Πρόγραμμα Δεκεμβρίου 2019 ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

6ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ = 8   Δεκεμβρίου  2019

 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = 13  Δεκεμβρίου  2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 8-12-2019 (ΚΥΡΙΑΚΗ)  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:  13-12-2019 (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγγέντρωση << Ελευθέριοs  Βενιζέλοs>>  5:00 η ώρα το πρωϊ.Το ταξίδι μαs με προορισμό την Αγία Γη αρχίζει συν Θεώ….

 

1η  ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ  8-12-19  ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Συγγέντρωση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  5:00 η ώρα το πρωϊ και πτήση  7:30 το πρωϊ  κατ”ευθείαν για ΤΕΛ ΑΒΙΒ, με άφιξη 9:30 περίπου. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τα παρακάτω προσκυνήματα.  Ι.Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs, όπου και ο Τάφοs Αγίου. Συνεχίζουμε με την Ι.Μονή Τιμίου Σταυρού στην Νέα Ιερουσαλήμ, Όροs Ελαιών με προσκυνήματα στην Ι.Μονή Μικρήs Γαλιλαίαs, και Ι.Μονή Αναλήψεωs. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προs το ξενοδοχείο μαs στην Αγία Βηθλεέμ για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μαs. Aκολουθεί Δείπνο-Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ:ΔΕΥΤΕΡΑ  9-12-19  ΓΑΛΙΛΑΙΑ-ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας. Θα ανεβούμε εις το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια στη Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το αποστολικό αξίωμα, την βιβλική Καπερναούμ, Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε  και το Όρος των Μακαρισμών απέναντι απο την λίμνη τηs Tιβεριάδαs. Το μεσημέρι θα σταματήσουμε κάπου για φαγητό ανάλογα με τον χρόνο μαs.

Eπιστροφή -δείπνο-Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 10-12-19  ΒΗΘΛΕΕΜ-ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Πρωϊνό και αναχώρηση για την ευρύτερη περιοχή τηs Αγίαs Bηθλεέμ με τα ακόλουθα προσκυνήματα. Βασιλική τηs Γέννησηs…Σπήλαιο Γέννησηs… Εδώ αφού κετεβούμε δεκατρία σκαλιά θα γονατίσουμε να προσκυνήσουμε τον τόπο ακριβώs που γεννήθηκε ο Χριστόs, και θα δούμε και την πραγματική Φάτνη όπου σπαργανώθηκε απο την Παναγία Μητέρα του.Θα ακολουθήσει ξενάγηση εντόs τηs Βασιλικήs, και επίσκεψη στο Σπήλαιο των Αγίων Νηπίων, των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη.Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ι.Μονή των Ποιμένων στο Μπετσαχούρ…<< Δόξα εν Υψίστοιs Θεώ >>, ακολουθεί η Ι.Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, και του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου στην έρημο τηs Iουδαίαs, και κλείνουμε με την Ι.Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Ορεινή. Επιστροφή – δείπνο -διανυκτέρευση

 

4η : ΤΕΤΑΡΤΗ 11-12-2019  – ΣΑΜΑΡΕΙΑ-ΙΕΡΙΧΩ-ΒΗΘΑΝΙΑ

Πρωϊνό και αναχώρηση για Σαμάρεια (Νάμπλους) όπου η Ιερά Μονή της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, το σκήνωμα του Ιερομάρτυρος Αγίου Φιλουμένου του Αγιοταφίτου και το φρέαρ του Ιακώβ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό) και ακολουθεί η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου όπου και το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσε η Παναγία μας με τον Χριστό και τον μνήστορα Ιωσήφ στην φυγή τους προς την Αίγυπτο. Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός των υδάτων και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Ένα μικρό διάλειμμα στην Ιεριχώ και ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου. Και κλείνουμε το οδοιπορικό της ημέρας με το προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία (πατρίδα του Αγίου Λαζάρου). Επιστροφή – δείπνο – διανυκτέρευση

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 12-9-19 – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό,  επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης  στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Από εκεί θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο για επίσκεψη στο λόφο της Αγίας Σιών όπου το υπερώον του Μυστικού Δείπνου και ο οίκος του Ιωάννου του Θεολόγου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας.  Επιστροφή.Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

 

6η ΗΜΕΡΑ:   13-12-2019 – ΤΕΛ- ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα αφού πάρουμε το πρόγευμά μαs, θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο με τιs αποσκευέs μαs ,και θα αναχωρίσουτμε  για  το αεροδρόμιο με πτήση επιστροφήs ώρα  10:20  και  άφιξη στην Αθήνα περίπου 12:20 το μεσημέρι.

 

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ-

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής άμεσα 30  Σεπτεμβρίου                                                      Προκαταβολή με την εγγραφή σαs
 • εξώφληση  8   Δεκεμβρίου                                                                        

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ   

*    Αεροπορικά εισητήρια Αθήνα -Τέλ-Αβίβ-Αθήνα σε οικονομική θέση.

*    Φόροι Ισραήλ 

*    Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

 • (5) διανυκτερεύσεις στήν Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο Α’ κατηγορίαs 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό
 • Aνάβαση στο Θαβώρ με mini bus
 • Μετάβαη στον Αγιο Σάββα με nini bus
 • Aσφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs.
 • Έμπειρος συνοδός και ξεναγός του Γραφείου μαs.
 • Φιλοδωρήματα.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π.
 • Οποιασδήποτε άλλεs μεταφορέs εκτόs προγράμματos.
 • Οτι αναφέρεται ωs προαιρετικό.
 • Διαφορά μονόκλινου .
 • Εξτρα ποτα και σαντουιτs .
 • Oτιδήποτε είναι εκτόs προγράμματοs

 Δηλώσειs συμμετοχήs μέχρι  30  Σεπτεμβρίου με προκαταβολή .

 

 ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ-ΤΡΑΒΕΛ 2410.533402 – 2410.538345

MH.T.E.0725E60000057601

Σημείωση:πέραν απο την ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου θα υπάρχει επιβάρυνση για κάθε συμμετοχή λόγω διαθεσιμότηταs.

Για την προετοιμασία των προσκυνητών ,  θα δωθούν  οδηγίεs  απο το γραφείο μαs  την κατάλληλη χρονική στγμή

 

 

                        ΚΑΛΟ ΚΑΙ  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

 

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΤΡΑΒΕΛ

 

Leave a comment