ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ 7ημερο ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΗΘΛΕΕΜ

                                                 

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

7ημερο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΗΘΛΕΕΜ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 3-1-2020

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:  9-1-2020

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3-1-2020:  – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση των προσκυνητών 4:00 η ώρα στο αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» απ΄ όπου θα πετάξουμε  07:30 για ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Άφιξη 09:30 περίπου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιστινιακή πόλη της Λύδδας όπου η Ι. Μονή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και ο τάφοs του Αγίου.  Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Σαμάρεια, όπου το Φρέαρ του Ιακώβ και το άφθαρτο σκήνωμα του Νεομάρτυροs Aγίου Φιλουμένου του Θαυματουργού και ακολουθεί η  Ι.Μονή Τιμίου Σταυρού στην Νέα Ιερουσαλήμ και το Όροs των Ελαιών. Αναχώρηση για Βηθλεέμ, τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο –Δείπνο– διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 4-1-2020:  ΓΑΛΙΛΑΙΑ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό νωρίs αναχώρηση για ολοήμερη επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της Γαλιλαίας. Θα ανεβούμε εις το Θαβώρ όπου έγινε η θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου μας, στη συνέχεια στη Ναζαρέτ (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου), Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου στο γάμο) και συνεχίζοντας Βόρεια του Ισραήλ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή των Δώδεκα Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδας και στα παράλια της λίμνης Γεννησαρέτ, απ΄ όπου ο Κύριος κάλεσε τους «ψαράδες» εις το αποστολικό αξίωμα. Και θα κλείσουμε το οδοιπορικό της ημέρας με Βιβλική Καπερναούμ όπου η Ιερά Μονή Πέτρου και Παύλου των Πρωτοκορυφαίων. Εδώ ο Χριστός έκανε τα περισσότερα θαύματα και θα δούμε και το Όρος των Μακαρισμών. Το μεσημέρι θα σταματήσουμε για φαγητό στην παραλία της Τιβεριάδας θάλασσας όπου θα γευθούμε το ψάρι του Αποστόλου Πέτρου (προαιρετικά 20-22 ευρώ περίπου το άτομο). Επιστροφή – δείπνο  – διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 5-1-2020: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Σήμερα θα πάρουμε το πρωινό μαs άνετα…..και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Βασιλική της Γέννησης όπου θα παρευρεθούμε στην τελετή της προϋπάντησης, θα παρακολουθήσουμε στη συνέχεια τον εσπερινό και θα πάμε στο ξενοδοχείο για ανάπαυση και προετοιμασία για την Χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία. Μέσα στην νύχτα, ώρα 22:30 θα βρεθούμε σο Ιερό σπήλαιο της Γέννησης και σπαργάνωσης του Θείου Βρέφους, όπου θα ζήσουμε μοναδικές, συγκλονιστικές στιγμές πνευματικής ανάτασης, εκεί όπου 2000 και πλέον χρόνια, η Παναγία μας εκείνη την παγωμένη νύχτα του χειμώνα, γέννησε τον Σωτήρα Χριστό. Και αφού η θεία λειτουργία προχωρήσει θα κοινωνήσουμε τα άχραντα μυστήρια όσοι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Μετά το πέρας 3:30 περίπου τα ξημερώματα επιστροφή στο ξενοδοχείο, και ανάπαυση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ  6-1-2020 :  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Μετά το πρωινό, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον ζωοδόχο πανάγιο τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Τιμίου Προδρόμου, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η φυλακή του Αποστόλου Πέτρου (αν είναι ανοιχτά), η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεσθημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών. Από εκεί θα επιβιβασθούμε στο λεωφορείο για επίσκεψη στο λόφο της Αγίας Σιών όπου το υπερώον του μυστικού δείπνου και ο οίκος του Ιωάννου του Θεολόγου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας. Επιστροφή στη Βηθλεέμ και ευλαβικό προσκύνημα στην Βασιλική της Γέννησης και στο Άγιο Σπήλαιο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΤΗ 7-1-2020:  ΒΗΘΑΝΙΑ- ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΙΕΡΙΧΩ

Πρωινό και αναχώρηση για την Ι.Μονή Βηθανίαs (πατρίδα του Αγίου Λαζάρου)  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό),όπου και το σπήλαιο του Προφήτη Ηλία , και ακολουθεί η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου όπου και το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσε η Παναγία μας με τον Χριστό και τον μνήστορα Ιωσήφ στην φυγή τους προς την Αίγυπτο. Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί  συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Ένα μικρό διάλειμμα για ψώνια στην Ιεριχώ και ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ  8-1-2020 :- ΒΗΘΛΕΕΜ – ΝΕΑ  ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το χωριό των Πoιμένων το Μπετσαχούρ (εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs Ύμνοs Δόξα εν υψίστοιs Θεω…)και συνεχίζουμε για την έρημο τηs Ιουδαίαs με προσκυνήματα στην Λαύρα του  Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου(άβατο για γυναίκεs),στην ιερά Μονή Αββά Θεοδοσίου Του Κοινοβιάρχου με το Ιερό σπήλαιο των τριών Μάγων όπου και ο τάφοs του Αγίου, επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Ονουφρίου στον αγρό του Αίματοs, και κλείνουμε με την Ι.Μονή Αγίου  Ιωάννου Προδρόμου στην Ορεινή (οίκοs Ζαχαρία και Ελισσάβετ).Επιστροφή- Δειπνο-διανυκτερευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ  9-1-2020  ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ– ΤΕΛ- ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ                Σήμερα θα πάρουμε το πρωινό μαs και θα αναχωρήσουμε με τιs αποσκευέs μαs για τα Ιεροσόλυμα.Θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναπροσκυνήσουμε στον Πανάγιο Τάφο, καθώs και σε άλλα προσκυνήματα που δεν πήγαμε. Επίσηs θα ψωνίσουμε διάφορα αναμνηστικά απο Ελληνικό κατάστημα. Το απόγευμα κατα τιs 15:00 θα αναχωρήσουμε για το  αεροδρόμιο του ΤΕΛ –ΑΒΙΒ απ΄όπου ώρα 19:50 θα πετάξουμε για Αθήνα με άφιξη 22:20 περίπου.

 

 

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 6 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ με φωτοτυπία διαβατηρίου και  προκαταβολή.

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων
 • Ασφάλεια επαγγελματικήs και αστικήs ευθύνηs
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • Ανάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ και μετάβαση με mini bus στον Αγ. Σάββα.
 • (6) διανυκτερεύσεις στη Βηθλεέμ σε ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και βραδινό.
 • Εμπειρος συνοδός και ξεναγός.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Γεύμα στην Τιβεριάδα με το ψάρι του Αποστόλου Πέτρου (20-22 ευρώ περίπου το άτομο προαιρετικά).
 • Ανάβαση με τελεφερίκ στο Σαραντάριο όρος ή Ταξί (12 ευρώ το άτομο ανάλογα).
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.
 • Οτι αναφέρεται ωs προαιρετικό
 • Ο ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

ΤΗΛ. ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ !!!!!!!

IEROUSALIM  TRAVEL ,Πανόs 14, 2os όροφοs Λάρισα.

2410.533402

2410.538345

ΜΗ.Τ.Ε.0725Ε60000057601

SOURCE: IEROUSALIM TRAVEL

Leave a comment