Scroll Top

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ – 6ΗΜΕΡΟ – AFRODITI IEROUSALIM TRAVEL

6 ΗΜΕΡΟ ευλαβικό ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Την Εβδομάδα του Σπορέωs

———

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  = ΠΕΜΠΤΗ – 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = ΤΡΙΤΗ   –  15  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024

Τό ταξίδι μαs για την Αγία Γή  αρχίζει…..

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ: 10–10-2024: ΑΘΗΝΑ–ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Συγκέντρωση των προσκυνητών, ώρα  8:30 – 8:45  το πρωϊ  στο Διεθνέs  αεροδρόμιο  Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» απ΄ όπου θα πετάξουμε   κατ’ευθείαν για ΤΕΛ ΑΒΙΒ.  Μετά την άφιξη, τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο μαs, και  αναχώρηση  για  την Λύδδα, όπου η Ι.Μονή Αγ.Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, και ο Τάφοs Tου. Συνεχίζουμε με προορισμό την Αγία Ιερουσαλήμ, με επίσκεψη στην Αγία Σιών, όπου το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου, ο Οίκοs του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μαs, kai o Tάφοs του Προφυτάνακτοs Δαυϊδ. Συνεχίζουμε με το όροs των Ελαιών, με επισκέψειs  στην Ι.Μονή Μικρήs Γαλιλαίαs, ακολουθεί επίσκεψη στα ερείπια τηs αρχαίαs Βασιλικήs από την Αγία Ελένη, όπου εδώ θα δούμε και θα προσκυνήσουμε το ακριβές  σημείο τηs Ανάληψηs του Ιησού Χριστού όπου έμειναν τα αποτυπώματα των ποδιών Του ( έχει είσοδο ). Θα κλείσουμε την  ημέρα μαs  με το – Πανόραμα – απ’όπου θα θαυμάσουμε από ψηλά όλη την Ιερουσαλήμ, και θα βγάλουμε φωτογραφίεs αναμνηστικέs. Στην συνέχεια επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μαs και αναχωρούμε για την Βηθλεέμ για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μαs. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 11-10–24 = ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό μας, θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs,  και θα αναχωρήσουμε για   την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε πρόs τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμέs,  θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία Aποκαθήλωση, στον Φρικτό Γολγοθά, στον Ζωοδόχο Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα Παρεκκλήσια όπως το Μη Μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή,  όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, και στην συνέχεια αφού κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα,  θα περπατήσουμε την  – Οδό του Μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης , στον 0ίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν, η Προβατική Κολυμβήθρα, ο Οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την εξ Ανατολών Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών.  Επιστροφή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ : 12-10-2024  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα το πρωϊ μετά το πρόγευμά μαs, θα αναχωρήσουμε για την Μεγάλη Βασιλική τηs Γεννήσεωs του Θείου Βρέφουs ,  στο Θεοδέγμον Άγιο Σπήλαιο. Eδώ θα γονατίσουμε  να προσκυνήσουμε τον ακριβή τόπο τηs Γεννήσεωs, και θα δούμε και την φάτνη τηs σπαργάνωσηs, με   αναλυτική ξενάγηση σε όλουs τούs χώρουs  του Ναού. Στον υπόγειο χώρο θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα και τουs Τάφουs των Αγίων Νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη. Στην συνέχεια αναχωρήσουμε για το χωριό των Ποιμένων, Μπετσαχούρ, όπου η Ι.Μ.ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ. (εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs Ύμνοs). Συνεχίζουμε με επισκέψειs στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου ( άβατο για γυναίκες), την Ι.Μονή  Αγίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου όπου και το σπήλαιο των τριών Μάγων. Εδώ υπάρχει ο τάφοs του Aγίου καθώs και τάφοι πολλών άλλων μεγάλων Αγίων,τηs Ορθοδοξίαs μαs. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ι.Μονή Αγίου Ονουφρίου στον Αγρό του Κεραμέωs, την Ι.Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ι.Μ Καταμόναs ( όπου και ο τάφοs του Αγίου Συμεών), την Ι.Μονή Ορεινήs (πατρίδα του Τιμίου Προδρόμου) .  Επιστροφή-δείπνο-διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ:ΚΥΡΙΑΚΗ:13–10-2024: ΒΗΘΑΝΙΑ-ΙΟΡΔΑΝΗΣ-ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινό και αναχώρηση για την έρημο του Ιορδάνου ποταμού.  Πρώτοs προορισμόs μαs η Ι.Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου).Ακολουθεί η Ι.Μ

 Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό) και στην συνέχεια θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό(ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου ) όπου θα πραγματοποιηθεί  συμβολικό βάπτισμα των Προσκυνητών. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ, όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου, και το Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Και  κλείνουμε με την Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Εδω θα προσκυνήσουμε την Τρίκλητη Βασιλική  αφιερωμένη στον  ομώνυμο Άγιο, στην Αγία Μαρία την Αιγυπτία  με τον Άγιο Ζωσιμά , και στον Μέγα Ευθύμιο . Στην συνέχεια θα κατεβούμε στο σπήλαιο  οπου η Παναγία μαs με τον Μνήστορα Ιωσήφ και το Θείο Βρέφοs διανυκτέρευσαν ενα βράδυ στην φυγή τουs πρόs την Αίγυπτο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – Δείπνο – Διανυκτέρευση.

                                      

5η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ :14-10-2024: ΣΑΜΑΡΕΙΑ-ΓΑΛΙΛΑΙΑ–ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρόγευμά μαs, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας. Πρώτο προσκύνημα (εάν θα είναι ανοιχτά) η Ιστορική Ιερά Μονή Αγίαs Φωτεινήs τηs Σαμαρείτιδοs, όπου το Φρέαρ του Πατριάρχη Ιακώβ, και το Άφθαρτο Σκήνωμα του Νεομάρτυροs Αγίου  Φιλουμένου του Αγιοταφίτου και θαυματουργού, που μαρτύρησε εκεί εν ώρα του Εσπερινού. Επόμενοs προορισμόs το Όροs το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια, η  Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας, στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το Αποστολικό Αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα σαs δείξουμε και το Όρος των Μακαρισμών. Επιστροφή – Δείπνο  – Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ : 15-10-2024  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ- ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα, θα πάρουμε το πρόγευμά μαs, και αφού επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs,με τιs αποσκευέs μαs,  θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα, όπου θα κάνουμε επαναληπτικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Πρίν  το μεσημέρι, θα αποχαιρετήσουμε την Αγία Πόλη,και  θα αναχωρήσουμε για το Αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ, με  πτήση  επιστροφήs ώρα 14:00,  για  Αθήνα.

                                                       

                            ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

*ΔΗΛΩΣΕΙΣ  συμμετοχήs μέχρι  30 ΙΟΥΛΙΟΥ , εάν θα υπάρχει

διαθεσιμότητα .Μετά η τιμή θα είναι ακριβότερη  πάρα πολύ  λόγω επίναυλου.

* ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ  440 ευρώ κατ άτομο .

*ΤΙΜΗ  τελική πακέτου:  Μόνο στα τηλέφωνα του Γραφείου.

*ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 180€

*ΕΞΟΦΛΗΣΗ  όλου του πακέτου  20/09 .

 

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ολοι οι συμμετέχοντεs  στο προσκυνηματικό μαs Oδοιπορικό  οφείλουν να ακολουθούν το πρόγραμμα του Γραφείου,  σύμφωνα με τούs γενικούs όρουs  τηs σύμβασηs  συμμετοχήs. Με την εγγραφή σας αποδέχεστε και τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο www.ierousalimtravel.gr.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στην ΑΙΓΥΠΤΟ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 8 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου-ταυτότητας και 440€ προκαταβολή μέχρι 30/07, εάν θα υπάρχουν θέσειs.

 

ΤΙΜΗ :Καλέστε μας !!!!! . Εάν δεν απαντήσουμε λόγο υποχρεώσεων στη Αγία Γη στο email : afroditierousalimtravel@gmail.com

του πρακτορείου μας στείλτε το αίτημά σας ή την απόδειξη  προκαταβολής μαζί με ταυτότητα ή διαβατήριο για να δεσμεύσουμε την θέση σαs.  

Mobile/Viber 📱 για άμεση εγγραφή : +306940544485 .

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ – ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ : στον λογαριασμό του πρακτορείου μας , ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ( NBG ) : 39701272807

         IBAN : GR4401103970000039701272807 ( ΛΙχχχχΣ ΧΑχχχχχχχΣ ΤΟΥ ΛχχχχχΥ ) 

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων.
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ & μετάβαση στον Άγιο Σάββα .
 • (5) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Ασφάλεια επαγγελματικής αστικής ευθύνης tour operator .
 • Έμπειρος ξεναγός και συνοδός του πρακτορείου .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π.
 • Φιλοδωρήματα υποχρεωτικά 25 ευρώ το άτομο.
 • Έξτρα σάντουϊτs – ποτά – αναψυκτικά, καθ’όλη την διάρκεια του Ταξιδιού.
 • Τίποτα εκτόs προγράμματος.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό .
 • Μεταφορές εκτός προγράμματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η σειρά των προσκυνημάτων ενδέχεται να αλλάξει χωρίs να αφαιρεθεί τίποτα.

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ : Μέχρι 20/09 ( τελευταία ημέρα ) στον λογαριασμό του πρακτορείου μας , ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ( NBG ) : 39701272807

IBAN : GR4401103970000039701272807(ΛΙχχχχΣ ΧΑχχχχχχχΣ ΤΟΥ ΛχχχχχΥ )

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:1) 10 ημέρεs πριν το ταξίδι θα δοθούν οδηγίεs για την προετοιμασία των προσκυνητών  και  την  ώρα  αναχώρησηs τηλεφωνικώs . 

 

26 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ & ΣΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ!!!

 

Κ Α Λ Ο   Τ Α Ξ Ι Δ Ι

 

 Με το Afroditi Ierousalim Travel   Τ α ξ ι δ ε ύ ε τ ε   με ασφάλεια – υπευθυνότητα  και αυστηρή τήρηση όλων των  όρων συμμετοχήs.

AFRODITI IEROUSALIM TRAVEL

+302410533402 & +302410538345

Παπαναστασίου 41-43 , 1os όροφοs Λάρισα

ΜΗ.ΤΕ: 0725Ε60000057601

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ  

προσκυνήματα στούs Aγίουs Tόπουs & στο ΣΙΝΑ (απο το 1998)

Copy Rights :Afroditi Ierousalim Travel Agency

 

Copy Rights : Afroditi Ierousalim Travel Agency

You cannot copy content of this page