7ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΝΑ- ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

 

7ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΝΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΟΦΟΥ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 08 Δεκεμβρίου  2020

 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 14 Δεκεμβρίου  2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ  8 -12-2020:  ΛΥΔΔΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ 

Συγκεντρωση των προσκυνητών  στο διεθνέs αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και πτήση κατευθείαν για ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μαs,θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs και θα αχωρήσουμε για την Ι.Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs όπου και ο Τάφοs του Αγίου. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αγία Πόλη την ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ.Φθάνονταs θα περάσουμε την πύλη του Δαυίδ, και θα προχωρήσουμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον Φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνουτων Κλαπώντου ΑβραάμΑγία αυλήμετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η ΙΜονή Μεγάλης ΠαναγιάςΙΜονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την   οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Επιστροφή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ  9 -12-2020 . ΙΣΡΑΗΛ – ΣΙΝΑ.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 10 -12-2020.  ΣΙΝΑ – ΙΣΡΑΗΛ

Την Δευτέρα το πρωϊ πολύ νωρίs 00:30 – 1:00  θα αναχωρήσουμε με νότια κατεύθυνση για διήμερο προσκύνημα στο Θεοβάδιστο  όροs  Σινά.

Τροχοδρομώνταs δίπλα στη Νεκρά θάλασσα με τιs απαραίτητεs στάσειs και στη συνέχεια παρά την ερυθρά θα φθάσουμε μετά απο 4,30 με 5  ώρεs  στην Τάμπα, σύνορα ΙσραήλΑιγύπτου όπου μετά τον έλεγχο θα περάσουμε στην Αίγυπτο. Απο εκεί μετά από 3ώρεs περίπου θα φθάσουμε στούs πρόποδεs του Όρουs Xωρήβ όπου βρίσκεται η Ι.Μονή τηs Αγίαs Αικατερίναs  τηs  Πανσόφου.

Τακτοποίηση στούs ξενώνεs τηs μονήs για λίγη ξεκούραση.Στην συνέχεια 14:00 η ώρα το μεσημέρι θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό στο καθολικό τηs μονήs και θα ξεναγηθούμε λεπτομερώs απο τούs Σιναϊτεs πατέρεs, θα προσκυνήσουμε τα άγια λείψανα τηs Αγίαs και θα πάρουμε ευλογία το δακτυλίδι. Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση.

Τη νύχτα κατα τίs 22:30 όσοι μπορούν,θα αρχίσει η ανάβαση στην Αγία κορυφή

( αν δώσουν ευλογία οι Σιναϊτεs Πατέρεs, και ο Σεβασμιώτατοs Σινά κ.κ.Δαμιανόs).Την άλλη ημέρα το πρωί 5:00 η ώρα αρχίζει  η θεία λειτουργία στο καθολικό τηs Μονήs.Mέσα σε μία κατανυκτικότατη ατμόσφαιρα  θα κοινωνήσουμε τα άχραντα μυστήρια, και αφού τελειώσει  το μυστήριο θα πάρουμε το πρωϊνό μαs, και θα ετοιμασθούμε για αναχώρηση επιστροφήs στο Ισραήλ.

Δείπνο -διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μαs στην Βηθλεέμ.

 

4η  ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  11-12-2020. ΙΕΡΙΧΩ-ΒΗΘΑΝΙΑ

Σήμερα μετά το πρωϊνό μαs, θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία ( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου Φίλου του Χριστού), συνεχίζουμε με την Ι.ΜΧοζεβά ( ανάβαση σε βουνό για όσουs μπορούν),  Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου και το σπήλαιο τηs Παναγίαs Γαλακτοτροφούσαs.Στην συνέχεια, μετάβαση στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί Aγιασμόs  και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Κλείνουμε το σημερινό οδοιπορικό μαs με την Ι.ΜΣαρανταρίου Όρουs, και την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου στην Ιεριχώ, όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου.Επιστροφή -δείπνο-διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ : 12-12-2020  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα πολύ νωρίs θα αναχωρήσουμε για την Βασιλική τηs Γέννησηs.

Θα αξιωθούμε να λειτουργηθούμε στο Άγιο Σπήλαιο πού Γεννήθηκε το Θείο Βρέφοs. Θα γονατίσουμε να προσκυνήσουμε τον Αστέρα κάτω απο την Αγία τράπεζα, που είναι το ακριβέs σημείο που η Παναγία μαs Εκείνη την Φοβερή Νύχτα των Χριστουγέννων γέννησε τον Χριστό, εδώ που τότε ήταν έναs σταύλοs αλόγων ζώων. Μετά το πέραs τηs Θείαs λειτουργίαs, θα ξεναγηθούμε λεπτομερώs εντόs τηs Bασιλικήs, και αφού προσκυνήσουμε και το Σπήλαιο με τούs Tάφουs, και τα λείψανα των Αγίων Νηπίων των Σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη, θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μαs. Θα πάρουμε το πρόγευμά μαs και θα αναχωρήσουμε για το οδοιπορικό τηs ημέραs. I.M.Aγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην έρημο τηs Iουδαίαs, I.M.Aγίου Θεοδοσίου του ΚοινοβιάρχουΙ.Μ.Ποιμένων στο Μπείτ Σαχούρ, εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs Yμνοs<< Δόξα εν Υψίστοιs Θεώ…>> Εδώ θα προσκυνήσουμε και τούs  τάφουs των Ποιμένων που πρώτοι  προσκύνησαν το θειο Βρέφοs. Συνεχίζουμε με την

Ι.Μ.Αγίου Ονουφρίου στον Αγρό του Αίματοs, ή Ακελδαμά, που αγοράστηκε με τα τριάκοντα αργύρια τηs προδοσίαs, ακολουθεί  επίσκεψη στο υπερώον του Μυστικού Δείπνου, και στην συνέχεια προσκύνημα στην Ι.ΜΤιμίου Σταυρού , στην Ι.Μ. Ορεινήs, και θα κλείσουμε με το Όροs των Ελαιών με επισκέψειs στην Ι.Μ.Μικρήs Γαλιλαίαs, στην Ι.Μ.Αναλήψεωs, και θα  κλείσουμε το οδοιπορικό τηs ημέραs με μια πανοραμική άποψη τηs Iερουσαλήμ, για να βγάλουμε αναμνηστικέs φωτογραφίεs. Eπιστροφή – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ  13 – 12 -2020  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό νωρίs, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή τηs Γαλιλαίαs.Επίσκεψη στο Θαβώριον Όροs όπου η Μεταμόρφωση του Κυρίου μαs. Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα στον Γάμο) ,θα δούμε την πόλη της Τιβεριάδας και τα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το Αποστολικό αξίωμα, και θα κλείσουμε με την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των  Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε απο  και το Όρος των Μακαρισμών απο το λεωφορείο. Το μεσημέρι αν το γκρούπ επιθυμει μπορούμε να πάμε για μεσημεριανό φαγητό, για να γευθούμε το ψάρι των Αποστόλων απο την λίμνη τηs Γεννησαρέτ ( προαιρετικά). Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.     

               

7η  ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ  14-12-2020-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ -ΑΘΗΝΑ

Σήμερα θα πάρουμε το πρωϊνό μαs και θα αναχώρουμε για τα Ιεροσόλυμα.

Θα επισκεφθούμε προσκυνήματα που δεν πήγαμε καθώs επίσηs  θα επισκεφθούμε

και τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ Θεόφιλο τον Γ’ στην έδρα του, όπου θα μαs υποδεχθεί και αφου πάρουμε έναs – έναs την ευλογία του θα πάμε για αγορέs ενθυμημάτων στο Ελληνικό κατάστημα. Στην συνέχεια ανάλογα με τον χρόνο μαs, θα κάνουμε ενα διάλειμμα στα γραφικά μαγαζάκια τηs Ιερουσαλήμ, για εναν αράβικο καφέ ή φαλάφελ, και αποχαιρετώνταs την Αγία πόλη, θα αναχωρήσουμε  για το  αεροδρόμιο του Τέλ Αβίβ απ’όπου θα πετάξουμε για Αθήνα.

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ-

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες τουλάχιστον μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.

 

 • Για δηλώσεις συμμετοχής άμεσα 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.
 • Προκαταβολή με την εγγραφή σαs
 • εξώφληση  25 -30  Νοεμβρίου αυστηρά.             
 • ΤΙΜΗ:  ευρώ           ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  = 200 ευρω

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ   

*    Αεροπορικά εισητήρια Αθήνα -Τέλ-Αβίβ-Αθήνα

*    Φόροι Ισραήλ και Αιγύπτου

*    Βίζα Αιγύπτου

*    Εισητήριο εισόδου στην Ι.Μονή

*    Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

 • (5) διανυκτερεύσεις στήν Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο Α’ κατηγορίαs 4**** σε δίκλινα δωμάτια και τρίκλινα, με πρωινό και βραδινό.
 • (1) διανυκτέρευση στην Ι.Μονή Σινά , με ημιδιατροφή.
 • Aνάβαση στο Θαβώρ με mini bus και μετάβαση στον Άγιο Σάββα
 • Aσφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs.
 • Έμπειρος συνοδός και ξεναγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π.
 • Οποιασδήποτε άλλεs μεταφορέs εκτόs προγράμματos.
 • Έξτρα ποτά , αναψυκτικά , σάντουϊτs στο ξενοδοχείο μαs, αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια του Ταξιδιού.

 

 

 

 Δηλώσειs συμμετοχήs μέχρι  03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ-ΤΡΑΒΕΛ 2410.533402 – 2410.538345

Σημείωση:πέραν απο την ημερομηνία 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ θα υπάρχει επιβάρυνση για κάθε συμμετοχή λόγω διαθεσιμότηταs.

Για την προετοιμασία των προσκυνητών ,  θα δωθούν γραπτέs οδηγίεs  απο το γραφείο μαs με την εξώφληση του πακέτου.

                        ΚΑΛΟ ΚΑΙ  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΜΗ.Τ.Ε0725Ε60000057601

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΡΑΒΕΛ

Copy Rights: Ierousalim Travel Agency

Leave a comment