7ΗΜΕΡΟ ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ για την μεγάλη εορτή τηs Υψώσεωs του Τιμίου Σταυρού

 

 

7ΗΜΕΡΟ  ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

για την μεγάλη εορτή τηs Υψώσεωs του Τιμίου Σταυρού

Αεροπορικώς =απο 24-9-2020 εως 30-09-2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ : ΠΕΜΠΤΗ: 24-9-2020   ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση των προσκυνητών στο διεθνέs αεροδρόμιο του Aθηνών,ώρα 08:00 το πρωϊ,απ’όπου θα πετάξουμε 10:20, κατ’ευθείαν για Τελ Αβιβ, με άφιξη 12:20 περίπου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο μαs, και  αναχώρηση για τήν Ι.Μ. Του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs όπου και ο τάφοs του Αγίου.Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Αγία Βηθλεέμ, τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο μαs , δείπνο -διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-9-2020  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας.Πρωτο μαs προσκύνημα στην Nάμπλουs, όπου η Ι.Μονή τηs Αγίαs Φωτεινήs τηs Σαμαρείτιδαs, ειs το Φρέαρ του Ιακώβ. Εδώ επίσηs θα προσκυνήσουμε το άφθαρτο σκήνωμα του Νεομάρτυροs Αγίου Φιλουμένου του Κύπριου και θαυματουργού.Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε βόρεια πορεία,για να φθάσουμε εις το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια στη Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας και στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το αποστολικό αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών.  Επιστροφή – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 26-9-2020   ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό,  επιβίβαση στο λεωφορείο μαs, και αναχώρηση για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνουτων Κλαπώντου ΑβραάμΑγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η ΙΜονή Μεγάλης ΠαναγιάςΙΜονή Τιμίου ΠροδρόμουΙΜονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην ΙΜονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Από εκεί θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο για επίσκεψη στο λόφο της Αγίας Σιών όπου το υπερώον του Μυστικού Δείπνου και ο οίκος του Ιωάννου του Θεολόγου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας. Επιστροφή, δείπνο, διανυκτέρευση

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ  27-9-2018  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΥΨΩΣΗ ΤΟΥ Τ.ΣΤΑΥΡΟΥ

Σήμερα νωρίs θα αναχωρήσουμε για τoν Nαό τηs Aναστάσεωs όπου Θα συμμετάσχουμε στην Πατριαρχική θεία λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο, και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ.Θεόφιλο τον Γ’ στην έδρα του, για κέρασμα και καλωσόρισμα, και αφου πάρουμε την ευλογία του, Θα ακολουθήσει ελεύθερο πρόγραμμα , και επισκέψειs όπου δεν πήγαμε. Επιστροφή, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 28-9-2020  ΒΗΘΑΝΙΑ -ΙΟΡΔΑΝΗΣ -ΙΕΡΙΧΩ.

Πρωινό και αναχώρηση για την έρημο του Ιορδάνου ποταμού. Πρώτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου).Ακολουθεί η Ι.ΜΧοτζεβά (ανάβαση στο βουνό) Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί  αγιασμόs και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Ακολουθεί ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου. Και κλείνουμε το οδοιπορικό τηs ημέραs με την Ι.ΜΑγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου.Εδω υπάρχει και θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο  οπου η Παναγία μαs με τον Μνήστορα Ιωσήφ και το Θείο Βρέφοs διανυκτέρευσαν ενα βράδυ στην φυγή τουs πρόs την Αίγυπτο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 29-9-2020  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα πολύ νωρίs θα επισκεφθούμε την Βασιλική τηs Γεννήσεωs Τού Χριστού, όπου θα αξιωθούμε να προσκυνήσουμε το ακριβέs σημείο στο Άγιο Σπήλαιο τηs Bηθλεέμ. Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε λεπτομερώs, και θα προσκυνήσουμε και το σπήλαιο των Αγίων νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη. Μετά θα πάρουμε το πρωϊνό   στο ξενοδοχείο μαs, και θα αναχωρήσουμε για το χωριό των ποιμένων στο Μπεϊτ Σαχούρ.(εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs Ύμνοs<< Δόξα εν Υψίστοιs Θεώ >>.Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προs την αγιασμένη έρημο τηs Ιουδαίαs με επισκέψειs στην Ι.Μ του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου,όπου και το Σπήλαιο των τριών Μάγων με τον τάφο του Αγίου, και στην Ι.Μ. του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου ( άβατο για γυναίκεs).Οι γυναίκεs θα έχουμε την ευλογία να προσκυνήσουμε πολλά Άγια λείψανα που θα μαs βγάλει στην είσοδο ο πορτάρηs μοναχόs.Ακολουθούν επισκέψειs στην Ι.Μ.Τιμίου Σταυρού Ι.Μ.ΚαταμόναsI.M.OρεινήsΌροs Ελαιών Τόποs αναλήψεωs Του Κυρίου μαs ( ακριβέs σημείο ). Πανοραμική άποψη τηs Ιερουσαλήμ .Επιστροφή -δείπνο-διανυκτέρευση

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ  30-9-2020  ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα αφού πάρουμε τo πρωίνό μαs θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs με τιs αποσκευέs μαs για αναχωρηση για το αεροδρόμιο του Τελ αβιβ απ’όπου θα πετάξουμε 12:20 για Αθήνα με άφιξη 14:30.

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 8 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου και  προκαταβολή.

 

ΤΙΜΗ =   ευρω                 ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  =200€

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ.
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων,
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο καινούργιο λεωφορείο W.F
 • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ και μετάβαση με mini bus στον Αγ. Σάββα.
 • (6) διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Βηθλεεμ 4* σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Έμπειρος συνοδός, και ξεναγός του γραφείου μαs.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Γεύμα στην Τιβεριάδα με το ψάρι του Αποστόλου Πέτρου (-22- ευρώ περίπου το άτομο προαιρετικά).
 • Ανάβαση με τελεφερίκ στο Σαραντάριο όρος (12-14 ευρώ το άτομο).
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π
 • Έξτρα ποτά , νερά , σάντουίτσ στο ξενοδοχείο και καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μαs.
 • Eξτρα μεταφορέs
 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΩΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

 

 

            

IEROUSALIM TRAVEL

Προσκυνήματα στούs ΑγίουsΤόπουs απο το 1998

2410.533402 , 2410.538345

email = ierousalimtravel@gmail.com

website =www.ierousalimtravel.gr

MH.T.E0725E60000057601

          

                           ΚΑΛΟ  ΚΑΙ  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ  ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

Leave a comment