ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΗΘΛΕΕΜ

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

5 ΗΜΕΡΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΣΤΗΝ  ΒΗΘΛΕΕΜ THΣ IΟΥΔΑΙΑΣ

****************

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ = 03-01-2024

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ = 07-01-2024

Ierousalim Travel – ιερουσαλημ τραβελ – Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού στους Αγίους Τόπους και στο Όρος Σινα Ενορίες – Σύλλογοι – Ομάδες – Σχολεία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ένα νέο Ταξίδι στην Αγία Γη αρχίζει…

Ζήσε την Αναγέννησή σου…

Προκαταβολή με την δήλωση συμμετοχής 350€ μέχρι και 30/10. Ελάχιστη διαθεσιμότητα !!!!!! Εξόφληση πακέτου 20/12 . Ερωτήσεις απορίες μόνο στα τηλέφωνα του πρακτορείου  μας όσον αφορά το συνολικό κόστος του πακέτου !!!!

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο πρόγραμμα ενδέχεται να γίνουν αλλαγέs χωρίs να αφαιρεθεί τίποτα.

Για δηλώσεις συμμετοχής με φωτοτυπία διαβατηρίου – ταυτότητας και προκαταβολή 350€ μέχρι & 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.  Περιορισμένη διαθεσιμότητα .  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.

 ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΑΣ!!!

Σημείωση:  Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη μόνο με προκαταβολή 350€, φωτοτυπία διαβατηρίου – ταυτότητας.

 Οι προσκυνητές οφέιλουν να ακολουθούν το πρόγραμμα και το group σε όλη τη διάρκεια του οδοιπορικού .

25 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ & ΣΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ!!!

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 03-01-2024:  – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση των προσκυνητών – ώρα 14:20  – στο αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» απ΄ όπου θα πετάξουμε κατ’ευθείαν  για ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιστινιακή πόλη της Λύδδας ( εάν θα είναι ανοιχτά), όπου στην Ι. Μονή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου. Στη συνέχεια Αναχωρούμε για την Βηθλεέμ, τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο –δείπνο- διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ  04-01-2024:  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρόγευμά μαs,  νωρίs προσκύνημα στο ΆΓΙΟ ΣΠΗΛΑΙΟ τηs Γεννήσεωs  του θείου βρέφουs, και αναλυτική  ξενάγηση εντόs τηs Μεγάληs Βασιλικήs. Στην συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεσθημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Από εκεί θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο για επίσκεψη στο λόφο της Αγίας Σιών όπου το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου και ο οίκος του Ιωάννου του Θεολόγου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μαs. Aγορέs ενθυμημάτων από Ελληνικό κατάστημα. Επιστροφή – Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

3η ΗΜΕΡΑ:ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  05-01-2024: ΒΗΘΑΝΙΑ – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ

Πρόγευμα, και αναχώρηση για προσκύνημα στο Όροs των Ελαιών , όπου ο Ακριβήs τόποs τηs Αναλήψεωs  του Ιησού Χριστού, εκεί όπου έμειναν τα αποτυπώματα των Θεϊκών ποδών Του κατά την Ανάληψήν του. Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία ( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου ) Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό),  και ακολουθεί η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου όπου και το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσε η Παναγία μας με τον Χριστό και τον μνήστορα Ιωσήφ στην φυγή τους προς την Αίγυπτο. Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί  συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Συνεχίζουμε με ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος, (εάν θα είναι ανοιχτό), για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 06-01-2024 : ΠΑΡΑΜΟΝΗ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Μια μοναδική εμπειρία Ζωήs oi εκδηλώσειs και  η αγρυπνία την Άγια Νύχτα τηs Γεννήσεωστο Άγιο Σπήλαιο τηs ΒΗΘΛΕΕΜ, και στην πανέφορφα καταστολισμένη πλατεία  μπροστά από την Μεγάλη Βασιλική.

Σήμερα θα πάρουμε το πρωινό μαs άνετα…..και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Βασιλική της Γεννήσεως όπου θα παρευρεθούμε στην τελετή της προϋπάντησης, θα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια τον εσπερινό του Μ.Βασιλείου, και θα πάμε στο ξενοδοχείο για ανάπαυση και προετοιμασία για την Χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία. Μέσα στην νύχτα, ώρα 22:30 θα βρεθούμε στο Ιερό σπήλαιο της Γεννήσεως και σπαργάνωσης του Θείου Βρέφους, όπου θα ζήσουμε μοναδικές, συγκλονιστικές στιγμές πνευματικής ανάτασης, εκεί όπου 2000 και πλέον χρόνια, η Παναγία μας εκείνη την παγωμένη νύχτα του χειμώνα, γέννησε τον Σωτήρα Χριστό. Και αφού η θεία λειτουργία προχωρήσει θα κοινωνήσουμε τα άχραντα μυστήρια όσοι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Μετά το πέρας 3:30 περίπου τα ξημερώματα επιστροφή στο ξενοδοχείο, και ανάπαυση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ  07-01-2024: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Θα πάρουμε το πρόγευμά μαs και θα αναχωρήσουμε με τιs αποσκευέs μαs , για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Ποιμένων, όπου εδώ την φοβερή Άγια Νύχτα τηs Γεννήσεωs του Θείου Βρέφουs πρωτοακούσυηκε ο Αρχαγγελικόs Ύμνοs  Δόξα εν Υψίστοιs Θεώ. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Ιερουσαλήμ μέχρι  το απόγευμα οπότε θα αναχωρήσουμε για το  αεροδρόμιο του ΤΕΛ –ΑΒΙΒ  για  να πετάξουμε κατ ευθείαν για Αθήνα.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 8 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου και  προκαταβολή 350 €. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ  30/10/2023 τελευταία ημέρα, εάν θα υπάρχουν θέσειs (  Από την επομένη το πακέτο θα είναι ακριβότερο κατά πολύ).

 

ΤΙΜΗ :Καλέστε μας !!!!! . Εάν δεν απαντήσουμε λόγο υποχρεώσεων στη Αγία Γη στο email : ierousalimtravel@gmail.com

του πρακτορείου μας στείλτε το αίτημά σας ή την απόδειξη  προκαταβολής μαζί με ταυτότητα ή διαβατήριο για να δεσμεύσουμε την θέση σου.  ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 150 €  

EKTATH ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ : VIBER ( +30 6940544485  ) ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΑΣ  !!!!!!!!!

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ – ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ : στον λογαριασμό του πρακτορείου μας , ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ( NBG ) : 39701272807

         IBAN : GR4401103970000039701272807 ( ΛΙχχχχΣ ΧΑχχχχχχχΣ ΤΟΥ ΛχχχχχΥ ) 

 

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων
 • Ασφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs tour operator .
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • (4) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** κεντρικό, σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Εμπειρος συνοδός και ξεναγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φιλοδωρήματα υποχρεωτικά = 20 ευρώ κατ άτομο
 • Τίποτα εκτόs προγράμματοs
 • Έξτρα ποτά – αναψυκτικά καθ’ όλη τη διάρκεια του Ταξιδιού μαs.
 • O ξεναγόs ενδέχεται να αλλάξει την σειρά του προγράμματοs, για την καλύτερη εκτέλεση του Οδοιπορικού χωρίs να αφαιρεθεί τίποτα.

*ΤΗΛ. ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. 

ΕΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΌΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘEΣΕΙΣ .

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ*Όλα τα παιδάκια μέχρι 12 χρονών θα έχουν έκπτωση μείον 50 ευρώ στο κάθε πακέτο, και δεν θα πληρώσουν φιλοδωρήματα.  ( βάσει  ημερομηνίαs  Γέννησηs.)  Απαιτούμε όμωs  να είναι υπάκουα και προσεκτικά  σε όλο το Οδοιπορικό μαs.

IEROUSALIM  TRAVEL ,Παπαναστασίου 41-43, 1os όροφοs Λάρισα.

+302410.533402 & +302410.538345

ΜΗ.Τ.Ε.0725Ε60000057601

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ 20/12 !!!!!

25 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ & ΣΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ!!!

ΠΗΓΗ : IEROUSALIM TRAVEL

MH.T.E 0725E60000057601

Copy Rights: Ierousalim Travel Agency