8ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΟΦΟΥ

8ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΣΤΟΥΣ  ΑΓΙΟΥΣ  ΤΟΠΟΥΣ

ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

(Εορτή  τηs Aγίαs Aικατερίναs)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ = 4-12-2022

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ =11-12-2022

Ierousalim Travel – ιερουσαλημ τραβελ – Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού στους Αγίους Τόπους και στο Όρος Σινα Ενορίες – Σύλλογοι – Ομάδες – Σχολεία

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί όπως ακριβώς έχει αναρτηθεί.

Οι προσκυνητές οφέιλουν να ακολουθούν το πρόγραμμα και το group σε όλη τη διάρκεια του οδοιπορικού .

Σημείωση:  Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη μόνο με προκαταβολή 500€, φωτοτυπία διαβατηρίου & ταυτότητας μέχρι και 30/09/22.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πλέον όλοι μπορούν να ταξιδέψουν. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 4-12-2022: ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Συγκέντρωση των προσκυνητών στο   Αεροδρόμιο << Ελευθέριοs Βενιζέλοs>> ,  ώρα ….07:45  με πτήση κατ’ ευθείαν για TLV  10:40.  Eνα ταξίδι  για την Αγία Γή αρχίζει….Άφιξη στο Αεροδρόμιο του ΤLV , έλεγχοs διαβατηρίων, επιβίβαση στο λεωφορείο μαs και αναχώρηση για την Παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs, όπου η Ι.Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, και ο Τάφοs του.Συνεχίζουμε με το Yπερώον του Μυστικού Δείπνου, τον τάφο του Προφυτάνακτοs Δαβίδ, και στην συνέχεια στο Όροs των Ελαιών όπου η Ιερά Μονή Μικρήs Γαλιλαίαs , και ο τόποs  προσευχήs  τηs Παναγίαs μαs. Συνεχίζουμε με την Ιερά Μονή Αναλήψεωs του Σωτήροs, και την περιοχή του Πανοράματοs, και αφού θαυμάσουμε την Αγία Πόλη, αναχωρήσουμε για την Αγία Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μαs, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ : 5 -12-2022: ΓΑΛΙΛΑΙΑ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Πολύ νωρίs θα πάρουμε το πρωϊνό μαs και θα αναχωρήσουμε με βόρεια κατεύθυνση στην ευρύτερη περιοχή τηs Γαλιλαίαs.Το οδοιπορικό μαs σήμερα θα αρχίσει με το προσκύνημα στο Φρέαρ του Ιακώβ, όπου η Ιερά Μονή Αγίαs Φωτεινήs τηs Σαμαρείτιδαs, και το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου του Νεομάρτυροs και θαυματουργού.Συνεχίζουμε με το  όροs Θαβώρ( μεταμόρφωση του Σωτήροs), την Ναζαρέτ( ευαγγελισμόs τηs Θεοτόκου),την Κανά (το πρώτο θαύμα του Κυρίου), την Τιβεριάδα πόλη για προσκύνημα στην Ι.Μονή των 12 Αποστόλων(τρίτη εμφάνηση του Aναστάντοs Xριστού).Εδω δίπλα στην θάλασσα τηs Γαλιλαίαs θα γευθούμε το ψάρι του Αποστόλου Πέτρου ( 25 ευρώ περίπου προαιρετικά). Συνεχίζουμε με  προσκύνημα στην βιβλική Καπερναούμ ,δίπλα στην Τιβεριάδα θάλασσα, Ι.Μονή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων. Εδω Ο Κύριόs μαs έκανε τα περισσότερα θαύματα, απ’εδω, απο τα παράλια τηs λίμνηs  Γεννησσαρέτ κάλεσε τούs φτωχούs ψαράδεs στο Αποστολικό Αξίωμα. Απέναντι απο την λίμνη θα δούμε το όροs των Μακαρισμών. Επιστροφή,  δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ  6-12-2022  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Αφού πάρουμε το πρόγευμά μαs, θα αναχωρήσουμε για την Παλιά  πόλη– την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον Ζωοδόχο Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν, η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Επιστροφή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ : 7-12-2022 -ΒΗΘΑΝΙΑ- ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό νωρίs αναχώρηση για την Ιερά Μονή Χοζεβά( ανάβαση στο βουνό ) και ακολουθεί η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου και το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσε η Παναγία μαs με τον Χριστό και τον μνήστορα Ιωσήφ στην φυγή τουs πρόs την Αίγυπτο.Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό(ακριβέs σημείο βάπτισηs Του Κυρίου απο τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί  συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών, και ακολουθεί ανάβαση στο Σαραντάριο όροs( πειρασμοί του Κυρίου), για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου ο Κύριοs προσευχήθηκε μετά την βάπτιση του.Ακολουθεί το προσκύνημα στην Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στόν αύλειο χώρο σώζεται μέχρι σήμερα η συκομορέα του Ζακχαίου. Κλείνουμε το οδοιπορικό τηs ημέραs με το προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο Δείπνο – Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ : 8-12-2022 ΑΙΓΥΠΤΟΣ- ΣΙΝΑ 

Πολύ νωρίs, θα πάρουμε το πρωϊνό σε πακέτο και θα αναχωρήσουμε με νότια κατεύθυνση, τροχοδρομώνταs παραπλέυρωs τηs Νεκράs θαλάσσηs με υπέροχεs φυσικέs εικόνεs θα φθάσουμε στην τελευταία πόλη του Ισραήλ το Ειλάτ ,στον κόλπο τηs Άκαμπα ,και αφου γίνει ο  έλεγχοs στα σύνορα θα περάσουμε στην Αίγυπτο.Θα επιβιβασθούμε σε λεωφορείο και μέσα απο την χρωματιστή έρημο και τα γρανιτένια βουνά θα φθάσουμε πριν το μεσημέρι στούs πρόποδεs του Θεοβάδιστου Όρουs Σινά, με την Αγία κορυφή του Μωυσή .Τακτοποίηση στό ξενοδοχείο τηs Μονήs, και συμμετοχή στον  εσπερινό απο τουs Σιναϊτεs πατέρεs και τον Σεβασμιώτατο, Πανιερώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά,Φαράν και Ραϊθώ κ.κ Δαμιανό. Θα ακολουθήσει ξενάγηση απο τουs πατέρεs τηs Μονήs. Θα δούμε την βιβλιοθήκη με σπάνια χειρόγραφα και βυζαντινέs εικόνεs, την Αγία βάτο, το φρέαρ του Ιοθόρ,το κοιμητήριο τηs Ιεράs Μονήs. Δείπνοδιανυκτέρευση, και ανάβαση τη νύχτα στην Αγία κορυφή για όσουs αυτό είναι εφικτό, και αν το επιτρέψει ο Σεβασμιώτατοs Σινά κ.κ. Δαμιανόs.

 

6η ΗΜΕΡΑ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  9-12-2022:  ΣΙΝΑ

 Σήμερα 05:00 η ώρα το πρωί, θα είμαστε ιδιαίτερα ευλογημένοι που θα βρισκόμαστε σέ μία κατανυκτικότατη  θεία λειτουργία απο τούs Σιναϊτεs πατέρεs, με την αόρατη παρουσία τηs Αγίαs Αικατερίναs τηs Πανσόφου, στο καθολικό τηs Ιεράs Μονήs. Kαι αφού η θεία λειτουργία προχωρήσει,και γίνει ο καθαγιασμόs των Τιμίων δώρων, θα κοινωνήσουμε όσοι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Μετά το πέραs θα προσκυνήσουμε τα Άγια λείψανα και θα πάρουμε ωs ευλογία το δακτυλίδι τηs Αγίαs, θα ακολουθήσει το πρωϊνό μαs, αγορέs ενθυμημάτων και αναχώρηση για επιστροφή στο Ισραήλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μαs-διανυκτέρευση.

      

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 10-12-2022 ΒΗΘΛΕΕΜ- ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα το πρωϊ νωρίs θα επισκεφθούμε το  Άγιο Σπήλαιο τηs Γέννησηs Του χριστού, για να γονατίσουμε να προσκυνήσουμε τον τόπο όπου ακριβώs γεννήθηκε, και στην συνέχεια  θα ξεναγηθούμε λεπτομερώs στήν Βασιλική τηs Γέννησηs και στο Σπήλαιο των Αγίων Νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη. Ακολουθεί το πρόγευμά  μαs στο ξενοδοχείο,και μετά αναχώρηση για το χωριό των ποιμένων για προσκύνημα στον τόπο όπου οι αγραυλούντεs ποιμένεs είδαν τουs Αγγέλουs εκείνη την φοβερή νύχτα των Χριστουγέννων να ανεβοκατεβαίνουν στουs ουρανούs και να ψάλλουν το << Δόξα εν υψίστοιs Θεώ …>> και θα συνεχίσουμε πρόs την άνυδρη  έρημο τηs Ιουδαίαs με επισκέψειs στην ιερά Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για γυναίκεs) και στην ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου και το σπήλαιο των τριών Μάγων με τον τάφο του Αγίου.Στο οδοιπορικό μαs σειρά έχει η επίσκεψη στην Ορεινή ( οίκοs Ζαχαρία και Ελισαβετ), η ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, η ιερά Μονή Κατά μόναs (οίκοs Αγ. Συμεών του Θεοδόχου). Επιστροφή, δείπνο ,διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ :11-12-2022 : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα το πρωί  μετά το πρωϊνό μαs αναχώρηση με τιs αποσκευέs μαs για τα Ιεροσόλυμα. Θα αξιοποιήσουμε τον  χρόνο μαs όσο καλύτερα μπορούμε, και θα αναχωρήσουμε  για το αεροδρόμιο  του Τελ Αβίβ κατά τιs  14:30  περίπου για το Αεροδρόμιο, απ’όπου ωρα  19:15 θα πετάξουμε για επιστροφή στην Αθήνα με άφιξη περίπου ώρα  21:30 το βράδυ.

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 8 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής με φωτοτυπία διαβατηρίου – ταυτότητας και 500 ευρώ προκαταβολή μέχρι 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.
 • Σημείωση: καμία εγγραφή δεν είναι έγκυρη χωρίs προκαταβολή.

       ΤΙΜΗ = ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕΤΕ .        ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  = 260 ευρώ

     

Ο ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

    *   Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.

 • Βίζα και φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ-Αιγύπτου.
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • (6) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό,και ( 1 ) διανυκτέρευση  στό Σινά.
 • Έμπειρος συνοδός, και ξεναγός του γραφείου.
 • Ασφάλεια αστικήs και επαγγελματικήs ευθύνηs.
 • Aνάβαση στο Θαβώρ με taxi.
 • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα με mini bus.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Γεύμα στην Τιβεριάδα με το ψάρι του Αποστόλου Πέτρου (25 ευρώ περίπου το άτομο προαιρετικά).
 • Φιλοδωρήματα 25€ το άτομο ( υποχρεωτικά).
 • Ανάβαση με ταξί στο Σαραντάριο όρος .
 • Ασφάλεια υγείας για covid-19 υποχρεωτικά 25€ – 30€  κατα άτομο με την εξόφληση του πακέτου 20/10
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π.
 • Οποιασδήποτε αλλεs μεταφορέs εκτόs προγράμματοs.
 • Οτι αναφέρεται ωs προαιρετικό.
 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Ξεναγόs ενδέχεται να αλλάξει την σειρά του προγράμματοs αν χρειασθεί χωρίs να αφαιρεθεί τίποτα.
 • Έξτρα νερά, ποτά, σάντουιτs, στο ξενοδοχείο και καθ όλη τη διάρκεια του Ταξιδιού.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ  30  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΜΑΣ +30 2410533402  &  +30 2410538345.

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ  20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

 

10 ημέρεs πριν το ταξίδι θα δωθούν οδηγίεs για την προετοιμασία των προσκυνητών  και  την  ώρα  αναχώρησηs .

Ierousalim Travel – ιερουσαλημ τραβελ – Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού στους Αγίους Τόπους και στο Όρος Σινα Ενορίες – Σύλλογοι – Ομάδες – Σχολεία

Κ Α Λ Ό   Τ Α Ξ Ι Δ Ι

 

ΠΗΓΗ : IEROUSALIM TRAVEL

 

    ΚΑΛΟ ΚΑΙ  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΜΗ.Τ.Ε0725Ε60000057601

Copy Rights : Ierousalim Travel Agency

Leave a comment