Πρόγραμμα Μαρτίου 2021

 

7ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

‘ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓ.ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΙΤΟΥ’

‘ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ’

ΚΑΙ Γ’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Αεροπορικώς =απο 15-03-2021  εως  21-03-2021

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ : 15-03-2021 – ΑΘΗΝΑ -ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση των προσκυνητών  στο Διεθνέs   αεροδρόμιο << Eλευθέριοs Βενιζέλοs>>, απ’ όπου θα πετάξουμε κατ’ ευθείαν για ΤΕΛ ΑΒΙΒ.  Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μαs, θα αναχωρήσουμε για τήν Αγία Βηθλεέμ, τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο – δείπνο -διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ:ΤΡΙΤΗ : 16-03-2021 -ΙΕΡΙΧΩ-(εορτή Αγίου Γερ.του Ιορδανίτου)

Σήμερα  θα πάρουμε το πρωίνό μαs και θα αναχώρησουμε για την Ι.Μονή  Βηθανίαs ( Πατρίδα του Αγίου Λαζάρου),Μάρθαs και Μαρίαs. Ακολουθεί η Ιερά Μονή των Αγίων Χοζεβιτών Πατέρων,όπου και το Σπήλαιο του προφήτου Ηλιού, και συνεχίζουμε με την Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου,που σήμερα πανηγυρίζει, όπου και το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσε η Παναγία μας, με τον Χριστό και τον μνήστορα Ιωσήφ στην φυγή τους προς την Αίγυπτο. Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί Αγιασμόs απο τούs  Ιερείs του γκρούπ μαs, και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Συνεχίζουμε με την Ιεριχώ και ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ : 17-03-2021   – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-

Μετά το πρωινό,  επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ.  Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Επιστροφή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ : ΠΕΜΠΤΗ : 18-03 -2021  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό μαs,  αναχώρηση  με βόρεια κατεύθυνση, για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας.Πρώτα όμωs θα επισκεφθούμε την I.Mονή Αγίαs Φωτεινήs τηs Σαμαρείτιδοs στην Σαμάρεια-Νάμπλουs, όπου εδώ θα δούμε το Φρέαρ του Πατριάρχη Ιακώβ, και θα προσκυνήσουμε και το άφθαρτο σκήνωμα του Νεομάρτυροs Aγίου Φιλουμένου του Νέου Αγιοταφίτου. Συνεχίζουμε με το όροs το  Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, ακολουθεί η Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα δούμε την θάλασσα τηs Γαλιλαίαs – λίμνη Γεννησαρέτ, απ’όπου ο Κύριοs κάλεσε τουs φτωχούs ψαράδεs να τον ακολουθήσουν, και τούs εξύψωσε, ειs το Αποστολικό αξίωμα. Εδώ δίπλα στην λιμνοθάλασσα θα επισκεφθούμε  την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή  Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών.Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 19-03-2021  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- Γ’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Σήμερα μετά το πρωίνό μαs, θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα. Θα επαναλάβουμε προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο, θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Σαϊδανάγιαs, την Ι.Μ.Μεγάληs Παναγιάs, την I.M. Τιμίου Προδρόμου,την Ι.Μ.του Πατριαρχείου Κων/νου και Ελένηs, και αφού κάνουμε και τα ψώνια μαs, απο το Ελληνικό κατάστημα στα Ιεροσόλυμα θα κατευθυνθούμε στον Ναό τηs Aναστάσεωs για να παρακολουθήσουμε τούs  Γ’ Χαιρετισμούs  τηs Παναγίαs μαs απο τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.Θεόφιλο τον Γ’. Μετά το πέραs θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μαs. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ : 20-03-2021  ΈΡΗΜΟΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ- ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ

Σήμερα θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να τελέσουμε με τούs Iερείs του γκρούπ μαs θεία λειτουργία στο Άγιο Σπήλαιο τηs Γέννησηs του Χριστού, το οποίο βρίσκεται κάτω απο το Ιερό τηs Mεγάληs Βασιλικήs. Eδώ θα αξιωθούμε να γονατίσουμε να προσκυνήσουμε τον τόπο όπου η Παναγία μαs, εκείνη τη μοναδική και φοβερή Άγια Νύχτα των Χριστουγέννων, γέννησε το Θείο Βρέφοs, μέσα σε ένα Σπήλαιο αλόγων ζώων.Εδώ στον ίδιο χώρο θα κοινωνήσουμε τα άχραντα Μυστήρια, όσοι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση εντόs τηs Βασιλικήs, και στο Σπήλαιο των σφαγιασθέντων Αγίων Νηπίων, απο τον Ηρώδη, όπου σώζονται τα Άγια λείψανά των. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μαs για το πρόγευμά μαs, και αφου τελειώσουμε,θα αναχωρήσουμε για την έρημο τηs Ιουδαίαs με προσκυνήματα στην Ι.Μ.Αγίου Σάββα του ηγιασμένου,Ι.Μ Αγίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου, Ι.Μ.Ποιμένων (εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs ύμνοs < Δόξα εν Υψίστοιs Θεώ..> ).Ακολουθούν τα προσκυνήματα στην Ι.Μ. Αγίου Ονουφρίου- αγρόs αίματοs-, Αγία Σιών, όπου το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου, ο τάφοs του προφυτάνακτοs Δαυίδ,και ο οίκοs του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου

( εδω κοιμήθηκε η Παναγία μαs).Ακολουθεί η Ι.Μ.Τιμίου Σταυρού, Ι.Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή, και κλείνουμε με το όροs των ελαιών,Ι.Μ.Μικρήs Γαλιλαίαs ,I.M.Aναλήψεωs .  Επιστροφή,δείπνο, διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ : 21-03-2021  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ- ΑΒΙΒ- ΑΘΗΝΑ

Σήμερα πολύ νωρίs θα επιβιβασθούμε με τιs αποσκευέs μαs στο λεωφορείο μαs, και θα αναχωρήσουμε  για τον Ναό τηs Aναστάσεωs όπου θα παρακολουθήσουμε την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, συμμετεχόντων και των Ιερέων του Γκρούπ μαs, για την Μεγάλη εορτή τηs Σταυροπροσκυνήσεωs εν μέσω τηs Aγίαs και Μεγάληs  Τεσσαρακοστήs, μπροστά στον Πανάγιο Τάφο. Μετά το Πέραs θα ακολουθήσουμε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων στην Έδρα του,για κέρασμα και ευλογίεs.Στην συνέχεια θα κάνουμε ενα μικρό διάλειμμα για φαγητό, και αφού επιβιβασθούμε  στο λεωφορείο μαs, θα επισκεφθούμε την Ι.Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην πόλη τηs Λύδδαs όπου και ο Τάφοs του Αγίου. Συνεχίζουμε για το Αεροδρόμιο του

Τελ αβίβ,  απ’οπου θα πετάξουμε  για ΑΘΗΝΑ.

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.

 

 • Για δηλώσεις συμμετοχής -AMEΣΑ- με φωτοτυπία διαβατηρίου και προκαταβολή 350€ αυστηρά μέχρι και 05/01/2021!!!!

 

ΤΙΜΗ = ευρώ                 ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  = 200 ευρώ

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο,wi-Fi.
 • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ και μετάβαση με mini bus στον Αγ. Σάββα.
 • (6) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Ασφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs
 • Έμπειρος συνοδός, και ξεναγός του γραφείου.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ανάβαση στο Σαραντάριο όροs με τελεφερίκ!!!
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π.
 • Εξτρα ποτά – αναψυκτικά – σάντουιτs, στο ξενοδοχείο μαs, και καθ’όλη τη διάρκεια του Ταξιδιού μαs.

 

IEROUSALIM TRAVEL

προσκυνήματα στούs Αγίουs Tόπουs απο to 1998

www.ierousalimtravel.gr   2410.533402 , 2410.538345

ΜΗ.Τ.Ε0725Ε60000057601

Copy Rights: Ierousalim Travel Agency

IEROUSALIM TRAVEL

Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού στους Αγίους Τόπους & στο Όρος Σινα