Scroll Top

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 5ΗΜΕΡΟ -ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ – AFRODITI IEROUSALIM TRAVEL

5ΗΜΕΡΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ

ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ

ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΣΘΣΗΜΑΝΗ

Αναχώρηση=  04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

 Επιστροφή= 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Με την βοήθεια του Θεού……ενα ταξίδι ζωήs αρχίζει….

 

*ΔΗΛΩΣΕΙΣ  συμμετοχήs μέχρι  25 ΙΟΥΛΙΟΥ , εάν θα υπάρχει ,

διαθεσιμότητα περιορισμένη (3 θέσεις )  . Μετά η τιμή θα είναι ακριβότερη  πάρα πολύ  λόγω επίναυλου.

Καλέστε στα τηλέφωνα μας για τιμή πακέτου και κράτηση θέσης !!!!!

 

1η  ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ  4-9-24 : ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Συγκέντρωση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ετοιμαζόμαστε μετά τούs ελέγχουs για την πτήση μαs, ώρα….. το πρωϊ για ΤΕΛ ΑΒΙΒ, με άφιξη …… περίπου. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τα παρακάτω προσκυνήματα.  Ι.Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs, όπου και ο Τάφοs Αγίου. Συνεχίζουμε με την Αγία Σιών, όπου το Υπερώον  του Μυστικού Δείπνου, και ο Τάφοs του Προφυτάνακτοs Δαβίδ. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε  το Όροs Ελαιών με προσκυνήματα στην Ι.Μονή Μικρήs Γαλιλαίαs, και Ι.Μονή Αναλήψεωs. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προs το ξενοδοχείο μαs στην Αγία Βηθλεέμ για να τακτοποιηθούμε στα δωμάτιά μαs. Aκολουθεί Δείπνο , διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ  5-9-24: ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Σήμερα νωρίs αναχώρηση για την Γεθσημανή όπου θα παρακολουθήσουμε την θεία λειτουργία για την απόδοση τηs εορτήs τηs κοιμήσεωs τηs Θεοτόκου(εννιάμερα) και θα πάρουμε μέροs στην πομπή για το ανέβασμα τηs Ιεράs Εικόναs ειs το Μετόχι απέναντι απο τον Ναό τηs Αναστάσεωs.Στήν συνέχεια θα ακολουθήσουμε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ.Θεόφιλο τον Γ” στήν έδρα του ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ για χαιρετισμό, κέρασμα και ευλογίεs.Στήν συνέχεια θα  κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεσθημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Επιστροφή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:  6-9-24 : ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Νάμπλουs,( εάν είναι ανοιχτά) όπου η Ιερά Μονή Αγία Φωτεινήs τηs Σαμαρείτιδοs,όπου το Φρέαρ του Ιακώβ, και το άφθαρτο σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου του Νεομάρτυροs και θαυματουργού. Συνεχίζουμε με ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας. Θα ανεβούμε εις το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια στη Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το αποστολικό αξίωμα, την βιβλική Καπερναούμ, Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε  και το Όρος των Μακαρισμών απέναντι απο την λίμνη τηs Tιβεριάδαs.   Eπιστροφή -δείπνο-Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ  7-9-24 : BHΘΛEEM – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΒΗΘΑΝΙΑ

Σήμερα πολύ νωρίs, θα επισκεφθούμε την  Βασιλική τηs Γεννήσεωs…όπου θα παρακολουθήσουμε την θεία λειτουργία στο Θεοδέγμον  Σπήλαιο τηs Γεννήσεωs του Θείου Βρέφουs. Εδώ αφού κετεβούμε δεκατρία σκαλιά,  θα γονατίσουμε να προσκυνήσουμε τον τόπο ακριβώs που γεννήθηκε ο Χριστόs, και θα δούμε και την πραγματική Φάτνη όπου σπαργανώθηκε απο την Παναγία Μητέρα του. Θα ακολουθήσει ξενάγηση εντόs τηs Βασιλικήs, και επίσκεψη στο Σπήλαιο των Αγίων Νηπίων, των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη. Στην συνέχεια θα πάρουμε το πρόγευμά μαs και θα αναχωρήσουμε για την Ιερά Μονή Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό) , ακολουθεί η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου όπου και το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσε η Παναγία μας με τον Χριστό και τον μνήστορα Ιωσήφ στην φυγή τους προς την Αίγυπτο. Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί  συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Στην συνέχεια  προορισμόs μαs  το Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου, ανάβαση στο βουνό) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση, και ακολουθεί η  Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου. Κλείνουμε το οδοιπορικό της ημέρας με το προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία (πατρίδα του Αγίου Λαζάρου). Επιστροφή – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ:   8-9-2024:  ΤΕΛ- ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα αφού πάρουμε το πρόγευμά μαs, θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs, με τιsαποσκευέs μαs, και θα αναχωρήσουμε για προσκύνημα  στην Ι.Μονή των Ποιμένων στο Μπετσαχούρ…<< Δόξα εν Υψίστοιs Θεώ >>, ακολουθεί η Ι.Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, και του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου στην έρημο τηs Iουδαίαs, και συνεχίζουμε για τα Ιεροσόλυμα, όπου θα επισκεφθούμε επαναληπτικά τον Ναό τηs Aναστάσεωs, και στην συνέχεια θα πάμε για ψώνια στο Ελληνικό κατάστημα όλοι μαζί,  και κατά τιs  14:00 περίπου το μεσημέρι,  θα αναχωρήσουμε για το Αεροδρόμιο με πτήση επιστροφήs κατ ευθείαν για Αθήνα.

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

*ΔΗΛΩΣΕΙΣ  συμμετοχήs μέχρι  04 ΙΟΥΛΙΟΥ , εάν θα υπάρχει

διαθεσιμότητα .Μετά η τιμή θα είναι ακριβότερη  πάρα πολύ  λόγω επίναυλου.

* ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ  400 ευρώ κατ άτομο .

*ΤΙΜΗ  τελική πακέτου:  Μόνο στα τηλέφωνα του Γραφείου.

*ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 160€

*ΕΞΟΦΛΗΣΗ  όλου του πακέτου  09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.

 

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ολοι οι συμμετέχοντεs  στο προσκυνηματικό μαs Oδοιπορικό  οφείλουν να ακολουθούν το πρόγραμμα του Γραφείου,  σύμφωνα με τούs γενικούs όρουs  τηs σύμβασηs  συμμετοχήs. Με την εγγραφή σας αποδέχεστε και τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο www.ierousalimtravel.gr.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 8 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου-ταυτότητας και 400 ευρώ προκαταβολή άμεσα .

ΤΙΜΗ :Καλέστε μας !!!!! . Εάν δεν απαντήσουμε λόγο υποχρεώσεων στη Αγία Γη στο email : afroditierousalimtravel@gmail.com

του πρακτορείου μας στείλτε το αίτημά σας ή την απόδειξη  προκαταβολής μαζί με ταυτότητα ή διαβατήριο για να δεσμεύσουμε την θέση σαs.  

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ – ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ : στον λογαριασμό του πρακτορείου μας , ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ( NBG ) : 39701272807

         IBAN : GR4401103970000039701272807 (ΛΙχχχχΣ ΧΑχχχχχχχΣ ΤΟΥ ΛχχχχχΥ )

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων.
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ & μετάβαση στον Άγιο Σάββα .
 • (4) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Ασφάλεια επαγγελματικής αστικής ευθύνης tour operator .
 • Έμπειρος ξεναγός και συνοδός του πρακτορείου .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π.
 • Φιλοδωρήματα υποχρεωτικά 20 ευρώ το άτομο.
 • ETA / ISRAEL / 10€ κατα άτομο .
 • Έξτρα σάντουϊτs – ποτά – αναψυκτικά, καθ’όλη την διάρκεια του Ταξιδιού.
 • Τίποτα εκτόs προγράμματος.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Μεταφορές εκτός προγράμματος.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η σειρά των προσκυνημάτων ενδέχεται να αλλάξει χωρίs να αφαιρεθεί τίποτα.

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ : Μέχρι 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ( τελευταία ημέρα ) στον λογαριασμό του πρακτορείου μας , ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ( NBG ) : 39701272807

IBAN : GR4401103970000039701272807(ΛΙχχχχΣ ΧΑχχχχχχχΣ ΤΟΥ ΛχχχχχΥ )

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:1) 10 ημέρεs πριν το ταξίδι θα δοθούν οδηγίεs για την προετοιμασία των προσκυνητών  και  την  ώρα  αναχώρησηs τηλεφωνικώs . 

 

 

 

26 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ & ΣΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ!!!

 

        

AFRODITI IEROUSALIM TRAVEL

προσκυνήματα στούs Αγίουs Tόπουs απο τo 1998

  +302410533402 & +30 2410538345

MH.T.E.0725E60000057601

Copy Rights : Afroditi Ierousalim Travel Agency

 

You cannot copy content of this page