Πρόγραμμα Μαρτίου 2022

 

8ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΙΤΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ‘ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ’

ΚΑΙ Α’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

 

Εγγραφές μέχρι  14 ιανουαρίου 2022 στα τηλέφωνα του γραφείου μας και πιο πριν λόγο περιορισμένων θέσεων. Μετά την συμπλήρωση των θέσεων ενδέχεται να  αλλάξει κατα πολύ η τιμή του πακέτου λόγο επίναυλου. 

 

Αεροπορικώς =απο 10-03-2022  εως  17-03-2022

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Το ταξίδι μαs για την Αγία γή αρχίζει………….

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ: 10-03-2022 – ΑΘΗΝΑ -ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση των προσκυνητών ώρα  14:30 το αργότερο ,στο Διεθνέs   αεροδρόμιο << Eλευθέριοs Βενιζέλοs>>, απ’όπου ώρα  17:20  θα πετάξουμε για ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Άφιξη 19:20  περίπου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο  και αναχώρηση για τήν Αγία Βηθλεέμ, τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο – δείπνο -διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 11-03-2022 – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-Α’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Μετά το πρωινό,  επιβίβαση στο λεωφορείο μαs, και αναχώρηση για την Αγία Πόλη την Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Σήμερα θα έχουμε την μεγάλη ευλογία να ακούσουμε στην Α’ Στάση των Χαιρετισμών τηs Θεοτόκου, στον Ναό τηs Αναστάσεωs, από τον Μακαριώτατο  Πατριάρχη  Ιεροσολύμων κ.Θεόφιλο τον Γ’.Μετά το πέραs, επιστροφή στο ξενοδοχείο μαs. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 12-03-2022 ΈΡΗΜΟΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ- ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ

Σήμερα νωρίs το πρωϊ, θα συμμετάσχουμε στην θεία λειτουργία στην Βασιλική τηs Γεννήσεωs, στο ακριβέs σημείο Γέννησηs του Θείου Βρέφουs, και θα κοινωνήσουμε των Αχράντων Μυστηρίων όσοι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Στην συνέχεια θα γίνει αναλυτική ξενάγηση εντόs του Ναού, καθώs και προσκύνημα στο Σπήλαιο με τούs τάφουs και τα λείψανα των Αγίων Νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη. Μετά θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μαs για το πρόγευμά μαs, και θα αναχωρήσουμε αμέσωs για την έρημο τηs Ιουδαίαs με προσκυνήματα στην Ι.Μ.Αγίου Σάββα του ηγιασμένου,Ι.Μ Αγίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου, Ι.Μ.Ποιμένων.Ακολουθούν τα προσκυνήματα στην Ι.Μ. Αγίου Ονουφρίου– αγρόs αίματοs-, Αγία Σιών, όπου το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου, ο τάφοs του προφυτάνακτοs Δαυίδ,και ο οίκοs του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου ( εδω κοιμήθηκε η Παναγία μαs), Ι.Μ. Καταμόναs,I.M Τιμίου Σταυρού, και κλείνουμε με το όροs των ελαιών,Ι.Μ.Μικρήs Γαλιλαίαs, και I.M.Aναλήψεωs  Επιστροφή,δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ : ΚΥΡΙΑΚΗ  13-03-2022 ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σήμερα θα παρευρευθούμε στην  Πατριαρχική θεία λειτουργία

στον Ναό Τηs Αναστάσεωs όπου θα ζήσουμε μοναδικέs στιγμέs πνευματικήs κατάνυξηs.Εκεί που Γεννήθηκε η Ορθοδοξία μαs , εκει θα αξιωθούμε τούτη την ευλογημένη μέρα να βρεθούμε.Μετά το πέραs θα ακολουθήσουμε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο  τον Γ’  στην έδρα του για κέρασμα  και ευλογίεs. Στην συνέχεια θα συμπληρώσουμε τα προσκυνήματά μαs εντόs τηs Αγίαs Πόληs. Επιστροφή ,δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ:ΔΕΥΤΕΡΑ 14-03 -2022  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό μαs,  αναχώρηση για την Νάμπλουs, όπου η Ιερά Μονή Τηs Αγίαs Φωτεινήs τηs Σαμαρείτιδοs, με το Φρέαρ του Ιακώβ. Εδώ θα προσκυνήσουμε και το άφθαρτο και ευωδιάζον σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυροs Φιλουμένου του θαυματουργού του Αγιοταφίτου.Συνεχίζουμε με βόρεια κατεύθυνση, για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας. Θα ανεβούμε εις το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια στη Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας και στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το αποστολικό αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ, όπου η Ιερά μονή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων.Εδώ ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών.Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 15-03-2022:

Το σημερινό πρόγραμμα θα οργανωθεί επι τόπου….

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ : 16-03-2022 -ΒΗΘΑΝΙΑ-ΙΕΡΙΧΩ

 Σήμερα  θα πάρουμε το πρωίνό μαs και θα αναχώρησουμε για την Ι.Μονή  Βηθανίαs( Πατρίδα του Αγίου Λαζάρου),Μάρθαs και Μαρίαs. Ακολουθεί η Ιερά Μονή των Αγίων Χοζεβιτών Πατέρων,όπου και το Σπήλαιο του προφήτου Ηλιού, και συνεχίζουμε με την Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου και το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσε η Παναγία μας, με τον Χριστό και τον μνήστορα Ιωσήφ στην φυγή τους προς την Αίγυπτο. Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί  συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου, ανάβαση σε βουνό) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου.Στο τέλοs θα ξαναγυρίσουμε στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, όπου θα παρακολουθήσουμε τον Μέγα Εσπερινό για την εορτή του Αγίου.Μετά το πέραs  επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ : 17-03-2022: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ -ΛΥΔΔΑ -ΑΘΗΝΑ

 Μετά το πρόγευμά μαs, θα ετοιμάσουμε τιs βαλίτσεs μαs, και θα αναχωρήσουμε για  τα Ιεροσόλυμα.Θα έχουμε την ευκαιρία για επαναληπτικά προσκυνήματα και αγορέs ενθυμημάτων. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs,όπου η Ι.Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, για ευλαβικό προσκύνημα στον Τάφο του Αγίου….και συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του ΤΕΛ ΑΒΙΒ, απ’οπου θα πετάξουμε για ΑΘΗΝΑ ώρα 20:10 . 

 

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής -AMEΣΩΣ- με φωτοτυπία διαβατηρίου , ταυτότητας και 400 ευρώ προκαταβολή.

 

ΤΙΜΗ = Να μας καλέσετε!!!!!                 ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  = 250 ευρώ

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.
 • Βίζα Ισραήλ, φόροι αεροδρομίων
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο,wi-Fi .
 • (7) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Ασφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs.
 • Έμπειρος συνοδός, ξεναγός.
 • Ανάβαση στο όροs θαβώρ με ταξί.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με mini bus.
 • Extra ασφάλεια υγείας covid-19.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ανάβαση με τελεφερίκ στο Σαραντάριο όρος (13-15 ευρώ το άτομο).
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π.
 • Tips 25€ υποχρεωτικά κατα άτομο .
 • Ποτά-Αναψυκτικά- Σάντουϊτs, καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού.
 • Οτιδήποτε αναφέρεται ωs προαιρετικό.
 • Γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα  ( 20€ – 22€ ) το άτομο.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλοι οι υποψήφιοι προσκυνητές – ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με το αντίστοιχο επίσημο πιστοποιητικό (ισχύουν προυποθέσεις ) . 

 

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΟΓΩ COVID, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ  ΚΑΘ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ  ΜΑΣ  ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΑΣ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΜΑΣ

Εγγραφές μέχρι  14 ιανουαρίου 2022 στα τηλέφωνα του γραφείου μας και πιο πριν λόγο περιορισμένων θέσεων. Μετά την συμπλήρωση των θέσεων ενδέχεται να  αλλάξει κατα πολύ η τιμή του πακέτου λόγο επίναυλου. 

2410.533402 & 2410.538345 με φωτοτυπία διαβατηρίου, ταυτότηταs και προκαταβολή 400 ευρώ.

 

IEROUSALIM TRAVEL

προσκυνήματα στούs Αγίουs Tόπουs απο το 1998

www.ierousalimtravel.gr   2410.533402 , 2410.538345

ΜΗ.Τ.Ε0725Ε60000057601

Copy Rights: Ierousalim Travel Agency

IEROUSALIM TRAVEL

Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού στους Αγίους Τόπους & στο Όρος Σινα