Πρόγραμμα Νοεμβρίου 2019

7ΗΜΕΡΟ ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Αναχώρηση  4   Νοεμβρίου  2019  αεροπoρικώs 

Επιστροφή  10   Νοεμβρίου  2019   αεροπορικώs

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ : 4-11-2019 ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση των προσκυνητών  στο αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ώρα 20:00 το βραδυ, απ΄ όπου θα πετάξουμε  22:30  κατ”ευθείαν για ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Άφιξη 00:20  περίπου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο μαs, και  αναχώρηση  για την Αγία Βηθλεέμ, τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο, δείπνο -διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ   5-11-2019  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (εορτή του Αγίου Ιακώβου του

αδελφοθέου  ) ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα .Σήμερα θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να παρακολουθήσουμε  Πατριαρχική θεία λειτουργία απο τον Μακαριώτατο  Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ.Θεόφιλο τον Γ’, στον Ναό του Αγίου Ιακώβου. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την έδρα του, για κέρασμα και καλωσόρισμα, και αφου πάρουμε την ευλογία και προσκυνήσουμε στο μοναστήρι του ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΊΟΥ Κων/νου και Ελένηs Θα ακολουθήσουν επισκέψειs σε άλλα προσκυνήματα ανάλογα με τον χρόνο μαs.   Επιστροφή- δείπνο -διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ:  6 -11 – 2019  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή τηs  Γαλιλαίαs, με πρώτο προσκύνημα στο Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια, στην Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου μαs στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας, στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το Αποστολικό Αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των Πρωτοκορυφαίων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών. Το μεσημέρι εάν το γκρούπ επιθυμεί θα γευθούμε το ψάρι του Αποστόλου Πέτρου δίπλα στην Τιβεριάδα Θάλασσα (προαιρετικά)  Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ: 7-11-2019  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα θα έχουμε θεία λειτουργία,(εάν αποφασισθεί από τοus Ιερείs του γκρούπ μαs) στην Μεγάλη Βασιλική τηs Γέννησηs.

Ιδιαίτερη ευλογία να λειτουργηθούμε και να κοινωνήσουμε σώμα και αίμα Χριστού, στον τόπο ακριβώs όπου έλαβε ανθρώπινη σάρκα απο την Παναγία Μητέρα του ο Κύριοs ημών Ιησούs Xριστόs. Θά συλειτουργήσουν με τούs Aγιοταφίτεs πατέρεs, οι Ιερείs του γκρούπ μαs. Στην συνέχεια θα γονατίσουμε  να προσκυνήσουμε τον τόπο τηs Γέννησηs,και θα δούμε την φάτνη τηs σπαργάνωσηs του θείου βρέφουs,ολα με λεπτομερείs ξεναγήσειs. Στον υπόγειο χώρο θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα και τουs Τάφουs των Αγίων νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη.Στην συνέχεια θα πάρουμε το πρωϊνό μαs και θα αναχωρήσουμε για το χωριό των ποιμένων,Μπετσαχούρ, όπου η Ι.Μ.ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ,(εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs Ύμνοs).Συνεχίζουμε με επισκέψειs στην Ιερά μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου ( άβατο για γυναίκες),  την Ι.Μονή  Αγίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου όπου και το σπήλαιο των τριών Μάγων, Ι.Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή, Ι.Μονή Τιμίου Σταυρού,Ι.Μονή καταμόναs, και θα κλείσουμε με το όροs των Ελαιών.  Επιστροφή-δείπνο-διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :  8-11-2019  ΒΗΘΑΝΙΑ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ -ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινό και αναχώρηση για την έρημο του Ιορδάνου ποταμού. Πρώτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία (πατρίδα του Αγίου  Λαζάρου).

Ακολουθεί η Ι.Μ. Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό) Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό(ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου ) όπου θα πραγματοποιηθεί αγιασμόs από τούs πατέρεs του γκρούπ μαs, και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Ακολουθεί το Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου.Και κλείνουμε με την Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Εδώ θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο  οπου η Παναγία μαs με τον Μνήστορα Ιωσήφ και το Θείο Βρέφοs διανυκτέρευσαν ενα βράδυ στην φυγή τουs πρόs την Αίγυπτο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο–δείπνο-διανυκτέρευση.                                

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ : 9 – 11- 2019   – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν  η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών.  Επιστροφή,Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ :  10-11-2019  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ- ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα  θα πάρουμε το πρωϊνό μαs στο ξενοδοχείο  και με τιs αποσκευέs  θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs και θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα. Θα επισκεφθούμε την Ι.Μονή Αγίου Ονουφρίου στον αγρό του αίματοs ή Ακελδαμά, την Αγία Σιών όπου το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου και ο οίκοs του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου ( εδώ κοιμήθηκε η Παναγία μαs) και στην συνέχεια επαναληπτικό προσκύνημα στον Ναό τηs Aναστάσεωs. Το απόγευμα, θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs και θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Τέλ-Αβιβ, απ¨όπου θα πετάξουμε  19:15 με τιs Ισραηλινέs αερογραμμέs για Aθήνα με άφιξη ώρα 21:20 περίπου.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 8  κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ.
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων,
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ανάβαση με mini bus στο Θαβώρ και μετάβαση στον Αγ. Σάββα.
 • (6) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Φιλοδωρήματα και έμπειρος συνοδός, ξεναγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ανάβαση με τελεφερίκ στο Σαραντάριο όρος (12-13 ευρώ το άτομο).
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π
 • Διαφορά μονόκλινου δωματίου.

IEROUSALIM TRAVEL

2410.533402, 2410538345

Προσκυνήματα  στούs Αγίουs Τόπουs και στο Σινά(απο το 1998)

MH.T.E0725E60000057601