Scroll Top

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ – 5ΗΜΕΡΟ -ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ – AFRODITI IEROUSALIM TRAVEL

5 ΗΜΕΡΟ ευλαβικό ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

για την Εβδομάδα των

Αγίων Αποστόλων

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  = ΠΕΜΠΤΗ – 11- ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ = ΔΕΥΤΕΡΑ –  15- ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Τό ταξίδι μαs για την Αγία Γή  αρχίζει…..

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ: 11/7/2024:ΑΘΗΝΑ–ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση των προσκυνητών, ώρα 7:30( το πρωϊ ) στο Διεθνέs  αεροδρόμιο  Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» απ΄ όπου θα πετάξουμε  , κατ”ευθείαν για ΤΕΛ ΑΒΙΒ.  Μετά την άφιξη, τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και  αναχώρηση για τήν Ι.Μ. Του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs όπου και ο τάφοs του Αγίου. Συνεχίζουμε  με την είσοδό μαs στην Αγία Πόλη – την Ιερουσαλήμ, και θα πραγματοποιήσουμε Προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο και ο,τι ο χρόνοs  μαs επιτρέψει. Επίσηs σήμερα θα επισκεφθούμε το Ελληνικό κατάστημα για αγορέs ενθυμημάτων  Στην συνέχεια αναχωρούμε για την περιοχή τηs Βηθλεέμ για τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο μαs. Aκολουθεί δείπνο -διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 12/7/2024:  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρόγευμά μαs, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας.[Πρώτο προσκύνημά μαs η Ι.Μονή του Φρέατοs του Ιακώβ στην Νάμπλουs ( εάν θα είναι ανοιχτά)] και συνεχίζουμε με το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια, την Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας (σήμερα πανηγυρίζει) στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το Αποστολικό Αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα σαs δείξουμε και το Όρος των Μακαρισμών. Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ:  13/7/2024  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα θα επισκεφθούμε την Μεγάλη Βασιλική τηs Γεννήσεωs του Θείου Βρέφουs , και θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία, να παρευρευρεθούμε στην θεία λειτουργία στο Θεοδέγμον ‘Aγιο Σπήλαιο. Eδώ θα γονατίσουμε  να προσκυνήσουμε τον ακριβή τόπο τηs Γεννήσεωs, και θα δούμε και την φάτνη τηs σπαργάνωσηs ,ολα με λεπτομερείs ξεναγήσειs. Στον υπόγειο χώρο θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τα λείψανα και τουs Τάφουs των Αγίων νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον αιμοδιψή Ηρώδη.Στην συνέχεια θα πάρουμε το πρωϊνό μαs και θα αναχωρήσουμε για το χωριό των ποιμένων, Μπετσαχούρ, όπου η Ι.Μ.ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ.(εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs Ύμνοs).Συνεχίζουμε με επισκέψειs στην Ιερά μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου ( άβατο για γυναίκες), την Ι.Μονή  Αγίου Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου όπου και το σπήλαιο των τριών Μάγων.Εδώ υπάρχει ο τάφοs του Aγίου καθώs και τάφοι πολλών άλλων μεγάλων Αγίων,τηs Ορθοδοξίαs μαs. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ι.Μονή Αγίου Ονουφρίου στον αγρό του κεραμέωs, την Αγία Σιών, όπου το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου, και ο Οίκοs του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μαs. την Ι.Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ι.Μονή Ορεινήs (πατρίδα του Τιμίου Προδρόμου), Ι.Μονή Μικρήs Γαλιλαίαs, εδώ υπάρχει και ο τόποs προσευχήs τηs Παναγίαs μαs. Συνεχίζουμε με την Ι.Μονή Αναλήψεωs και θα κλείσουμε με το Πανόραμα, για να θαυμάσουμε από ψηλά την Αγία Πόλη, και να βγάλουμε αναμνηστικέs φωτογραφίεs. Επιστροφή-δείπνο-διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ : 14/7/2024  ΙΟΡΔΑΝΗΣ -ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινό και αναχώρηση για την έρημο του Ιορδάνου ποταμού. Πρώτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου).Ακολουθεί η Ι.Μ. Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό) Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό(ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου ) όπου θα πραγματοποιηθεί  συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Ακολουθεί το Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου.Και κλείνουμε με την Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Εδω θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο  οπου η Παναγία μαs με τον Μνήστορα Ιωσήφ και το Θείο Βρέφοs διανυκτέρευσαν ενα βράδυ στην φυγή τουs πρόs την Αίγυπτο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.                         

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ: 15/7/2024  – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωινό,  επιβίβαση στο λεωφορείο με τιs αποσκευέs μαs, και αναχώρηση για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον Ζωοδόχο Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Από εκεί θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs, και θα αναχωρήσουμε για το Αεροδρόμιο του Τελαβίβ, απ’όπου θα πετάξουμε κατ’ευθείαν για Αθήνα.

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

*ΔΗΛΩΣΕΙΣ  συμμετοχήs μέχρι  06 MA’I’OY , εάν θα υπάρχει

διαθεσιμότητα .Μετά η τιμή θα είναι ακριβότερη  πάρα πολύ  λόγω επίναυλου.

* ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ  400 ευρώ κατ άτομο .

*ΤΙΜΗ  τελική πακέτου:  Μόνο στα τηλέφωνα του Γραφείου.

*ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 160€

*ΕΞΟΦΛΗΣΗ  όλου του πακέτου  20 IOYNIOY.

 

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ολοι οι συμμετέχοντεs  στο προσκυνηματικό μαs Oδοιπορικό  οφείλουν να ακολουθούν το πρόγραμμα του Γραφείου,  σύμφωνα με τούs γενικούs όρουs  τηs σύμβασηs  συμμετοχήs. Με την εγγραφή σας αποδέχεστε και τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο www.ierousalimtravel.gr.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 8 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου-ταυτότητας και 400 ευρώ προκαταβολή άμεσα .

ΤΙΜΗ :Καλέστε μας !!!!! . Εάν δεν απαντήσουμε λόγο υποχρεώσεων στη Αγία Γη στο email : afroditierousalimtravel@gmail.com

του πρακτορείου μας στείλτε το αίτημά σας ή την απόδειξη  προκαταβολής μαζί με ταυτότητα ή διαβατήριο για να δεσμεύσουμε την θέση σαs.  

Mobile/Viber 📱 για άμεση εγγραφή : +306940544485 .

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ – ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ : στον λογαριασμό του πρακτορείου μας , ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ( NBG ) : 39701272807

         IBAN : GR4401103970000039701272807 ( ΛΙχχχχΣ ΧΑχχχχχχχΣ ΤΟΥ ΛχχχχχΥ ) 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων.
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ & μετάβαση στον Άγιο Σάββα .
 • (4) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Ασφάλεια επαγγελματικής αστικής ευθύνης tour operator .
 • Έμπειρος ξεναγός και συνοδός του πρακτορείου .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π.
 • Φιλοδωρήματα υποχρεωτικά 20 ευρώ το άτομο.
 • Έξτρα σάντουϊτs – ποτά – αναψυκτικά, καθ’όλη την διάρκεια του Ταξιδιού.
 • Τίποτα εκτόs προγράμματος.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό .
 • Μεταφορές εκτός προγράμματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η σειρά των προσκυνημάτων ενδέχεται να αλλάξει χωρίs να αφαιρεθεί τίποτα.

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ : Μέχρι 20 IOYNIOY( τελευταία ημέρα ) στον λογαριασμό του πρακτορείου μας , ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ( NBG ) : 39701272807

IBAN : GR4401103970000039701272807(ΛΙχχχχΣ ΧΑχχχχχχχΣ ΤΟΥ ΛχχχχχΥ )

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:1) 10 ημέρεs πριν το ταξίδι θα δοθούν οδηγίεs για την προετοιμασία των προσκυνητών  και  την  ώρα  αναχώρησηs τηλεφωνικώs . 

 

 

 

 

26 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ & ΣΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ!!!

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ  AFRODITI IEROUSALIM TRAVEL 

+30 2410533402

+30 2410538345 

AFRODITI IEROUSALIM TRAVEL

Προσκυνήματα στούs Aγίουs Tόπουs και στο Σινά απο το 1998

MH.T.E.0725E60000057601

Copy Rights : Afroditi Ierousalim Travel Agency 

You cannot copy content of this page