχωρούμε για το Αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ, απ’ όπου θα πετάξουμε κατ’ευθείαν για Αθήνα 18:30 . 

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο πρόγραμμα ενδέχεται να γίνουν αλλαγέs χωρίs να αφαιρεθεί τίποτα.

Ierousalim Travel – ιερουσαλημ τραβελ – Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού στους Αγίους Τόπους και στο Όρος Σινα Ενορίες – Σύλλογοι – Ομάδες – Σχολεία

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο.
 • Μια χειραποσκευή έως 8 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής χρειάζεται φωτοτυπία  διαβατηρίου & ταυτότηταs και 600 ευρώ προκαταβολή.
 •  Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι συμπλήρωσης των θέσεων .
 • Σημείωση: καμία εγγραφή δεν είναι έγκυρη χωρίs προκαταβολή
 • Εξόφληση υποχρεωτικά, μέχρι  15 Απριλίου 2023

ΤΙΜΗ = Καλέστε μας!!!!!          ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  = 230€

     

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

    *     Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.

 • Βίζα και φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ-Αιγύπτου.
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ και μετάβαση με mini bus στον Αγ. Σάββα.
 • (5) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα δωμάτια ( και τρίκλινα, αν υπάρχει οικογένεια) με ημιδιατροφή.
 • ( 1 ) διανυκτέρευση στό Σινά με ημιδιατροφή.
 • Έμπειρος συνοδός, και ξεναγός του γραφείου.
 • Φιλοδωρήματα.
 • Ασφάλεια επαγγελματικης  αστικήs ευθύνηs tour operator.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Γεύμα στην Τιβεριάδα με το ψάρι του Αποστόλου Πέτρου (25- 30 ευρώ περίπου το άτομο προαιρετικά).
 • Ανάβαση με τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος ( 16€-20€).
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π.
 • Οποιασδήποτε άλλεs μεταφορέs εκτόs προγράμματοs.
 • Οτι αναφέρεται ωs προαιρετικό.
 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Ξεναγόs ενδέχεται να αλλάξει την σειρά του προγράμματοs αν χρειασθεί χωρίs να αφαιρεθεί τίποτα.
 • Έξτρα νερά, ποτά, σάντουιτs, στο ξενοδοχείο και καθ όλη τη διάρκεια του Ταξιδιού.

25 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ & ΣΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ!!!

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ  28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

10 ημέρεs πριν το ταξίδι θα δωθούν οδηγίεs για την προετοιμασία των προσκυνητών  και  την  ώρα  αναχώρησηs τηλεφωνικώs.

IEROUSALIM TRAVEL

+302410533402 & +302410538345

Προσκυνήματα  στούs Αγίουs Τόπουs και στο Σινά(απο το 1998)

 

Η κάθε εγγραφή θεωρείται έγκυρη μόνο με προκαταβολή 600 ευρώ  και φωτοτυπία διαβατηρίου- ταυτότητας .

            

IEROUSALIM  TRAVEL– ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ & ΣΙΝΑ

Παπαναστασίου 41-43, 1os  όροφοs, ΛΑΡΙΣΑ.

ΜΗ.ΤΕ: 0725Ε60000057601

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

email = ierousalimtravel@gmail.com

Copy Rights : Ierousalim Travel Agency 

IEROUSALIM TRAVEL

Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού στους Αγίους Τόπους & στο Όρος Σινα