10ημερο Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους για την γιορτή της Μεταμορφώσεως και τις άγιες μέρες του Δεκαπενταυγούστου στην Γεθσημανή-Επίσκεψη στο Όρος Σινά

 

Δηλώσειs συμμετοχήs ( ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 600€   + ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ) μέχρι 10 IOYNIOY 2020.

Mετά την 10/6/2020   θα υπάρχει επιβάρυνση λόγω διαθεσιμότηταs.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

10ΗΜΕΡΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

για την μεγάλη εορτή τηs Μεταμορφώσεωs στο Θαβώριον όροs και τιs άγιεs ημέρεs του Δεκαπενταυγούστου στην Γεθσημανή

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 16-8-2020 (ΚΥΡΙΑΚΗ)  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:  25-8-2020 ( ΤΡΙΤΗ )

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Με την βοήθεια του Θεού……ενα ταξίδι ζωήs αρχίζει……

 

1η ΗΜΕΡΑ  ΚΥΡΙΑΚΗ 16/8/20 : ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Συγκέντρωση των προσκυνητών ώρα 05:00 το πρωϊ στο << Ελευθέριοs Βενιζέλοs>> απ’όπου θα πετάξουμε κατ’ευθείαν για Τελ αβίβ στιs 10:10 ΤΟ ΠΡΩΙ με άφιξη 12:10 περίπου το μεσημέρι. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων, και την επιβίβασή στο λεωφορείο μαs, αναχωρούμε για προσκύνημα στην παλαιστινιακή  πόλη τηs Λύδδαs όπου ο τάφοs του Μεγαλομάρτυροs Aγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Συνεχίζουμε με την Ιστορική Ι.Μονή τηs Aγίαs Φωτεινήs τηs Σαμαρείτιδοs, όπου εδώ θα δούμε το Φρέαρ – πηγάδι του Πατριάρχη Ιακώβ, και θα προσκυνήσουμε το άφθαρτο σκήνωμα του Νεομάρτυροs Αγίου Φιλουμένου του Νέου Αγιοταφίτου και θαυματουργού. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μαs στην Αγία Βηθλεέμ. Δείπνο – διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 17/8/20    ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

Σήμερα κατα τιs 10:00 το πρωϊ, θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα

και θα  κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον Φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως του Αδάμ, το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεσθημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου μαs.Ακολουθεί επίσκεψη στο λόφο της Αγίας Σιών όπου το υπερώον του Μυστικού δείπνου,  ο τάφοs του προφυτάνακτοs Δαβίδ, και ο οίκος του Ιωάννου του Θεολόγου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας. Επιστροφή, Δείπνο, ξεκούραση.

 

3η ΗΜΕΡΑ  ΤΡΙΤΗ  18/8/20: ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΘΑΒΩΡ – ΑΓΡΥΠΝΙΑ

Σήμερα μετά το πρόγευμά μαs, θα αναχωρήσουμε για την ευρύτερη περιοχή τηs Γαλιλαίαs.Θα επισκεφθούμε την βιβλική Καπερναούμ όπου εδώ ο Χριστόs μαs έκανε τα περισσότερα θαύματα, την Τιβεριάδα πόλη όπου δίπλα στην λίμνη Γεννησαρέτ βρίσκεται η Ι.Μονή Δώδεκα Αποστόλων γιατί απο εδώ περισυνέλεξε  τούs απλούs ψαράδεs  και τούs  εξύψωσε ειs το Αποστολικό Αξίωμα και εδώ έγινε και η τρίτη Εμφάνιση του Αναστάντοs Xριστού. Συνεχίζουμε με την Κανά όπου το πρώτο θαύμα που έκανε ο Χριστόs στον Γάμο μετατρέπονταs το νερό σε κρασί. Συνεχίζουμε με την Ναζαρέτ για προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Ευαγγελισμού, και αν έχουμε  χρόνο θα επισκεφθούμε και τον Μητροπολίτη Ναζαρέτ, τον Σεβασμιώτατο Κυριακό στην έδρα του. Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μαs πρόs το Θαβώρειον όροs, όπου θα παρακολουθήσουμε την ολονύκτια αγρυπνία, προσδοκώνταs να αξιωθούμε να δούμε την θεοφανία τηs Aγίαs Νεφέληs και του Αγίου Φωτόs. Μετά το πέραs θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μαs.Πρωϊνό – ξεκούραση.

 

4η ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-8-20

το πρωϊ θα επιστρέψουμε απο το Θαβώρ και θα πάμε στα δωμάτιά μαs για ξεκούραση. Το μεσημεράκι θα πάμε για προσκύνημα στην Βασιλική τηs Γέννησηs,

και αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μαs , θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs για επίσκεψη στη Νεκρά θάλασσα.

Επιστροφή,δείπνο ,ξεκούραση και αναχώρηση 00:30 για Σινά.

 

5η ΗΜΕΡΑ  ΠΕΜΠΤΗ  20-8-20 ΣΙΝΑ

Από το βράδυ θα αναχωρήσουμε  με- Νότια- κατεύθυνση με προορισμό την

Ι. Μονή του θεοβαδίστου όρουs Σινά. Μετά απο 5-6 ώρεs τροχοδρόμηση( με δύο στάσειs) θα φθάσουμε στην Τάμπα οπου θα περάσουμε τα σύνορα απο το Ισραήλ στην Αίγυπτο και πρίν το μεσημέρι θα φθάσουμε στην ιερά μονή όπου θα τακτοποιηθούμε στούs ξενώνεs τηs Moνήs.Στην συνέχεια θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό στο καθολικό τηs Ι.Μονήs και θα ξεναγηθούμε απο τον υπεύθυνο των Σιναϊτών πατέρων Σε όλουs τούs Iερούs χώρουs για να προσκυνήσουμε και να δούμε τα μοναδικά κειμήλια του Σινά.Θα ακολουθήσει το βραδινό μαs φαγητό και ξεκούραση – διανυκτέρευση. Αργότερα κατά τιs 11 η ώρα το βράδυ θα ξεκινήσει η ανάβαση στην Αγία κορυφή,( εδω παρέλαβε την πλάκα με τιs δέκα εντολέs o Mωυσήs)με βεδουϊνουs συνοδούs…….

 

6η ΗΜΕΡΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  21-8-20   ΣΙΝΑ 

To πρωi στιs πέντε η ώρα, θα συμμετάσχουμε όλοι στην θεία λειτουργία,μία μοναδική εμπειρία και θα κοινωνήσουμε τα άχραντα μυστήρια όσοι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Στην συνέχεια θα προσκυνήσουμε τα Άγια λείψανα τηs Aγίαs Μεγαλομάρτυροs Aικατερίναs και θα πάρουμε ωs ευλογία το δακτυλίδι. Θα ακολουθήσει το πρωινό μαs γεύμα, αγορέs ενθυμημάτων και  επιβίβαση στο λεωφορείο για επιστροφή  στην Βηθλεέμ  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μαs.

Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ 22-8-20 : ΒΗΘΛΕΕΜ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ

Μετά το πρωϊνό μαs, επίσκεψη και ξενάγηση στην  Μεγάλη Βασιλική τηs Γέννησηs.Ακολουθεί η Ι.Μ Του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην έρημο τηs Ιουδαίαs και η Ι.Μονή Αγίου Θεοδοσίου Του Κοινοβιάρχου, όπου το σπήλαιο των τριών Μάγων με τον τάφο του Αγίου.Ακολουθεί το προσκύνημα του ΜπέτσΑχούρ οπου οι τάφοι των Αγραυλούντων ποιμένων εκείνη την φοβερή νύχτα τηs Γέννησηs Του Χριστού. Εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs ύμνοs –Δόξα εν υψίστoιs Θεώ. Ακολουθεί  προσκύνημα στον αγρό του αίματοs, όπου η Ι.Μονή Αγίου Ονουφρίου.Συνεχίζουμε με την Ι.Μ Τιμίου Σταυρού, Ι.Μ. κατά μόναs, Ι.Μ Τιμίου προδρόμου στην Ορεινή( οίκοs Zαχαρία και Ελισάβετ) και το όροs των Ελαιών με επισκέψειs στην I.Μ Μικρήs Γαλιλαίαs και Ι.Μ Αναλήψεωs.Στην συνέχεια θα δούμε πανοραμικά την Αγία Ιερουσαλήμ, και  θα βγάλουμε αναμνηστικέs Φωτογραφίεs. Επιστροφή ,δείπνο, διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 23-8-19  ΒΗΘΑΝΙΑ – ΙΕΡΙΧΩ

Πρωϊνό και αναχώρηση για την Ι.Μονή προϋπάντησηs, Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία,πατρίδα του Αγίου Λαζάρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό) και ακολουθεί η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου όπου και το σπήλαιο Γαλακτοτροφούσαs στο οποίο διανυκτέρευσε η Παναγία μας με τον Χριστό και τον μνήστορα Ιωσήφ στην φυγή τους προς την Αίγυπτο. Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στο ακριβέs σημείο του Ιορδάνη ποταμού  όπου θα τελεσθεί Αγιασμόs και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών.  Ένα μικρό διάλειμμα για φαγητό(αν θα έχουμε χρόνο) στην Ιεριχώ, και συνεχίζουμε με ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο – διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ  24-8-20   – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

Μετά το πρόγευμά μαs, θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα, για να συμληρώσουμε τα προσκυνήματά μαs.  όπου  δεν πήγαμε. Επίσηs θα επισκεφθούμε το Ελληνικό κατάστημα για αγορέs ενθυμημάτων.

Επιστροφή-Δείπνο-Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ:ΚΥΡΙΑΚΗ  25-8-19 – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Κατά τιs 2:00 μετά τα μεσάνυχτα αναχώρηση για την αγρυπνία στο Μετόχι τηs Γεθσημανήs. Πολύ μεγάλη ευλογία που θα αξιωθούμε να συνοδεύσουμε και εμείs όλοι μαζί, την πομπή για το κατέβασμα τηs θαυματουργήs Εικόναs τηs κοιμήσεωs τηs Θεοτόκου, ειs το πάνσεπτον μνήμα τηs, με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη προεξάρχοντα, με όλουs  τού Αγιοταφίταs, με πλήθοs προσκυνητών απο την Ελλάδα και απο όλο τον Κόσμο. Η πομπή από την Αγία Αυλή θα ξεκινήσει , προχωρώνταs αργά – αργά  μέσα απο την οδό του Μαρτυρίου με ψαλμωδίεs, εγκώμια, τροπάρια , με θυμιάματα και δεήσειs. Και εκεί που αρχίζει να ξημερώνει η μέρα, φθάνουμε στούs πρόποδεs του Όρουs των Ελαιών όπου το Χωρίον Γεθσημανή και ο Ναόs του Θεομητορικού Μνήματοs. Eκεί θα εναποτεθεί η Παναγία μαs στον Επιτάφιόν τηs.Το υπόλοιπο πρόγραμμα θα εξελιχθεί ανάλογα με την διάθεσή μαs και τον χρόνο μαs. Μετά το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για το Αεροδρόμιο του Τέλ αβίβ με πτήση 12:20 για Αθήνα με άφιξη 14:30

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΩΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ

                      ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

                                           

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 8 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου και  προκαταβολή.

 

ΤΙΜΗ =     ευρώ        ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ = 350€

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.
 • Βίζα Ισραήλ, φόροι αεροδρομίων
 • Βίζα Αιγύπτου, φόροι
 • Φόροι Σινά και είσοδοs στην Ι.Μ
 • Μεταφορά με άλλο λεωφορείο απο τα σύνορα στο όροs Σινά
 • ( 1) διανυκτέρευση στο Σινά στο ξενοδοχείο τηs Μονήs με βραδινό και πρωϊνό
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ και μετάβαση με mini bus στον Αγ. Σάββα.
 • (7) Διανυκτερεύσεις στην Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4****  σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Ασφάλεια επαγγελματικήs και Αστικήs Ευθύνηs.
 • Έμπειρος συνοδός, και ξεναγός του γραφείου.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ανάβαση με τελεφερίκ ή ταξί στο Σαραντάριο όρος.
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π
 • Ο,τι είναι προαιρετικό.
 • Έξτρα ποτά, αναψυκτικά, σάντουϊτs στο ξενοδοχείο  μαs  και καθ’ όλη  τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

 

 • ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ
 • Η καθε εγγραφή θεωρείται έγκυρη   με προκαταβολή του ήμισυ του ποσού καί  φωτοτυπία διαβατηρίου.     

 

 

 

ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ!!! ΜΕ ΤΟ IEROUSALIM TRAVEL
Λάρισα, πανόs 14,2οs ; όροφοs. 2410.533402,2410.538345,
fax=2410533402.email=ierousalimtravel@gmail.com

    ΜΗ.ΤΕ: 0725Ε60000057601

Copy Rights : Ierousalim Travel Agency