6ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΟΦΟΥ

6ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΟΦΟΥ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ = 8   Δεκεμβρίου  2019

 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = 13  Δεκεμβρίου  2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ : 8 -12-2019:  ΛΥΔΔΑ – ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 

Συγκεντρωση των προσκυνητών 5:15 στο διεθνέs αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και πτήση 7:30 το πρωϊ κατευθείαν για ΤΕΛ ΑΒΙΒ, με άφιξη 9:30 περίπου.Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μαs,θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs και θα αχωρήσουμε για την Ι.Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηsΛύδδαs όπου και ο Τάφοs του Αγίου.Συνεχίζουμε με την Νέα Ιερουσαλήμ με επισκέψειs στην I.M.Tιμίου Σταυρού( απο εδώ ξεκίνησε ο Σταυρόs του Κυρίου μαs),στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αγία Πόλη την ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.Φθάνονταs θα περάσουμε την πύλη του Δαυίδ, και θα προχωρήσουμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την   οδό του μαρτυρίου – (VIADOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Επιστροφή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ  9 -12-2019 . ΙΣΡΑΗΛ – ΣΙΝΑ.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 10 -12-19.  ΣΙΝΑ – ΙΣΡΑΗΛ

Την Δευτέρα το πρωϊ πολύ νωρίs 00:30 – 1:00  θα αναχωρήσουμε με νότια κατεύθυνση για διήμερο προσκύνημα στο Θεοβάδιστο όροsΣινά.Τροχοδρομώνταs δίπλα στη Νεκρά θάλασσα και στη συνέχεια παρά την ερυθρά θα φθάσουμε στην Τάμπα, σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου όπου μετά τον έλεγχο θα περάσουμε στην Αίγυπτο.Απο εκεί μετά από 3ώρεs περίπου θα φθάσουμε στούsπρόποδεs του ΌρουsXωρήβ όπου βρίσκεται η Ι.Μονή τηs ΑγίαsΑικατερίναs τηsΠανσόφου.Τακτοποίησηστούsξενώνεs τηs μονήs για λίγη ξεκούραση.Στην συνέχεια 2 η ώρα το μεσημέρι θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό στο καθολικό τηs μονήs και θα ξεναγηθούμε λεπτομερώsαπο τούsΣιναϊτεsπατέρεs, θα προσκυνήσουμε τα άγια λείψανα τηs Αγίαs και θα πάρουμε ευλογία το δακτυλίδι.

Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση.Τη νύχτα κατα τίs 22:30 όσοι μπορούν,θα αρχίσει η ανάβαση στην Αγία κορυφή( αν δώσουν ευλογία οι ΣιναϊτεsΠατέρεs, και ο Σεβασμιώτατοs Σινά κ.κ.Δαμιανόs).Την άλλη ημέρα το πρωί 5:00 η ώρα αρχίζει  η θεία λειτουργία στο καθολικό τηs Μονήs.Mέσα σε μία κατανυκτικότατη ατμόσφαιρα  θα κοινωνήσουμε τα άχραντα μυστήρια, και αφού τελειώσει  το μυστήριο θα πάρουμε το πρωϊνό μαs, και θα ετοιμασθούμε για αναχώρηση επιστροφήs στο Ισραήλ.Δείπνο -διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μαs στην Βηθλεέμ.

4η  ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ  11-12-19. ΙΕΡΙΧΩ-ΒΗΘΑΝΙΑ

Σήμερα νωρίs θα επισκεφθούμε την Μεγάλη Βασιλική τηs Γέννησηs του Θεανθρώπου.Θα γονατίσουμε να προσκυνήσουμε το ακριβέs σημείο όπου η Παναγία μαs γέννησε το Θείο Βρέφοs, και θα δούμε και την φάτνη τηs σπαργάνωσηs.Θα προσκυνήσουμε την Παναγία την Βηθλεεμίτισσα, και θα επισκεφθούμε και το Σπήλαιο των Αγίων Νηπίων,τωνσφαγιασθέντωναπο τον Ηρώδη, όπου θα προσκυνήσουμε τα Άγια λείψανά των. Στην συνέχεια θα γίνει  ξενάγηση εντόs του Ναού και θα αποχωρήσουμε για να πάρουμε το πρωϊνό μαs στο ξενοδοχείο μαs.Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία ( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου Φίλου του Χριστού), συνεχίζουμε με την  Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου και το σπήλαιο τηs ΠαναγίαsΓαλακτοτροφούσαs.Στην συνέχεια, μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί Aγιασμόsαπο τον Iερέα του γκρούπ μαs, και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Κλείνουμε το σημερινό οδοιπορικό μαs με την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ, όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου.Επιστροφή -δείπνο-διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ : 12-12-2019  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό νωρίs, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή τηs Γαλιλαίαs.Επίσκεψη στο Θαβώριον Όροs όπου η Μεταμόρφωση του Κυρίου μαs. Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα στον Γάμο) ,την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας και στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το Αποστολικό αξίωμα,και  την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των  Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών. Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.  

        .           

6η  ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 13-12-2019  – – ΤΕΛ ΑΒΙΒ -ΑΘΗΝΑ

Σήμερα θα πάρουμε το πρωϊνό μαs και  αναχώρουμε για το αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ απ’όπου ώρα 10:20 θα πετάξουμε για Αθήνα, με άφιξη περίπου 12:10.

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ-

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής άμεσα 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
 • προκαταβολή με την εγγραφή σαs
 • εξώφληση 25 – 30 Νοεμβρίου ( αυστηρά)               
 • ΤΙΜΗ:    ευρώ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  =    ευρω

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ   

     *    Αεροπορικά εισητήρια Αθήνα -Τέλ-Αβίβ-Αθήνα

     *    Φόροι Ισραήλ και Αιγύπτου

     *    Βίζα Αιγύπτου

     *    Εισητήριο εισόδου στην Ι.Μονη

     *    Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

 • (4) διανυκτερεύσεις στήν Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο Α’ κατηγορίαs 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • (1) διανυκτέρευση στην Ι.Μονή Σινά , με ημιδιατροφή.
 • Aνάβαση στο Θαβώρ με minibus
 • Aσφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs.
 • Έμπειρος συνοδός και ξεναγός.
 • ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π.
 • Οποιασδήποτε άλλεsμεταφορέsεκτόsπρογράμματos.
 • Οτι αναφέρεται ωs προαιρετικό.

 Δηλώσειs συμμετοχήs μέχρι  3 Οκτωβριου.

Σημείωση:πέραν απο την ημερομηνία   3   Οκτωβριου  θα υπάρχει επιβάρυνση για κάθε συμμετοχή λόγω διαθεσιμότηταs.

Για την προετοιμασία των προσκυνητών ,  θα δωθούν γραπτέsοδηγίεsαπο το γραφείο μαs με την εξώφληση του πακέτου.

 

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΡΑΒΕΛ

Leave a comment