ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΗΘΛΕΕΜ

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

5ήμερο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΣΤΗΝ  ΒΗΘΛΕΕΜ ΤΗΣ  ΙΟΥΔΑΙΑΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ = 05-01-2023

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: ΔΕΥΤΕΡΑ =  09-01-2023

 

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί όπως ακριβώς έχει αναρτηθεί. Οι προσκυνητές οφέιλουν να ακολουθούν το πρόγραμμα και το group σε όλη τη διάρκεια του οδοιπορικού .

Σημείωση:  Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη μόνο με προκαταβολή 350€, φωτοτυπία διαβατηρίου & ταυτότητας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλοι μπορούν να ταξιδέψουν.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΜΠΤΗ 5-1-2023:  – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ

Συγκέντρωση των προσκυνητών ώρα ….. στο αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» απ΄ όπου θα πετάξουμε ……για ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Άφιξη μετά απο δύο ώρεs περίπου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων και την παραλαβή των αποσκευών μας, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιστινιακή πόλη της Λύδδας όπου στην Ι. Μονή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου.Συνεχίζουμε με την αγία Σιών, όπου το Υπερώον του Μυστικού Δείπνου, ο Τάφοs του Προφυτάνακτοs Δαβίδ, και ο Οίκοs του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μαs. Συνεχίζουμε με επισκέψειs στο  Όροs Ελαιών, όπου η Ι.Μονή Μικρήs Γαλιλαίαs και ο λόφοs με το ακριβέs σημείο τηs Αναλήψεωs. Στη συνέχεια αφού θαυμάσουμε πανοραμικά την Αγία Πόλη – την Ιερουσαλήμ – απο το όροs των Ελαιών, θα αναχωρήσουμε για την Αγία Βηθλεέμ για τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο μαs. Δείπνο- διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-1-2023: – ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Σήμερα θα πάρουμε το πρωινό μαs άνετα…..και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε

για τη Mεγάλη Βασιλική της Γεννήσεωs όπου θα παρευρεθούμε στην τελετή της προϋπάντησης του Μακαριωτάτου, με μοναδικέs ,χαρούμενεs και πολύ όμορφεs εκδηλώσειs. Mετά θα παρακολουθήσουμε τον εσπερινό, και θα πάμε στο ξενοδοχείο για ανάπαυση και προετοιμασία για την Χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία. Αυτή την μοναδική Άγια νύχτα, ώρα 22:30 θα βρεθούμε στο Ιερό σπήλαιο της Γέννησης και σπαργάνωσης του Θείου Βρέφους, όπου θα ζήσουμε μοναδικές, συγκλονιστικές στιγμές πνευματικής ανάτασης, εκεί όπου 2000 και πλέον χρόνια, η Παναγία μας εκείνη την παγωμένη νύχτα του χειμώνα, γέννησε τον Σωτήρα Χριστό. Και αφού η θεία λειτουργία προχωρήσει θα κοινωνήσουμε τα άχραντα μυστήρια όσοι θα είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι. Μετά το πέρας 3:30 περίπου τα ξημερώματα επιστροφή στο ξενοδοχείο, και ανάπαυση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ  7-1-2023:  ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ (25/12/22 )

Μετά το πρωινό, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Παλαιά πόλη – την Αγία Ιερουσαλήμ. Φθάνοντας θα περάσουμε από την πύλη του Δαυίδ και θα κατευθυνθούμε προς τον πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου ζώντας μοναδικές στιγμές θα κλίνουμε γόνυ ευλαβικά στην Αγία αποκαθήλωση, στον φρικτό Γολγοθά, στον Ζωοδόχο Πανάγιο Τάφο του Κυρίου μας και σε πολλά άλλα παρεκκλήσια όπως το μη μου Άπτου, του Ακανθίνου Στεφάνου, της εύρεσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη, του Εκατόνταρχου Λογγίνου, των Κλαπών, του Αβραάμ, Αγία αυλή, μετόχι Γεθσημανής, όλα με λεπτομερή ξενάγηση. Ακολουθεί η Ι. Μονή Μεγάλης Παναγιάς, Ι. Μονή Σεϊδανάγιας. Θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα και θα περπατήσουμε στη συνέχεια την  – οδό του μαρτυρίου – (VIA DOLOROSA) με στάσεις στον εξώστη της Αγίας Βερονίκης και στον οίκο του Κυρηναίου και θα φθάσουμε στο Πραιτώριο, όπου φυλακίσθηκε ο Κύριος, και δικάστηκε. Ακολουθούν η Προβατική Κολυμβήθρα, ο οίκος των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος γέννησης της Παναγίας μας) και βγαίνοντας των τειχών της Ιερουσαλήμ από την Πύλη των Λεόντων, φθάνουμε στην Γεθσημανή για προσκύνημα στην Ι. Μονή Αγίου Στεφάνου του πρωτομάρτυρος και στον τόπο που λιθοβολήθηκε. Θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων ή πύρινο ποταμό, το τέμενος του Ομάρ (Ναός του Σολομώντα) με τον Χρυσό Τρούλο, την Κλειστή πύλη και εκεί στους πρόποδες του όρους των Ελαιών θα επισκεφθούμε κατεβαίνοντας 48 σκαλιά τον σταυροειδή Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Γεσθημανή όπου ο τάφος της Παναγίας μας και η θαυματουργός Αγία Εικών της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τον Κήπο της Προσευχής και προδοσίας του κυρίου όπου και ο Ναός των Εθνών.Επιστροφή, Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ  8-1-2023:   ΒΗΘΑΝΙΑ – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ

Πρωινό, και αναχώρηση για την Ιερά Μονή Χοτζεβά (ανάβαση στο βουνό) και ακολουθεί η Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου όπου και το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσε η Παναγία μας με τον Χριστό και τον μνήστορα Ιωσήφ στην φυγή τους προς την Αίγυπτο. Αφού προσκυνήσουμε θα μεταβούμε στον Ιορδάνη ποταμό (ακριβές σημείο βάπτισης του Κυρίου από τον Τίμιο Πρόδρομο) όπου θα πραγματοποιηθεί  συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών (όσοι επιθυμούν). Ένα μικρό διάλειμμα για ψώνια στην Ιεριχώ και ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος (πειρασμοί του Κυρίου) για ευλαβικό προσκύνημα στο σημείο όπου προσευχήθηκε ο Κύριος μετά την βάπτιση. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή προφήτου Ελισσαίου όπου στον αύλειο χώρο σώζεται η συκομορέα του Ζακχαίου. Και κλείνουμε το οδοιπορικό της ημέρας με το προσκύνημα στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία (πατρίδα του Αγίου Λαζάρου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο – δείπνο – διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ  9-1-2023:- ΒΗΘΛΕΕΜ –ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Μετά το πρόγευμά μαs, θα επιβιβασθούμε με τιs αποσκευέs  μαs στο λεωφορείο, και θα αναχωρήσουμε για το Xωριό των Ποιμένων το Μπέτσαχούρ εδώ που οι άγρυπνοι ποιμένεs, πήραν πρώτοι το μήνυμα οτι γεννήθηκε ο Μεσίαs. Εδώ πρωτοακούστηκε ο Αρχαγγελικόs Ύμνοs << Δόξα εν υψίστοιs Θεώ >>.

Συνεχίζουμε με επαναληπτικά προσκυνήματα στον Ναό τηs Aναστάσεωs στην  Ιερουσαλήμ, αγορέs  ενθυμημάτων απο Ελληνικό Κατάστημα,  και αποχαιρετώνταs την Αγία Πόλη,   θα αναχωρήσουμε για το  αεροδρόμιο του ΤΕΛ ΑΒΙΒ απ΄όπου ώρα …. θα πετάξουμε κατ ευθείαν για Αθήνα.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

 • Διαβατήριο με ημερομηνία λήξης 6 μήνες μετά την είσοδό μας στο Ισραήλ διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί νέο.
 • Για την έκδοση διαβατηρίων απευθυνθείτε ΕΓΚΑΙΡΩΣ στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας.
 • Ο κάθε προσκυνητής δικαιούται μια αποσκευή μέχρι 23 κιλά, το επιπλέον έχει πρόστιμο. Επίσης μια χειραποσκευή έως 8 κιλά με στερεά πράγματα, όχι υγρά, όχι κρέμες, όχι αιχμηρά, όχι λάδια κ.λ.π.
 • Για δηλώσεις συμμετοχής ΕΓΚΑΙΡΑ ΜΕΧΡΙ 31/10/22  με φωτοτυπία διαβατηρίου-ταυτότητας και 350 ευρώ προκαταβολή.

 

ΤΙΜΗ = Να μας  καλέσετε!!!       ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ  = 150€

 

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ σε οικονομική θέση.
 • Βίζα, φόροι αεροδρομίων
 • Καθημερινές ξεναγήσεις με κλιματιζόμενο λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • (4) διανυκτερεύσειs σε Ξενοδοχείο 4**** σε δίκλινα δωμάτια με ημιδιατροφή.
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια αστικήs ευθύνηs .
 • Έμπειρος συνοδός, και ξεναγόs του Γραφείου.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Τίποτα εκτόs προγράμματοs.
 • Ανάβαση  στο Σαραντάριο όρος με ταξί.
 • Είσοδοι σε μη ορθόδοξα προσκυνήματα, τεμένη, μουσεία κ.λ.π
 • Εξτρα ποτά, αναψυκτικά, σάντουϊτς, στο Ξενοδοχείο και καθ’όλη την διάρκεια του Ταξιδιού.
 • Φιλοδωρήματα 15 ευρώ υποχρεωτικά.
 • Ασφάλεια υγείας  covid-19 ,20€ με 25€ κατα άτομο .
 • Ο ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ  31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022.

 

ΠΗΓΗ : IEROUSALIM TRAVEL

MH.T.E 0725E60000057601

Copy Rights: Ierousalim Travel Agency

 

Leave a comment