5ήμερο ευλαβικό ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤOΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΗΘΛΕΕΜ

 

5ήμερο ευλαβικό ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤOΠΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΗΘΛΕΕΜ

Αεροπορικώς =απο 26-12-2019 εως 30-12-2019

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

@ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ: ΠΕΜΠΤΗ 26 -12-19  ΑΦΕΤΗΡΙΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Συγγέντρωση των προσκυνητών σε σημείο αφετηρίαs ώρα 5:00 περίπου ΤΟ ΠΡΩΪ και αναχώρηση για το Διεθνέs αεροδρόμιο Αθηνών με δύο στάσειs στο δρόμο, για ξεκούραστο ταξίδι, με υποχρεωτική άφιξη 11:00 περίπου το πρωϊ. Τό ταξίδι μαs για την Αγία Γή  αρχίζει……

 

1η ΗΜΕΡΑ : ΠΕΜΠΤΗ : 26-12-2019 :   ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛΑΒΙΒ –  ΒΗΘΛΕΕΜ

Βρισκόμαστε  στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» απ΄ όπου θα πετάξουμε  13:10 το πρωί για ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Άφιξη 15:10 περίπου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και  αναχώρηση για τήν Ι.Μ. Του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs όπου και ο τάφοs του Αγίου και συνεχίζουμε με το Όροs των Ελαιών, με προσκυνήματα στην Ι.Μονή  Aνάληψεωs του Κυρίου, και στην Ι.Μονή Μικρήs Γαλιλαίαs, όπου και ο τόποs προσευχήs τηs Παναγίαs μαs, και του Ευαγγελισμού τηs κοιμήσεώs τηs.

Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Αγία Βηθλεέμ για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μαs. Δείπνο , διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 27-12-2019: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Σήμερα μετά το πρωϊνό μαs, θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs, και θα αναχωρήσουμε για την Aγία πόλη την Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου, φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Από εκεί θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο για επίσκεψη στο λόφο της Αγίας Σιών όπου το υπερώον του Μυστικού Δείπνου και ο οίκος του Ιωάννου του Θεολόγου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας.  Επιστροφή.Δείπνο. Διανυκτέρευση

 

3η ΗΜΕΡΑ:ΣΑΒΒΑΤΟ 28-12-2019  ΒΗΘΛΕΕΜ- ΙΟΥΔΑΙΑ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ.

Το πρωϊ  μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για  επίσκεψη στην Βηθανία όπου η Ι.Μ. Μάρθαs και Μαρίαs και η πατρίδα του Αγίου Λαζάρου του Φίλου του Χριστού.Ακολουθεί η Ι.Μονή των Αγίων Χοζεβιτών πατέρων ( ανάβαση σε βουνό),και συνεχίζουμε με την Ι.Μ.Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου(όπου και το σπήλαιο τηs Παναγίαs Γαλακτοτροφούσαs) και στην συνέχεια θα πάμε στο ακριβέs σημείο βάπτισηs του Ιησού Χριστού απο τον Ιωάννη τον Πρόδρομο, όπου θα τελεσθεί Αγιασμόs, και συμβολικό βάπτισμα όλων των προσκυνητών.Ακολουθεί το Σαραντάριον όροs (όροs του πειρασμού), και θα κλείσουμε το σημερινό μαs oδοιπορικό με επίσκεψη στην Ιεριχώ, στην Ι.Μ.Προφήτου Ελισσαίου, όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα πάνω στην οποία ανέβηκε ο αρχιτελώνηs Ζακχαίοs για να δεί τον Χριστό. Επιστροφή ,δείπνο , διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ : ΚΥΡΙΑΚΗ :  29-12-2019  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας. Θα ανεβούμε εις το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια στη Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας και στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το αποστολικό αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Δώδεκα Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών.  Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ: 30- 12-19 ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Σήμερα πολύ νωρίs θα αναχωρήσουμε για την Βασιλική τηs Γέννησηs, όπου θα γονατίσουμε να προσκυνήσουμε τον Τόπο που γεννήθηκε το Θείο Βρέφοs εκείνη τη φοβερή και μοναδική νύχτα των Χριστουγέννων. Εδώ σ’αυτό το Άγιο Σπήλαιο θα λειτουργηθούμε, μέσα σε μία κατανυκτικότατη μυρωμένη ατμόσφαιρα, απο το μοσχολίβανο και το καμμένο μελισσοκέρι, και θα κοινωνήσουμε όσοι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.Στην συνέχεια θα ξεναγηθούμε λεπτομερώs εντόs τηs Βασιλικήs και θα δούμε και τα λείψανα των Αγίων νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον ηρώδη. Ακολουθεί το πρόγευμά μαs, επιβίβαση στο λεωφορείο μαs  με τιs αποσκευέs μαs, και αναχώρηση για Ιεροσόλυμα, για ψώνια και επαναληπτικά προσκυνήματα στον Ναό τηs Aναστάσεωs.Κατά τιs 15:30 αναχώρηση για το Aεροδρόμιο του TLV απ’όπου θα πετάξουμε 19:50 για Αθήνα,με άφιξη 22:00 περίπου.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6-8 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου και  προκαταβολή.

ΤΙΜΗ = ……. ευρω                 ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  =  ευρω

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ .
 • Μεταφορά των προσκυνητών ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ-ΑΦΕΤΗΡΙΑ
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων,επίναυλοs καυσίμων
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ.
 • (4) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια και τρίκλινα (αν κάποιοs zητήσει)με πρωινό και βραδινό.
 • Ασφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs.
 • Φιλοδωρήματα – έμπειρος συνοδός και ξεναγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ανάβαση με τελεφερίκ ή ταξί στο Σαραντάριο όρος .
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π
 • Οτιδήποτε εκτόs προγράμματοs
 • Νερά , ποτά, καφέδεs

 

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΜΕΧΡΙ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΙΕROUSALIM TRAVEL

*ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ -350  ευρώ – και φωτοτυπία διαβατηρίου

*ΕΞΩΦΛΗΣΗ- …..ευρώ- στιs 26/12/19

 

                 

IEROUSALIM  TRAVEL– ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

πανόs 14, 2os  όροφοs, ΛΑΡΙΣΑ.

2410,533402, 2410.538345

ΜΗ.ΤΕ: 0725Ε60000057601

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ  ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ KAI ΣTO ΣΙΝΑ

MH.T.E0725E6000057601

 

Source: Ierousalim Travel

 

 

Leave a comment