Πρόγραμμα Ιουλίου 2020

7ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Αναχώρηση = 2-7-2020  Επιστροφή = 8-7-2020

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η  ΗΜΕΡΑ  ΠΕΜΠΤΗ : 2 – 7 -2020  ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση των προσκυνητών στο αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» απ΄ όπου θα πετάξουμε  το πρωί, κατ”ευθείαν για ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και  αναχώρηση για τήν Ι.Μ. Του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs όπου και ο τάφοs του Αγίου. Συνεχίζουμε για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών.  Επιστροφή.Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 3 -7 -2020  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας. Στο δρόμο μαs, θα επισκεφθούμε την Ι.Μ Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, στην έρημο του Ιορδάνου ποταμού, και το σπήλαιο τηs Παναγίαs Γαλακτοτροφούσαs. Συνεχίζουμε με το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια, την Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας, στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το Αποστολικό Αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών.  Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ: 4 -7 -2020  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα θα έχουμε θεία λειτουργία, στην Μεγάλη Βασιλική τηs Γέννησηs.

Ιδιαίτερη ευλογία να λειτουργηθούμε και να κοινωνήσουμε σώμα και αίμα Χριστού, στον τόπο ακριβώs όπου έλαβε ανθρώπινη σάρκα απο την Παναγία Μητέρα του ο Κύριοs ημών Ιησούs Xριστόs.Στην συνέχεια θα γονατίσουμε  να προσκυνήσουμε τον τόπο τηs Γέννησηs,και θα δούμε την φάτνη τηs σπαργάνωσηs του θείου βρέφουs,ολα με λεπτομερείs ξεναγήσειs. Στον υπόγειο χώρο θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα και τουs Τάφουs των Αγίων νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη.Στην συνέχεια θα πάρουμε το πρωϊνό μαs και θα αναχωρήσουμε για το χωριό των ποιμένων,Μπετ Σαχούρ, όπου η Ι.Μ.ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ.(εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs Ύμνοs)  Συνεχίζουμε με επισκέψειs στην Ιερά μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου ( άβατο για γυναίκες), την Ι.Μονή  Αγίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου όπου και το σπήλαιο των τριών Μάγων.Εδώ υπάρχει ο τάφοs του Aγίου καθώs και τάφοι πολλών άλλων μεγάλων Αγίων,τηs Ορθοδοξίαs μαs.Συνεχίζουμε με την Ι.Μονή Τιμίου Σταυρού, Ι.Μονή κατα μόναs , Όροs Ελαιών και θα κλείσουμε το σημερινό οδοιπορικό, με την Ι.Μονή Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή

Επιστροφή-δείπνο-διανυκτέρευση.

                                 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ : 5 -7 -2020  ΒΗΘΑΝΙΑ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινό και αναχώρηση για  την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου).Συνεχίζουμε με την Ι.Μονή Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό) Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό(ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου ) όπου θα πραγματοποιηθεί συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Ακολουθεί το Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου . Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ : ΔΕΥΤΕΡΑ: 6 – 7- 2020  ΝΑΜΠΛΟΥΣ – ΣΕΒΑΣΤΕΙΑ –

Μετά το πρωίνό μαs, θα αναχωρήσουμε για την Νάμπλουs όπου ο Ναόs τηs Aγίαs Φωτεινήs τηs Σαμαρείτιδοs και το Φρέαρ του Ιακώβ.Επίσηs εδώ θα προσκυνήσουμε το άφθαρτο σκήνωμα του Νεομάρτυροs Aγίου Φιλουμένου του Θαυματουργού που σφαγιάστηκε ωs αρνίον εν ώρα καθήκοντοs.

Συνεχίζουμε με την περιοχή τηs αρχαίαs Σεβάστειαs όπου η Φυλακή του Τιμίου Προδρόμου και ο τόποs αποκεφαλισμού του μετά τον χορό τηs Σαλώμηs.

Eπιστροφή – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ : 7 – 7 -2020  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα .Σήμερα θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΊΟΥ Κων/νου και Ελένηs, καθώs και τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ.Θεόφιλο τον Γ’ στην έδρα του, για να πάρουμε την Ευλογία του. Στην συνέχεια Θα ακολουθήσουν επισκέψειs σε μικρότερα προσκυνήματα  όπου δεν πήγαμε καθώs και επαναληπτικά προσκυνήματα στον Πανάγιο Τάφο.Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου στην Αγία Σιών και θα δούμε και τον οίκο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μαs. Συνεχίζουμε με τον αγρό Ακελδαμά ή Αίματοs όπου η Ι.Μονή Αγίου Ονουφρίου, και θα ακολουθήσει αγορά ενθυμημάτων απο Ελληνικό κατάστημα στην Ιερουσαλήμ.Επιστροφή- δείπνο – διανυκτέρευση. 

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ : 31- 7 -2019  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ- ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα  θα πάρουμε το πρωϊνό μαs, και θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο με τίs αποσκευέs μαs για τα Ιεροσόλυμα ολοκληρώνονταs τα προσκυνηματά μαs.Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο του Τέλ-Αβιβ, απ¨όπου θα πετάξουμε 19:20 για Aθήνα με άφιξη 21:20.

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6-7 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου και  προκαταβολή.

 

ΤΙΜΗ =         ευρώ                 ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  =    ευρω

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ.
 • Mεταφορά των προσκυνητών πρόs και απο το αεροδρόμιο Αθηνών.
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων,
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ανάβαση και μετάβαση με mini bus στο Θαβώρ και στον Αγ. Σάββα.
 • (6) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Φιλοδωρήματα
 • Έμπειρος συνοδόs και ξεναγόs του γραφείου.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ανάβαση με τελεφερίκ ή ταξί στο Σαραντάριο όρος (12-13 ευρώ το άτομο).
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π
 • Εξτρα μεταφορέs εκτόs προγράμματοs.
 • Έξτρα ποτά, αναψυκτικά , σάντουιτs στο ξενοδοχείο και καθ’όλη την διάρκεια του ταξιδιού μαs.

 

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ  20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ   ΚΑΙ   ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ  ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ.

 

 

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ  IEROUSALIM TRAVEL ,Πανόs 14 , 2os όροφοs ΛΑΡΙΣΑ.

2410.533402

2410.538345

 

 

IEROUSALIM TRAVEL

Προσκυνήματα στούs Aγίουs Tόπουs και στο Σινά απο το 1998

MH.T.E.0725E60000057601

 

ΠΗΓΗ:  ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΡΑΒΕΛ