ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

7ΗΜΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ

ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ

ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 02-9-2022 (Παρασκευή)  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:  08-9-2022 (Πέμπτη)

Δηλώσειs συμμετοχήs ( ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 400€ + ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ μέχρι 02 ΙΟΥΛΙΟΥ .

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Συγγέντρωση << Ελευθέριοs  Βενιζέλοs>>  08:00 το πρωϊ.Το ταξίδι μαs με προορισμό την Αγία Γη αρχίζει συν Θεώ….

 

1η  ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  02-9-2022  ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Φθάνουμε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ετοιμαζόμαστε, μετά τούs ελέγχουs, για την πτήση μαs, 10:10 το πρωϊ για ΤΕΛ ΑΒΙΒ, με άφιξη 12:10 περίπου. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τα παρακάτω προσκυνήματα.  Ι.Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην παλαιστινιακή πόλη τηs Λύδδαs, όπου και ο Τάφοs του Αγίου.Στην συνέχεια αναχωρούμε  για την Αγία Βηθλεέμ για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μαs, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 03-9-2022 ΒΗΘΛΕΕΜ –ΕΡΗΜΟΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ 

Πρωϊνό και αναχώρηση για την ευρύτερη περιοχή τηs Αγίαs Bηθλεέμ. Θα επισκεφθούμε την Ι.Μονή των Ποιμένων στο Μπετσαχούρ…( εδώ πρωτοακoύστηκε ο Αρχαγγελικόs ύμνοs<< Δόξα εν Υψίστοιs Θεώ >>), ακολουθεί η Ι.Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, και του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου στην έρημο τηs Iουδαίαs.Εδώ υπάρχει και το σπήλαιο των τριών Μάγων με τον Τάφο του Αγίου Θεοδοσίου. Ακολουθεί η Ι.Μ.Αγίου Ονουφρίου στον Αγρό του Κεραμέωs ή Ακελδαμά. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον λόφο τηs Aγίαs Σιών , όπου το Υπερώον του Μυστυκού Δείπνου, ο Τάφοs του Προφυτάνακτοs Δαβίδ, και ο οίκοs του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μαs. Συνεχίζουμε με την  I.Moνή Τιμίου Σταυρού ( απο εδώ ξεκίνησε η ιστορία με το ξύλο του Σταυρού του Κυρίου μαs), Ι.Μονή κατα μόναs ( εδω υπάρχει και ο τάφοs του Αγίου Συμεών Του Θεοδόχου )   Ι.Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Ορεινή, συνεχίζουμε  με το όροs των Ελαιών με προσκυνήματα στην Μικρή Γαλιλαία και στην Ι.Μ.Αναλήψεωs. Και κλείνουμε με μία πανοραμική άποψη τηs Iερουσαλήμ για αναμνηστικέs  φωτογραφίεs . Επιστροφή – δείπνο –διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ:ΚΥΡΙΑΚΗ  04 -9-2022  – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρωϊνό μαs, θα αναχωρήσουμε για τα  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ με πρώτη επίσκεψη στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεσθημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Επιστροφή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 05-9-2022   ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ-ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ.

Σήμερα θα πάρουμε το πρόγευμά μαs και νωρίs θα αναχωρήσουμε για την Γεθσημανή.Σήμερα είναι η απόδοση τηs εορτήs τηs Kοιμήσεωs τηs Θεοτόκου, και θα συμμετάσχουμε στην Θεία λειτουργία εκεί όπου βρίσκεται ο Τάφοs τηs Παναγίαs μαs. Μετά το πέραs θα ακολουθήσουμε την πομπή, προεξάρχοντοs του Ηγουμένου τηs Γεθσημανήs, που κρατώνταs στα χέρια του την Θαυματουργό Εικόνα τηs Κεκοιμημένηs Παναγίαs μαs, προπορεύεται μετά απο τα εξαπτέρυγα, με συνοδεία Αγιοταφιτών πατέρων και μοναχών, με ψαλμωδίεs και θυμιάματα, μέσα απο την Οδό του Μαρτυρίου, πρόs τον Ναό τηs Aναστάσεωs, όπου απέναντι στο Μετόχι τηs θα εναποτεθεί η Αγία Εικόνα. Την πομπή ακολουθεί πλήθοs προσκυνητών. Η Παναγία μαs σήμερα μοιράζει τιs ευλογίεs τηs, τούs τιμώνταs την εορτήν ταύτην. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ.Θεόφιλο τον Γ’ στην έδρα του, όπου μετά το καλωσόρισμα και το κέρασμα θα πάρουμε έναs – έναs την ευλογία του, και αφού βγάλουμε όλοι μαζί και μία αναμνηστική φωτογραφία θα αποχωρήσουμε. Ακολουθεί προσκύνημα στο μοναστήρι του Πατριαρχείου Κων/νου και Ελένηs, και αγορέs ενθυμημάτων στο Ελληνικό κατάστημα. Συνεχίζουμε ανάλογα με τον χρόνο μαs. Eπιστροφή-δείπνο-διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 06-9-22    ΙΕΡΙΧΩ – ΒΗΘΑΝΙΑ

Πρωϊνό και αναχώρηση για την Ι.Μονή Μάρθαs και Μαρίαs στην Βηθανία, πατρίδα του Αγίου Λαζάρου του Φίλου Του Χριστού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Χοζεβά (ανάβαση στο βουνό). Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί Αγιασμός των υδάτων και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών απο τούs Ιερείs του γκρούπ μαs. Συνεχίζουμε ακολουθώνταs την πορεία του Ιησού Χριστού, με ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου. Επιστροφή – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

6η  ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ   07-9-22 –ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό μαs θα  αναχωρήσουμε  για την περιοχή τηs Γαλιλαίαs. Στην αρχή Τροχοδρομώνταs νότια, θα  επισκεφθούμε πρώτα  την Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου στην έρημο του Ιορδάνου Ποταμού, όπου εδώ υπάρχει και το Σπήλαιο τηs Παναγίαs Γαλακτοτροφούσαs.( σε τούτο το σπήλαιο διανυκτέρευσε η Παναγία μαs με τον μνήστορα Ιωσήφ και το Θεό Βρέφοs φεύγονταs για την Αίγυπτο) και συνεχίζουμε προs τα Βόρεια και Κεντρικά του Ισραήλ για να φθάσουμε  στο Θαβώρειον Όροs όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια στη Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας όλο Βόρεια, θα επισκεφθούμε στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το αποστολικό αξίωμα, την βιβλική Καπερναούμ, Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε  και το Όρος των Μακαρισμών απέναντι απο την λίμνη τηs Tιβεριάδαs. Το μεσημέρι θα σταματήσουμε κάπου για φαγητό ανάλογα με τον χρόνο μαs(προαιρετικά θα γευθούμε το ψάρι των Αποστόλων 22 € περίπου) Eπιστροφή -δείπνο-Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ  08-9-2022 – ΤΕΛ- ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα  θα πάρουμε το πρωϊνό μαs, και με τis αποσκευέs μαs  θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs και θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο με πτήση επιστροφήs ώρα  12:20 με άφιξη στην Αθήνα περίπου 14:20.

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 8 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου-ταυτότητας και  προκαταβολή 400€.
 • Για τα πρωτόκολλα του ταξιδιού, θα γίνει ενημέρωση σε κατάλληλη στιγμή.

 

ΤΙΜΗ: ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!                  ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 200€  

            

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.
 • Βίζα Ισραήλ, φόροι αεροδρομίων
 • Επίναυλοs καυσίμων
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο, wi-fi
 • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ και μετάβαση με mini bus στον Αγ. Σάββα.
 • (6) διανυκτερεύσεις στην Βηθλεέμ σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Ασφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs.
 • Έμπειρος συνοδός, και ξεναγός του γραφείου.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ανάβαση με τελεφερίκ ή ταξί στο Σαραντάριο όρος.
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π.
 • Ο,τι πιθανόν προκύψει εκτόs προγράμματοs.
 • Έξτρα ποτά,αναψυκτικά,σάντουιτs στο ξενοδοχείο και καθ’ όλη την διάρκεια του Ταξιδιού μαs.
 • Έξτρα μεταφορέs.
 • Φιλοδωρήματα 20€ κατα άτομο υποχρεωτικά.
 • Γεύμα στην Τιβεριάδα με το ψάρι του Αποστόλου Πέτρου. (20-22 ευρώ περίπου το άτομο προαιρετικά).

 

 • ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 02 ΙΟΥΛΙΟΥ.
 • με προκαταβολή  και φωτοτυπία  διαβατηρίου-ταυτότητας.
 • Εξώφληση 20/8/22

 

        

IEROUSALIM TRAVEL

προσκυνήματα στούs Αγίουs Tόπουs απο τo 1998

www.ierousalimtravel.gr   2410.533402 , 2410.538345

MH.T.E.0725E60000057601

Copy Rights : Ierousalim Travel Agency

 

 

Leave a comment