7ΗΜΕΡΟ ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020

 

7ΗΜΕΡΟ ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Αναχώρηση : 02  Νοεμβρίου  2020  αεροπoρικώs 

Επιστροφή  : 08   Νοεμβρίου  2020  αεροπορικώs

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

1η ΗΜΕΡΑ:ΔΕΥΤΕΡΑ 02/11/20 ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ -ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση των προσκυνητών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και πτήση  κατευθείαν για ΤΕΛ ΑΒΙΒ.  Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και  αναχώρηση για τήν Ι.Μ. Του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs όπου και ο τάφοs του Αγίου. Συνεχίζουμε  με επίσκεψειs στην Ι.Μονή Φρέατοs του Ιακώβ στην Νάμπλουs, Ι.Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου ,Ι.Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, και στην συνέχεια αναχωρούμε για την Αγία Βηθλεέμ,για τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο μαs, δείπνο -διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ:ΤΡΙΤΗ  03/11/2020  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας.Πρώτο προσκύνημά μαs το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια, την Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας, στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το Αποστολικό Αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών.Το μεσημέρι θα σταματήσουμε για φαγητό (προαιρετικά) στην παραλία τηs Tιβεριάδοs θάλασσαs για να γευθούμε το ψάρι απο τα ευλογημένα ύδατά τηs.  Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ : 04/11/2020  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό,  επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Από εκεί θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο για επίσκεψη στο λόφο της Αγίας Σιών όπου το υπερώον του Μυστικού Δείπνου και ο οίκος του Ιωάννου του Θεολόγου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας.  Επιστροφή.Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 05/11/2020  ΒΗΘΛΕΕΜ

Σήμερα θα έχουμε θεία λειτουργία, στην Μεγάλη Βασιλική τηs Γέννησηs.

Ιδιαίτερη ευλογία να λειτουργηθούμε και να κοινωνήσουμε σώμα και αίμα Χριστού, στον τόπο ακριβώs όπου έλαβε ανθρώπινη σάρκα απο την Παναγία Μητέρα του ο Κύριοs ημών Ιησούs Xριστόs.Θά  συλειτουργήσει ο Ιερέαs του γρούπ μαs, και θα  συνοδεύσουν οι ιεροψάλτεs μαs.Στην συνέχεια θα γονατίσουμε  να προσκυνήσουμε τον τόπο τηs Γέννησηs,και θα δούμε την φάτνη τηs σπαργάνωσηs του θείου βρέφουs,ολα με λεπτομερείs ξεναγήσειs. Στον υπόγειο χώρο θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα και τουs Τάφουs των Αγίων νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη.Στην συνέχεια θα πάρουμε το πρωϊνό μαs και θα αναχωρήσουμε για το χωριό των ποιμένων,Μπέτ Σαχούρ, όπου η Ι.Μ.ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ.(εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs Ύμνοs)Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Μπετζάλλα όπου θα προσκυνήσουμε τον Ι.Ναό του Αγίου Νικολάου Μύρων τηs Λυκίαs.Εδώ υπάρχει ωραιότατη παλιά εικόνα του Αγίου καθώs και η κρύπτη-σπήλαιο όπου έζησε ο Άγιοs όταν πήγε ώs προσκυνητήs στούs Aγίουs Τόπουs.Συνεχίζουμε με προσκυνήματα  στην Ι.Μονή Τιμίου Σταυρού, Ι.Μ.Κατά μόναs , Oροs Ελαιών, με επισκέψειs στην I.Mονή Μικρήs Γαλιλαίαs,[εδω εμφανίστηκε ο Αναστάs Iησούs Χριστόs στούs Αποστόλουs,και εδώ ευαγγελίστηκε η Παναγία μαs την κοίμησήν τηs]  και συνεχίζουμε με το ακριβέs σημείο Ανάληψηs Κυρίου μαs. Kλείνουμε με την Ι.Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή, Οίκοs Zαχαρία και Ελισάβετ( εδω γεννηθηκε ο ΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ).

Επιστροφή-δείπνο-διανυκτέρευση  

                              

5η ΗΜΕΡΑ:ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 06/11/2020  ΙΟΡΔΑΝΗΣ -ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινό και αναχώρηση για την έρημο του Ιορδάνου ποταμού. Πρώτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου).Ακολουθεί η Ι.Μ. Χοζεβά (ανάβαση στο βουνό) Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό(ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου ) όπου θα πραγματοποιηθεί συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Ακολουθεί το Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου.Και κλείνουμε με την Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.Εδω θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο  οπου η Παναγία μαs με τον Μνήστορα Ιωσήφ και το Θείο Βρέφοs διανυκτέρευσαν ενα βράδυ στην φυγή τουs πρόs την Αίγυπτο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

.6η ΗΜΕΡΑ:ΣΑΒΒΑΤΟ 07/11/2020  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα .Σήμερα θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία, να επισκεφθούμε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ.Θεόφιλο τον Γ’ στην έδρα του,(αν το επιτρέψουν οι συνθήκεs) για κέρασμα και καλωσόρισμα, και αφου πάρουμε την ευλογία και προσκυνήσουμε στο μοναστήρι του ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΊΟΥ Κων/νου και Ελένηs Θα ακολουθήσουν επισκέψειs σε μικρότερα προσκυνήματα  όπου δεν πήγαμε Ι.Μ.Παναγίαs Σείδανάγιαs, Ι.Μ.Μεγάληs Παναγιάs, I.M Mεγάλου Ευθυμίου Ι.Μ. Αγίου Ονουφρίου στον αγρό Ακελδαμά, και ακολουθεί ελεύθερο ολοήμερο πρόγραμμα εντόs  των τειχών.Επιστροφή- δείπνο – διανυκτέρευση. 

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ : 08/11/2020  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ- ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα  θα πάρουμε το πρωϊνό μαs στο ξενοδοχείο  και θα έχουμε ελεύθερο πρόγραμμα στην πόλη τηs ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.Το απόγευμα, θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο με τα πραγματά μαs και θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Τέλ-Αβιβ, απ¨όπου θα πετάξουμε για Aθήνα.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 8  κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.

     ΤΙΜΗ:       €                               ΔΙΑΦΟΡΑ  ΜΟΝΙΚΛΙΝΟΥ:200 €

 

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ(πέραν αυτήs τηs ημερομηνίαs θα  υπάρχει επιβάρυνση στην τιμή λόγω επίναυλου.)

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ.
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων,
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ανάβαση με mini bus στο Θαβώρ και μετάβαση στον Αγ. Σάββα.
 • (6) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Έμπειρος συνοδός, ξεναγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ανάβαση με τελεφερίκ στο Σαραντάριο όρος (12-13 ευρώ το άτομο).
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π
 • Διαφορά μονόκλινου δωματίου.

IEROUSALIM TRAVEL

2410.533402, 2410538345

Προσκυνήματα  στούs Αγίουs Τόπουs και στο Σινά(απο το 1998)

MH.T.E0725E60000057601

ΠΗΓΗ : IEROUSALIM TRAVEL

Copy Rights: Ierousalim Travel Agency

Leave a comment