Πρόγραμμα Ιουλίου 2020 – ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ & ΣΙΝΑ

8ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ KAI ΣΤΟ ΣΙΝΑ

Αναχώρηση = 2-7-2020  Επιστροφή = 9-7-2020

Δηλώσειs συμμετοχήs ( ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ  500€  + ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ μέχρι 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020.

Mετά την 25/4/2020   θα υπάρχει επιβάρυνση λόγω διαθεσιμότηταs.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 2-7-2020   ΑΘΗΝΑ –ΤΕΛ-ΑΒΙΒ –ΒΗΘΛΕΕΜ       

Συγκέντρωση των προσκυνητών ώρα 05:00 το πρωϊ στο αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» απ΄ όπου θα πετάξουμε ωρα  07:30 κατ ευθείαν για ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Άφιξη 09:30 περίπου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Ι.Μ.Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Λύδδα όπου ο Τάφos του Αγίου.Συνεχίζουμε για την Παλιά  πόλη– την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον Ζωοδόχο Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν, η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Επιστροφή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ:ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 3-7-20: ΓΑΛΙΛΑΙΑ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Πολύ νωρίs θα πάρουμε το πρωϊνό μαs και θα αναχωρήσουμε με βόρεια κατεύθυνση στην ευρύτερη περιοχή τηs Γαλιλαίαs.Το οδοιπορικό μαs σήμερα περιλαμβάνει προσκυνήματα στο όροs Θαβώρ( μεταμόρφωση του Σωτήροs), στην Ναζαρέτ( ευαγγελισμόs τηs Θεοτόκου),στην Κανά (το πρώτο θαύμα του Κυρίου) και συνεχίζουμε με την Τιβεριάδα πόλη για προσκύνημα στην Ι.Μονή των 12 Αποστόλων(τρίτη εμφάνηση του Aναστάντοs Xριστού).Εδω δίπλα στην θάλασσα τηs Γαλιλαίαs θα γευθούμε το ψάρι του Αποστόλου Πέτρου ( 22 ευρώ περίπου προαιρετικά). Συνεχίζουμε με  προσκύνημα στην βιβλική Καπερναούμ ,δίπλα στην Τιβεριάδα θάλασσα, Ι.Μονή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων. Εδω Ο Κύριόs μαs έκανε τα περισσότερα θαύματα, απ’εδω, απο τα παράλια τηs λίμνηs  Γεννησσαρέτ κάλεσε τούs φτωχούs ψαράδεs στο Αποστολικό Αξίωμα. Απέναντι απο την λίμνη θα δούμε το όροs των Μακαρισμών. Τώρα τροχοδρομώνταs νότια, θα καταλήξουμε στην Αγία Βηθλεέμ για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μαs. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 4-7-2020  ΒΗΘΛΕΕΜ- ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα το πρωϊ νωρίs θα επισκεφθούμε το  Άγιο Σπήλαιο τηs Γέννησηs Του χριστού, για να γονατίσουμε να προσκυνήσουμε τον τόπο όπου ακριβώs γεννήθηκε, και στην συνέχεια  θα ξεναγηθούμε λεπτομερώs στήν Βασιλική τηs Γέννησηs και στο Σπήλαιο των Αγίων Νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη. Ακολουθεί το πρωϊνό μαs στο ξενοδοχείο,και αναχώρηση για το χωριό των ποιμένων για προσκύνημα στον τόπο όπου οι αγραυλούντεs ποιμένεs είδαν τουs Αγγέλουs εκείνη την φοβερή νύχτα των Χριστουγέννων να ανεβοκατεβαίνουν στουs ουρανούs και να ψάλλουν το << Δόξα εν υψίστοιs Θεώ …>> και θα συνεχίσουμε πρόs την άνυδρη  έρημο τηs Ιουδαίαs με επισκέψειs στην ιερά Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου (άβατο για γυναίκεs) και στην ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου και το σπήλαιο των τριών Μάγων με τον τάφο του Αγίου.Στο οδοιπορικό μαs σειρά έχει η επίσκεψη στην Ορεινή ( οίκοs Ζαχαρία και Ελισαβετ), η ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, η ιερά Μονή Κατά μόναs (οίκοs Αγ. Συμεών του Θεοδόχου) και κλείνουμε με το όροs των ελαιών, με προσκυνήματα στην ιερά Μονή Μικρήs Γαλιλαίαs, στην ιερά Μονή Αναλήψεωs του Κυρίου μαs και επίσκεψη στο ακριβέs σημείο Ανάληψηs Του Χριστού.Επιστροφή, Δείπνο ,διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ: 5-7-2020  ΙΕΡΙΧΩ-ΣΑΜΑΡΕΙΑ-ΒΗΘΑΝΙΑ

Μετά το πρωινό νωρίs αναχώρηση για Σαμάρεια ( Νάμπλουs), όπου η Ιερά Μονή τηs Aγίαs Φωτεινήs τηs Σαμαρείτιδοs, το σκήνωμα Του Ιερομάρτυροs Αγίου Φιλουμένου Του Αγιοταφίτου και το Φρέαρ του Ιακώβ Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Χοζεβά( ανάβαση στο βουνό ) και ακολουθεί η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου και το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσε η Παναγία μαs με τον Χριστό και τον μνήστορα Ιωσήφ στην φυγή τουs πρόs την Αίγυπτο.Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό(ακριβέs σημείο βάπτισηs Του Κυρίου απο τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί Αγιασμόs των υδάτων και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών, και ακολουθεί ανάβαση στο Σαραντάριο όροs( πειρασμοί του Κυρίου), για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου ο Κύριοs προσευχήθηκε μετά την βάπτιση του.Ακολουθεί το προσκύνημα στην Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στόν αύλειο χώρο σώζεται μέχρι σήμερα η συκομορέα του Ζακχαίου. Κλείνουμε το οδοιπορικό τηs ημέραs με το προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο ,δείπνο ,διανυκτερευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ : 6-7-20 ΑΙΓΥΠΤΟΣ- ΣΙΝΑ 

Πολύ νωρίs (00:30 – 01:00 ) θα πάρουμε το πρωϊνό σε πακέτο και θα αναχωρήσουμε με νότια κατεύθυνση, τροχοδρομώνταs παραπλέυρωs τηs Νεκράs θαλάσσηs με υπέροχεs φυσικέs εικόνεs θα φθάσουμε στην τελευταία πόλη του Ισραήλ το Ειλάτ ,στον κόλπο τηs Άκαμπα ,και αφου γίνει ο  έλεγχοs στα σύνορα θα περάσουμε στην Αίγυπτο.Θα επιβιβασθούμε σε λεωφορείο και μέσα απο την χρωματιστή έρημο και τα γρανιτένια βουνά θα φθάσουμε πριν το μεσημέρι στούs πρόποδεs του Θεοβάδιστου Όρουs Σινά, με την Αγία κορυφή του Μωυσή .Τακτοποίηση στό ξενοδοχείο τηs Μονήs, και συμμετοχή στον  εσπερινό απο τουs Σιναϊτεs πατέρεs και τον Σεβασμιώτατο, Πανιερώτατο Αρχιεπίσκοπο Σινά,Φαράν και Ραϊθώ κ.κ Δαμιανό. Θα ακολουθήσει ξενάγηση απο τουs πατέρεs τηs Μονήs. Θα δούμε την βιβλιοθήκη με σπάνια χειρόγραφα και βυζαντινέs εικόνεs, την Αγία βάτο, το φρέαρ του Ιοθόρ,το κοιμητήριο τηs Ιεράs Μονήs. Δείπνοδιανυκτέρευση, και ανάβαση τη νύχτα στην Αγία κορυφή για όσουs αυτό είναι εφικτό, και αν το επιτρέψει ο Σεβασμιώτατοs Σινά κ.κ. Δαμιανόs.

 

6η ΗΜΕΡΑ : ΤΡΙΤΗ  7-7-2020:  ΣΙΝΑ

Σήμερα 05:00 η ώρα το πρωί, θα είμαστε ιδιαίτερα ευλογημένοι που θα βρισκόμαστε σέ μία κατανυκτικότατη θεία λειτουργία απο τούs Σιναϊτεs πατέρεs, με την αόρατη παρουσία τηs Αγίαs Αικατερίναs τηs Πανσόφου, στο καθολικό τηs Ιεράs Μονήs. Kαι αφού η θεία λειτουργία προχωρήσει,και γίνει ο καθαγιασμόs των Τιμίων δώρων, θα κοινωνήσουμε όσοι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Μετά το πέραs θα προσκυνήσουμε τα Άγια λείψανα και θα πάρουμε ωs ευλογία το δακτυλίδι τηs Αγίαs, θα ακολουθήσει το πρωϊνό μαs, αγορέs ενθυμημάτων και αναχώρηση για επιστροφή στο Ισραήλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μαs-διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ : 8-7-20 : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Σήμερα θα πάρουμε το πρωϊνό μαs και θα αναχωρήσουμε για την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.Πρώτη επίσκεψη στην ιερά Μονή Αγίου Ονουφρίου,όπου ο Αγρόs του αίματοs ή Ακελδαμά,( ο αγρόs που αγοράστηκε με τα 30 αργύρια τηs προδοσίαs ),συνεχίζουμε με τον λόφο τηs Aγίαs Σιών όπου το υπερώον του Μυστικού Δείπνου, ο Τάφοs του προφυτάνακτοs Δαυίδ και ο οίκοs του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου όπου εκοιμήθη η Παναγία μαs. Eπίσηs θα πραγματοποιήσουμε προσκυνήματα  όπου δεν πήγαμε, και επαναληπτικά στον Ναό τηs Αναστάσεωs καθώs και επίσκεψη  στον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ Θεόφιλο τον Γ’ στην έδρα του Πατριαρχείου μαs όπου θα μαs καλωσορίσει και θα πάρουμε την ευλογία του. Μετά ακολουθεί προσκύνημα στο μοναστήρι του Πατριαρχείου, Κων/νου και Ελένηs, και  αγορέs ενθυμημάτων. Επιστροφή,δείπνο ,διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 28-5-2020 ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΑΘΗΝΑ

Σήμερα το πρωί  μετά το πρωϊνό μαs αναχώρηση με τιs αποσκευέs μαs για τα Ιεροσόλυμα. Θα αξιοποιήσουμε τον  χρόνο μαs όσο καλύτερα μπορούμε, και θα αναχωρήσουμε  για το αεροδρόμιο  του Τελ Αβίβ κατά τιs  15:00  περίπου, απ’όπου ωρα 19:20 θα πετάξουμε για επιστροφή στην Αθήνα με άφιξη περίπου ώρα 21:30 το βράδυ. Συνεχίζουμε προs την Αφετηρία μαs.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6-7 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου και  προκαταβολή.

 

ΤΙΜΗ =         ευρώ                 ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  = 240€ 

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ.
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων,
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ανάβαση και μετάβαση με mini bus στο Θαβώρ και στον Αγ. Σάββα.
 • (6) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Έμπειρος συνοδόs και ξεναγόs του γραφείου.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ανάβαση με τελεφερίκ ή ταξί στο Σαραντάριο όρος (12-13 ευρώ το άτομο).
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π
 • Εξτρα μεταφορέs εκτόs προγράμματοs.
 • Έξτρα ποτά, αναψυκτικά , σάντουιτs στο ξενοδοχείο και καθ’όλη την διάρκεια του ταξιδιού μαs.

 

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ  25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ   ΚΑΙ   ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ  ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ.

 

 

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ  IEROUSALIM TRAVEL ,Πανόs 14 , 2os όροφοs ΛΑΡΙΣΑ.

2410.533402

2410.538345

 

 

IEROUSALIM TRAVEL

Προσκυνήματα στούs Aγίουs Tόπουs και στο Σινά απο το 1998

MH.T.E.0725E60000057601

 

Copy Rights : Ierousalim Travel Agency