Πρόγραμμα Απριλίου-Μα'ί'ου 2020 ME ΣΙΝΑ

7ΗΜΕΡΗ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

Αεροπορικώς =απο 29-4-2020 εως 5-5-2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ : 29-4-2020: ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΛΥΔΔΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ 

Συγκέντρωση των προσκυνητών 05:00 το πρωί στο διεθνέs αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και πτήση  07:30 το πρωϊ κατευθείαν για ΤΕΛ ΑΒΙΒ, με άφιξη 09:30 περίπου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μαs,θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs και θα αναχωρήσουμε για την Ι.Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs όπου και ο Τάφοs του Αγίου.Στην συνέχεια αναβαίνουμε ειs ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ.Φθάνονταs θα περάσουμε την πύλη του Δαυίδ, και θα προχωρήσουμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον Φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, , όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την   οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στο Χωρίον Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Aναχώρηση για την Αγία Βηθλεέμ για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μαs, Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ  30 -4-2020 . ΙΣΡΑΗΛ – ΣΙΝΑ.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  1- 5 -2020.  ΣΙΝΑ – ΙΣΡΑΗΛ

Την Πέμπτη το πρωϊ πολύ νωρίs 00:30 1:00  θα αναχωρήσουμε με νότια κατεύθυνση για διήμερο προσκύνημα στο Θεοβάδιστο όροs  Σινά.

Τροχοδρομώνταs δίπλα στη Νεκρά θάλασσα και στη συνέχεια παρά την ερυθρά θα φθάσουμε, μετά απο 5 ώρεs περίπου με  μια – στάση , στην Τάμπα,  σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου όπου μετά τον έλεγχο θα περάσουμε στην Αίγυπτο.Απο εκεί μετά από 3ώρεs περίπου θα φθάσουμε στούs πρόποδεs του Όρουs Xωρήβ όπου βρίσκεται η Ι.Μονή τηs Αγίαs Αικατερίναs τηs Πανσόφου.Τακτοποίηση στούs ξενώνεs τηs μονήs για τακτοποίηση στα δωμάτιά μαs.Στην συνέχεια 2 η ώρα το μεσημέρι θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό στο καθολικό τηs μονήs και θα ξεναγηθούμε λεπτομερώs απο τούs Σιναϊτεs πατέρεs, θα προσκυνήσουμε τα άγια λείψανα τηs Αγίαs και θα πάρουμε ευλογία το δακτυλίδι. Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση.Τη νύχτα κατα τίs 10,30 όσοι μπορούν,θα αρχίσει η ανάβαση στην Αγία κορυφή ( αν δώσουν ευλογία οι Σιναϊτεs Πατέρεs, και ο Σεβασμιώτατοs Σινά κ.Δαμιανόs).Την άλλη ημέρα το πρωί 5 η ώρα αρχίζει  η θεία λειτουργία στο καθολικό τηs Μονήs.Mέσα σε μία κατανυκτικότατη ατμόσφαιρα θα κοινωνήσουμε τα άχραντα μυστήρια, και αφού τελειώσει  το μυστήριο θα πάρουμε το πρωϊνό μαs, και θα ετοιμασθούμε για αναχώρηση επιστροφήs στο Ισραήλ.Δείπνο -διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μαs στην Βηθλεέμ.

 

4η  ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ  2-5-2020  ΒΗΘΛΕΕΜ- ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα νωρίs θα επισκεφθούμε την Βασιλική τηs Γέννησηs. Aφού περάσουμε στον Μεγάλο Ναό, θα κατεβούμε 13 σκαλιά για να γονατίσουμε να προσκυνήσουμε τον τόπο που γεννήθηκε το Θείον Βρέφοs, στο Άγιο Σπήλαιο. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Σπήλαιο των Αγίων Νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη για να προσκυνήσουμε τα Άγια λείψανά των. Ακολουθεί το πρόγευμά μαs στο ξενοδοχείο, και στην συνέχεια θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs για τα προσκυνήματα τηs ημέραs. Ι.Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην έρημο τηs ιουδαίαs ( άβατο για γυναίκεs), I.Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου το Σπήλαιο των τριών Μάγων και ο Τάφοs Tου Αγίου. Ακολουθεί Αγιασμόs  στον Ιερό Ιορδάνη Ποταμό και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών , I.Μονή Ελισσαίου, όπου στον αύλειο χώρο υπάρχει μέχρι σήμερα η συκομορέα του Ζακχαίου στην Ιεριχώ, Ι.Μ.Αγ.Γερασίμου του Ιορδανίτου, Σπήλαιο Παναγίαs Γαλακτοτροφούσαs , Ι.Μ.Bηθανίαs ( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου ) Επιστροφή -δείπνο-διανυκτέρευση.

 

5η  ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ: 3-5-2020  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ

Σήμερα νωρίs θα αναχωρήσουμε για τον Ναό τηs Aναστάσεωs όπου θα παρακολουθήσουμε την Πατριαρχική Θεία λειτουργία για την Κυριακή των Μυροφόρων Γυναικών.Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε τον Πατριάρχη στην έδρα του για καλωσόρισμα και κέρασμα, και αφού πάρουμε την ευλογία του θα επισκεφθούμε το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου, Τον Τάφο του Προφυτάνακτοs Δαβίδ, και θα δούμε και τον οίκο του Ιωάννη του Θεολόγου, όπου εδώ έζησε η Παναγία μαs για έντεκα χρόνια μέχρι την κοίμησήν τηs. Συνεχίζουμε με το όροs των Ελαιών, Ι.Μ.Μικρήs Γαλιλαίαs, Τόποs ακριβήs τηs Aναλήψεωs του Κυρίου μαs, και θα κλείσουμε με την πανοραμική άποψη τηs Iερουσαλήμ. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο μαs. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ : 4-5-2020 ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωϊνό νωρίs, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή τηs Γαλιλαίαs. Ακολουθούμε βόρεια κατεύθυνση με επίσκεψη στο Θαβώριον Όροs όπου η Μεταμόρφωση του Κυρίου μαs. Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα στον Γάμο) , θα δούμε την πόλη της Τιβεριάδας και τα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το Αποστολικό αξίωμα,και κλείνουμε με την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των  Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε (απο το λεωφορείο) και το Όρος των Μακαρισμών. Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ  ΤΡΙΤΗ : 5-5-2020  – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ -ΑΘΗΝΑ

Σήμερα θα πάρουμε το πρωϊνό μαs και θα αναχωρήσουμε με τis αποσκευέs μαs για την  Ι.Μ. Ποιμένων στο Μπετσαχούρ, εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs ύμνοs << ΔΌΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ..>> Στην συνέχεια ανεβαίνονταs προs Iεροσόλυμα θα επισκεφθούμε την Ι.Μ.Τιμίου Σταυρού στην κοιλάδα του Σταυρού και συνεχίζουμε με αποχαιρεστήρια επίσκεψη στον Πανάγιο Τάφο, με την ευχή να ξαναέλθουμε γρήγορα. Το μεσημέρι επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ απ’όπου ώρα 19:20 θα πετάξουμε για Αθήνα, με άφιξη περίπου 21:30.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ-

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.  
 • ΤΙΜΗ: ευρώ                           ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 180 ευρω

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ   

     *    Αεροπορικά εισητήρια Αθήνα -Τέλ-Αβίβ-Αθήνα 

     *    Φόροι Ισραήλ και Αιγύπτου

     *    Βίζα Αιγύπτου

     *    Εισητήριο εισόδου στην Ι.Μονή του Σινά.

     *    Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

 • (5) διανυκτερεύσεις στήν Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο Α’ κατηγορίαs 4**** σε δίκλινα και τρίκλινα  δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • (1) διανυκτέρευση στην Ι.Μονή Σινά σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια με ημιδιατροφή.
 • Aνάβαση στο Θαβώρ με mini bus και μετάβαση στον Άγιο Σάββα.
 • Aσφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs.
 • Έμπειρος συνοδός και ξεναγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π.
 • Οποιασδήποτε άλλεs μεταφορέs εκτόs προγράμματos.
 • Οτι αναφαίρεται ωs προαιρετικό.
 • Έξτρα ποτά,αναψυκτικά, Σάντουιτs στο ξενοδοχείο μαs, και καθ’όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μαs

 ΕΓΓΡΑΦΕΣ  ΑΜΕΣΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ!!!

Η κάθε εγγραφή θεωρείται έγκυρη μόνο με προκαταβολή 500 ευρώ  και φωτοτυπία διαβατηρίου.

            

IEROUSALIM  TRAVEL– ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

πανόs 14, 2os  όροφοs, ΛΑΡΙΣΑ.

2410.533402- 2410.538345

ΜΗ.ΤΕ: 0725Ε60000057601

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

email = ierousalimtravel@gmail.com

 

Copy Rights : Ierousalim Travel Agency

IEROUSALIM TRAVEL

Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού στους Αγίους Τόπους & στο Όρος Σινα