Πρόγραμμα Νοεμβρίου – ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ – 7ΗΜΕΡΟ

7ΗΜΕΡΟ ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

  Εορτή του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου

Αναχώρηση  3   Νοεμβρίου  2022  αεροπoρικώs 

Επιστροφή  9   Νοεμβρίου  2022   αεροπορικώs

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί όπως ακριβώς έχει αναρτηθεί.

Οι προσκυνητές οφέιλουν να ακολουθούν το πρόγραμμα και το group σε όλη τη διάρκεια του οδοιπορικού .

Σημείωση:  Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη μόνο με προκαταβολή 400€, φωτοτυπία διαβατηρίου & ταυτότητας μέχρι και 30/09/22. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πλέον όλοι μπορούν να ταξιδέψουν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 Τό ταξίδι μαs για την Αγία Γή  αρχίζει……

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ : 3-11-2022 ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση των προσκυνητών  στο αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ώρα 07: 40  το πρωί, απ΄ όπου θα πετάξουμε  κατευθείαν 10:40 για ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Άφιξη περίπου μετά απο δυο ώρεs. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο μαs, και  αναχώρηση για τήν Ι.Μ. Του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs όπου και ο τάφοs του Αγίου. Συνεχίζουμε  με επίσκεψη στην Αγία Σιών, όπου το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου, και ο Τάφοs του Προφυτάνακτοs Δαβίδ. Ακουλουθεί επίσκεψιs ειs το Όροs των Ελαιών με προσκυνήματα στην Ι.Μ. Μικρήs Γαλιλαίαs,όπου και ο τόποs προσευχήs τηs  Παναγία μαs, και στον Τόπο τη Αναλήψεωs Kαι κλείνουμε το Οδοιπορικό μαs, με το Πανόραμα, για να θαυμάσουμε απο ψηλά την Αγία Πόλη, και να βγάλουμε φωτογραφίεs. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Αγία Βηθλεέμ, τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο, δείπνο -διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ :  4 -11 – 2022 : ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Νάμπλουs, όπου η Ι.Μονή Αγίαs Φωτεινήs τηs Σαμαρείτιδοs, με το Φρέαρ του Ιακώβ, και το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυροs  Φιλουμένου του Θαυματουργού, του Αγιοταφίτου. Συνεχίζουμε με ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή τηs  Γαλιλαίαs, με πρώτο προσκύνημα στο Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια, στην Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου μαs στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας, στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το Αποστολικό Αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των Πρωτοκορυφαίων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών. Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ  5-11-2022  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (εορτή του Αγίου Ιακώβου του  αδελφοθέου  ) ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα .Σήμερα θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία να παρακολουθήσουμε  Πατριαρχική θεία λειτουργία απο τον Μακαριώτατο  Πατριάρχη  Ιεροσολύμων, κ.κ.Θεόφιλο τον Γ’, στον Ναό του Αγίου Ιακώβου. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την έδρα του, για κέρασμα και καλωσόρισμα, και αφου πάρουμε την ευλογία του Μακαριωτάτου, και προσκυνήσουμε στο μοναστήρι του ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΊΟΥ Κων/νου και Ελένηs, θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας, Ι.Μονή Μεγάλου Ευθυμίου. Επιστροφή- δείπνο – διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ:  6-11-2022  ΒΗΘΑΝΙΑ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ -ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινό και αναχώρηση για την έρημο του Ιορδάνου Ποταμού. Πρώτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία (πατρίδα του Αγίου  Λαζάρου).Ακολουθεί η Ι.Μ. Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό) Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό(ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου ) όπου θα πραγματοποιηθεί συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Ακολουθεί το Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου.Και κλείνουμε με την Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Εδώ θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο  οπου η Παναγία μαs με τον Μνήστορα Ιωσήφ και το Θείο Βρέφοs διανυκτέρευσαν ενα βράδυ στην φυγή τουs πρόs την Αίγυπτο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο–δείπνο-διανυκτέρευση. 

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ: 7-11-2022  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα θα έχουμε θεία λειτουργία, στην Μεγάλη Βασιλική τηs Γεννήσεωs. Ιδιαίτερη ευλογία να λειτουργηθούμε και να κοινωνήσουμε σώμα και αίμα Χριστού, στον τόπο ακριβώs όπου έλαβε ανθρώπινη σάρκα απο την Παναγία Μητέρα του ο Κύριοs ημών Ιησούs Xριστόs .Στην συνέχεια θα γονατίσουμε  να προσκυνήσουμε τον τόπο τηs Γέννησηs,και θα δούμε την φάτνη τηs σπαργάνωσηs του θείου βρέφουs,ολα με λεπτομερείs ξεναγήσειs. Στον υπόγειο χώρο θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα και τουs Τάφουs των Αγίων Νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη.Στην συνέχεια θα πάρουμε το πρωϊνό μαs και θα αναχωρήσουμε για το χωριό των ποιμένων,Μπετσαχούρ, όπου η Ι.Μ.ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ,(εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs Ύμνοs).Συνεχίζουμε με επισκέψειs στην Ιερά μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου ( άβατο για γυναίκες),  την Ι.Μονή  Αγίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου όπου και το σπήλαιο των τριών Μάγων, Ι.Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή, Ι.Μονή Τιμίου Σταυρού,Ι.Μονή καταμόναs.  Επιστροφή-δείπνο-διανυκτέρευση.

                               

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ :  8-11-2022 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Σήμερα μετά το πρόγευμά μαs, θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα. Θα επισκεφθούμε την Ι.Μονή Αγίου Ονουφρίου του Αιγύπτιου στον Αγρό του Κεραμέωs, που αγοράστηκε με τα 30 αργύρια τηs προδοσίαs ,και θα συνεχίσουμε με την οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν  η ΠρΘα οβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών.  Επιστροφή,Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ:  ΤΕΤΑΡΤΗ  9 – 11 -22  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ- ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα  θα πάρουμε το πρωϊνό μαs στο ξενοδοχείο  και με τιs αποσκευέs  θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs και θα αναχωρήσουμε για τα Ιεροσόλυμα. Θα πραγματοποιήσουμε αγορέs ενθυμημάτων απο Ελληνικό κατάστημα , και επαναληπτικό Προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο. Στην συνέχεια  ελεύθερο πρόγραμμα πέριξ του Ναού τηs Aναστάσεωs και  το απόγευμα, θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs, και θα αναχωρήσουμε για μία απλή περιήγηση στην αρχαία Ιόππη, δίπλα στην Μεσόγειο Θάλασσα, και συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του ΤέλΑβιβ, απ¨όπου θα πετάξουμε 19:15  κατ ευθείαν  για Aθήνα.

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σημείωση:  Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη μόνο με προκαταβολή 400€, φωτοτυπία διαβατηρίου & ταυτότητας μέχρι και 30/09/22. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πλέον όλοι μπορούν να ταξιδέψουν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6-7 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου-ταυτότητας και 400 ευρώ προκαταβολή.

 

ΤΙΜΗ ΠΑΚΕΤΟΥ= ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕΣΕΤΕ !!!!          ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  = 200€

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ.
 • Βίζα Ισραήλ, φόροι αεροδρομίων.
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • (6) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Έμπειρος συνοδός και ξεναγόs
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ανάβαση με mini bus στο Θαβώρ και μετάβαση στον Αγ. Σάββα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ανάβαση με ταξί στο Σαραντάριο όρος .
 • Γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα  ( 20€ – 22€ ) το άτομο.
 • Φιλοδωρήματα 22€ το άτομο, υποχρεωτικά.
 • Ασφάλεια υγείας για covid-19 υποχρεωτικά 25€ – 30€ κατα άτομο με την εξόφληση του πακέτου 20/10.
 • Έξτρα ποτά, αναψυκτικά, καφέδεs, σάντουιτs, νερά,καθ΄όλη την διάρκεια του ταξιδιού.
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π.
 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΩΝ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ .
 • ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

 

Ierousalim Travel – ιερουσαλημ τραβελ – Γραφείο Θρησκευτικού Τουρισμού στους Αγίους Τόπους και στο Όρος Σινα Ενορίες – Σύλλογοι – Ομάδες – Σχολεία

 

ΤΗΛ. ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

+302410533402 & 302410538345 

IEROUSALIM TRAVEL

Προσκυνήματα  στούs Αγίουs Τόπουs και στο Σινά(απο το 1998)

MH.T.E0725E60000057601

Copy Rights : Ierousalim Travel Agency

 

Leave a comment