Scroll Top

ΙΟΥΝΙΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ – 6ΗΜΕΡΟ – ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ – AFRODITI IEROUSALIM TRAVEL

6ΗΜΕΡΟ ευλαβικό ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ

 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΟΡΤΗ

ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Αναχώρηση= Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

 Επιστροφή= Δευτέρα 24  Ιουνίου 2024

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Τό ταξίδι μαs για την Αγία Γή  αρχίζει…..

 

1η ΗΜΕΡΑ : TETAΡTH 19-6-2024 :   ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Συγκέντρωση των προσκυνητών το πρωϊ, στο αεροδρόμιο  «Ελευθέριος Βενιζέλος» απ΄ όπου θα πετάξουμε κατ΄ευθείαν για ΤΕΛ ΑΒΙΒ.  Μετά την άφιξή μαs, και τον έλεγχο διαβατηρίων, θα παραλάβουμε τιs  αποσκευέs μας, θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο μαs,  και θα αναχωρήσουμε για την Λύδδα όπου η Ι.Μονή Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και ο Τάφοs του Αγίου.  Εδώ επίσηs φυλάσσεται ένα τμήμα από την Αλυσίδα του μαρτυρίου Του. Συνεχίζουμε με επόμενο προορισμό την Αγία Σιών, όπου το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου, ο Τάφοs Του Προφυτάνακτοs Δαυϊδ , και ο Οίκοs του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μαs. Συνεχίζονταs θα περάσουμε από την Πύλη τηs Σιών και θα κατευθυνθούμε προs τον Ναό τηs Αναστάσεωs στην Παλιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ – . Φθάνοντας θα κλίνουμε γόνυ στο Ζωοδόχον Μνήμα, και θα συνεχίσουμε με ξενάγηση στο καθολικό του Ναού,  την Αγία αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά,   και σε πολλά παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, τάφοι Ιωσήφ ο από Αριμαθαίαs  και Νικοδήμου, μυστικοί μαθητέs Ιησού, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής. Θα κλείσουμε  την πρώτη ημέρα μαs, με αγορέs ενθυμημάτων από Ελληνικό κατάστημα, και θα αναχωρήσουμε για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μαs. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ: 20-6-2024  ΓΑΛΙΛΑΙΑ -ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρόγευμά μαs, αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας. Πρώτα όμωs, θα επισκεφθούμε την Ιστορική Ιερά Μονή, τηs Αγίαs Φωτεινήs τηs Σαμαρείτιδοs ( εάν είναι εφικτό ) , όπου θα μαs υποδεχτεί ο Γέρονταs Ιουστίνοs. Εδώ υπάρχει αιώνεs τώρα, το Φρέαρ του Πατριάρχη Ιακώβ όπου έγινε η φοβερή συνάντηση τηs Αγίαs με τον Ιησού Χριστό. Εδώ θα προσκυνήσουμε και το άφθαρτο σκήνωμα του Νεομάρτυροs  Aγιοταφίτου Αγίου Φιλουμένου του θαυματουργού, που σφαγιάστηκε εν ώρα καθήκοντος ειs το Φρέαρ.Επόμενοs προορισμόs μαs το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια η Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), η Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το αποστολικό αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με την βιβλική Καπερναούμ, την Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των Αποστόλων, όπου ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα σαs δείξουμε και το Όρος των Μακαρισμών.  Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 21-6-2024  ΒΗΘΑΝΙΑ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΙΕΡΙΧΩ

Σήμερα μετά το πρόγευμά μαs, θα αναχωρήσουμε για την Βηθανία ( πατρίδα του Αγίου Λαζάρου) όπου η Ι.Μονή Προϋπάντησηs. Συνεχίζουμε με την Ι.Μονή Χοζεβά (ανάβαση στο βουνό ), Ι.Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου και το Σπήλαιο τηs Παναγίαs Γαλακτοτροφούσαs, όλα με αναλυτικέs ξεναγήσειs, ακολουθεί συμβολικό βάπτισμα στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβέs σημείο),επίσκεψη στο Σαραντάριο όροs (πειρασμοί του Κυρίου), και κλείνουμε το οδοιπορικό τηs ημέραs με την Ι.Μονή Προφήτου Ελισσαίου, όπου στον αύλειο χώρο υπάρχει μέχρι σήμερα η συκομορέα του Ζακχαίου. Επιστροφή – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ: 22/6/2024 ΒΗΘΛΕΕΜ – ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Σήμερα πολύ νωρίs θα έχουμε θεία λειτουργία στο Άγιο Σπήλαιο τηs γεννήσεωs  στην  Μεγάλη Βασιλική τηs Βηθλεέμ. Eδώ θα γονατίσουμε να προσκυνήσουμε το ακριβέs σημείο όπου γεννήθηκε ο Θεάνθρωποs Ιησούs Χριστόs,και θα δούμε την φάτνη τηs σπαργάνωσηs του Θείου Βρέφουs, όλα με λεπτομερείs ξεναγήσειs. Στον υπόγειο χώρο θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε τουs Τάφουs των Αγίων νηπίων των σφαγιασθέντων απο τον Ηρώδη. Μετά το πέραs θα πάρουμε το πρόγευμά μαs στο ξενοδοχείο μαs, και αφού επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μαs, θα επισκεφθούμε την Ι.Μονή των Ποιμένων στο Μπέτσ-Αχούρ  [εδω  πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs ύμνοs -Δόξα εν υψίστοιs Θεώ…].συνεχίζουμε με την Ι.Μονή Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου στην έρημο τηs Ιουδαίαs (άβατο για γυναίκεs ), Ι.Μονή Αγ. Θεοδοσίου του κοινοβιάρχου, όπου και το σπήλαιο των τριών μάγων, με τον τάφο του Αγίου.Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ι.Μονή Αγίου Ονουφρίου στον αγρό του κεραμέωs, την  I.Moνή Ορεινήs ( πατρίδα του Τιμίου Προδρόμου),και την Ι.Μονή Τιμίου Σταυρού στην Νέα Ιερουσαλήμ. Και κλείνουμε την ημέρα μαs με επίσκεψη στο όροs των Ελαιών, όπου ο ακριβήs τόποs τηs Αναλήψεωs, και από το Πανόραμα θα θαυμάσουμε από ψηλά την Αγία Πόλη και θα βγάλουμε αναμνηστικέs φωτογραφίεs. Επιστροφή ,δείπνο , διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ: 23-6-24 ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ

Σήμερα μετά το πρόγευμά μαs, θα αναχωρήσουμε για την Ιερουσαλήμ.

Μεγάλη μέρα, μεγάλη αξίωση που θα βρεθούμε σήμερα τηs Πεντηκοστήs εδώ μπροστά στον Πανάγιο Τάφο,την γενέθλιο ημέρα τηs  Ορθοδοξίαs μαs, σε μία Mεγαλοπρεπέστατη Πατριαρχική θεία Λειτουργία. Στο τέλοs θα γονατίσουμε ακούονταs τιs ειδικέs  ευχέs τηs ημέραs, και όσοι είναι έτοιμοι θα μπορέσουν να κοινωνήσουν τα Άχραντα Μυστήρια. Τελειώνονταs θα ακολουθήσουμε τον Μακαριώτατο στην έδρα του, για κέρασμα – καλωσόρισμα, και αφού πάρουμε την ευχή του θα αποχωρήσουμε. Στην συνέχεια ανάλογα με τον χρόνο μαs, θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα για ένα σάντουϊτς ή καφέ, και θα συνεχίσουμε τα Προσκυνήματά μαs με επισκέψειs στην Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν, η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την εξ Ανατολών Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεθσημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Επιβίβαση στο λεωφορείο μαs και επιστροφή. Δείπνο,  Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  24-6-2024: ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ

Σήμερα θα έχουμε την ιδιαίτερη ευλογία, να παρευρεθούμε στην Πανηγυρική Θ.Λειτουργία στον Ναό τηs Aγίαs Tριάδοs στην Αγία Σιών, με τιs ευχέs  και τιs δεήσειs που θα διαβαστούν στο Υπερώον του Μυστικού Δείπνου   όπου έγινε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματοs στούs Αποστόλουs, και στιs κατακόμβεs. Μετά το τέλοs θα ακολουθήσει κέρασμα στο Αχονταρίκι του Ναού. Στην συνέχεια ανάλογα με τον χρόνο μαs, Θα επισκεφθούμε και πάλι τον Πανάγιο Τάφο, και αποχαιρετώνταs την Αγία Ιερουσαλήμ, θα αναχωρήσουμε  για  το αεροδρόμιο του Τελαβίβ με πτήση  κατ’ ευθείαν για Αθήνα .

  

                                         ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

*ΔΗΛΩΣΕΙΣ  συμμετοχήs μέχρι  02/05 , εάν θα υπάρχει

διαθεσιμότητα .Μετά η τιμή θα είναι ακριβότερη  πάρα πολύ  λόγω επίναυλου.

* ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ  440 ευρώ κατ άτομο .

*ΤΙΜΗ  τελική πακέτου:  Μόνο στα τηλέφωνα του Γραφείου.

*ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 170€

*ΕΞΟΦΛΗΣΗ  όλου του πακέτου  28 ΜΑ’Ι’ΟΥ.

 

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ολοι οι συμμετέχοντεs  στο προσκυνηματικό μαs Oδοιπορικό  οφείλουν να ακολουθούν το πρόγραμμα του Γραφείου,  σύμφωνα με τούs γενικούs όρουs  τηs σύμβασηs  συμμετοχήs. Με την εγγραφή σας αποδέχεστε και τους γενικούς όρους συμμετοχής που αναγράφονται στο www.ierousalimtravel.gr.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 8 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου-ταυτότητας και 440 ευρώ προκαταβολή άμεσα .

ΤΙΜΗ :Καλέστε μας !!!!! . Εάν δεν απαντήσουμε λόγο υποχρεώσεων στη Αγία Γη στο email : afroditierousalimtravel@gmail.com

του πρακτορείου μας στείλτε το αίτημά σας ή την απόδειξη  προκαταβολής μαζί με ταυτότητα ή διαβατήριο για να δεσμεύσουμε την θέση σαs.

Mobile/Viber 📱 για άμεση εγγραφή : +306940544485 . 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ – ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ : στον λογαριασμό του πρακτορείου μας , ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ( NBG ) : 39701272807

         IBAN : GR4401103970000039701272807 ( ΛΙχχχχΣ ΧΑχχχχχχχΣ ΤΟΥ ΛχχχχχΥ ) 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων.
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ & μετάβαση στον Άγιο Σάββα .
 • (5) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Ασφάλεια επαγγελματικής αστικής ευθύνης tour operator .
 • Έμπειρος ξεναγός και συνοδός του πρακτορείου .

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π.
 • Φιλοδωρήματα υποχρεωτικά 25 ευρώ το άτομο.
 • Έξτρα σάντουϊτs – ποτά – αναψυκτικά, καθ’όλη την διάρκεια του Ταξιδιού.
 • Τίποτα εκτόs προγράμματος.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό .
 • Μεταφορές εκτός προγράμματος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η σειρά των προσκυνημάτων ενδέχεται να αλλάξει χωρίs να αφαιρεθεί τίποτα.

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΠΑΚΕΤΟΥ : Μέχρι 28 ΜΑ’Ι’ΟΥ ( τελευταία ημέρα ) στον λογαριασμό του πρακτορείου μας , ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ( NBG ) : 39701272807

IBAN : GR4401103970000039701272807(ΛΙχχχχΣ ΧΑχχχχχχχΣ ΤΟΥ ΛχχχχχΥ )

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:1) 10 ημέρεs πριν το ταξίδι θα δοθούν οδηγίεs για την προετοιμασία των προσκυνητών  και  την  ώρα  αναχώρησηs τηλεφωνικώs . 

 

 

26 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΡΚΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ & ΣΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ!!!

 

ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ  AFRODITI IEROUSALIM TRAVEL 

+30 2410533402

+30 2410538345 

AFRODITI IEROUSALIM TRAVEL

Προσκυνήματα στούs Aγίουs Tόπουs και στο Σινά απο το 1998

MH.T.E.0725E60000057601

Copy Rights : Afroditi Ierousalim Travel Agency 

You cannot copy content of this page